Ιστορικό

Από το 1982 έως σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει στο Siountri School, εκτός από τις βασικές αρχές που έχουν θεμελιώσει τη φιλοσοφία, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά μας: η μελέτη των ξένων γλωσσών, η αφοσίωση στους μαθητές μας, ο συνεχής εκσυγχρονισμός των μεθόδων μας.

---

Η εμπειρία μας ξεκινά από το 1982, όταν ο Κώστας και η Αθηνά Σιούντρη, ολοκλήρωσαν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ερχόμενοι στην Ελλάδα δημιούργησαν ένα σύγχρονο σχολείο στη Νέα Σμύρνη, ένα κέντρο όπου οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν σωστά μια ξένη γλώσσα. Η σταθερά ανοδική μας πορεία και η πρωτοπορία στην εισαγωγή νέων ξένων γλωσσών στο πρόγραμμά μας, μας έχουν καταστήσει ως ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο σχολείο εκμάθησης γλωσσών, που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Θέλοντας να διατηρήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας αλλά παράλληλα να εξελιχθούμε περαιτέρω παρακολουθώντας από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, εμπλουτίζουμε τη γκάμα μας με γλώσσες που στο μέλλον θα αποδειχθούν απαραίτητο εφόδιο για μαθητές και επαγγελματίες. Γλώσσες όπως τα Κινέζικα, τα Ιαπωνικά, τα Σουηδικά, τα Τουρκικά και τα Αραβικά προσθέτουν χρώμα και δίνουν την ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για να γνωρίσουν όλοι κουλτούρες και λαούς κι από άλλα μέρη του κόσμου.

Νέο αέρα φέρνει και η προσθήκη στην ομάδα της διοίκησης του Δημήτρη Σιούντρη, ο οποίος, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αμερική, επιστρέφει για να αναλάβει τα ηνία του κέντρου και να το επεκτείνει. Θέσαμε νέους στόχους, μεγαλώσαμε, εμπλουτίσαμε τις υπηρεσίες και το διδακτικό μας προσωπικό ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες μιας ανταγωνιστικής αγοράς (εντός και εκτός Ελλάδας). Να μπορούμε να προσφέρουμε ένα συνδυασμό προγραμμάτων σπουδών που ταιριάζει στην απαιτητική καθημερινότητα του μαθητή, του σπουδαστή και του επαγγελματία. Τέλος, δημιουργήσαμε και νέο κλάδο υπηρεσιών που αφορά στην επαγγελματική μετάφραση και διερμηνεία από συνεργάτες που εξειδικεύονται σε κλάδους όπως είναι η ναυτιλία, το εμπόριο, ο τουρισμός και ο κατασκευαστικός τομέας.

Εκτός όμως από τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι οι υποδομές μας και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που απαιτείται για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κέντρου μας. Φροντίζουμε να είμαστε ενημερωμένοι και να ανανεώνουμε τις εκπαιδευτικές μεθόδους μας και την γκάμα των εκπαιδευτικών εγχειριδίων μας, να ελέγχουμε και να δοκιμάζουμε νέες πρακτικές και υλικό, ώστε να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και να προσφέρουμε πάντα κάτι καινούριο. Στόχος της εμπειρίας και της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργία μίας πολυδιάστατης εκπαιδευτικής κοινότητας που χτίζεται με όραμα και προσφέρει στους μαθητές αυτό που χρειάζονται αλλά και στους καθηγητές τα μέσα και τα εργαλεία που τους είναι απαραίτητα για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.