Share:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συνολικά: 3.2 (113 ψήφοι)
3.20354

Γιατί να μάθετε Ισπανικά;

Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (400 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται και ως εκ τούτου η εκμάθηση ισπανικών αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση πράγμα που την καθιστά πιο προσιτή στους νέους και μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Είναι εύκολο να μάθει κανείς Ισπανικά;

Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.). Άλλωστε η  ισπανική είναι μια γλώσσα που μπορούν να μάθουν εύκολα οι Έλληνες  διότι, τόσο η προφορά όσο και η γραμματική τους, είναι κοντά στην ελληνική γλώσσα. Επιπλέον στο Siountri School παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης του προφορικού λόγου, γρήγορα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας  (οπτικοακουστικά μέσα όπως video, CD, ταινίες κ.ά.).

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Η διεξαγωγή των εξετάσεων για τα διπλώματα Ισπανικών γίνεται τέσσερις φορές το χρόνο: κάθε Απρίλιο, Μάιο, Ιούλιο και Νοέμβριο.

Ποιο πτυχίο μου εξασφαλίζει την απόκτηση επάρκειας στην ισπανική γλώσσα;

Με την απόκτηση του διπλώματος C2 (Nivel Superior) ο σπουδαστής παίρνει την επάρκεια διδασκαλίας Ισπανικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στη σχολή Ισπανικής Φιλολογίας;

Ασφαλώς. Στο Siountri School υπάρχει ειδικό τμήμα που καλύπτει πλήρως και με μεγάλη επιτυχία το επίπεδο γνώσεων που ζητείται στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το όποιο από 1 Σεπτεμβρίου 2010 λειτουργεί ως ξεχωριστό τμήμα από αυτό της Ιταλικής Φιλολογίας.

Είμαι γοητευμένος από την ισπανική κουλτούρα, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω κάποιο δίπλωμα πιστοποίησης γνώσης Ισπανικών. Υπάρχει κάποιο τμήμα που μπορώ να παρακολουθήσω;

Φυσικά. Κοντά μας μπορούν να έρθουν και όσοι αγαπούν τα Ισπανικά αλλά δεν θέλουν να υποβληθούν στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Χωρίς άγχος θα προσεγγίσουν τη γλώσσα, την κουλτούρα, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα τραγούδια, την ιστορία και τον τρόπο ζωής των ισπανόφωνων λαών.

Τι συμβαίνει με την προφορά των Ισπανικών;

Η ισπανική γλώσσα είναι η μοναδική γλώσσα παγκοσμίως που έχει μεγάλο εύρος διαφορετικής προφοράς από τα άτομα των οποίων αποτελεί μητρική γλώσσα. Στη Μαδρίτη υπάρχει διαχωρισμός του θήτα (θ) και του σίγμα (σ), κάτι που δε συμβαίνει στην Ανδαλουσία ή στην Καταλανία, όπου προφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Στη Νότια Ανδαλουσία, από την άλλη, οι ντόπιοι μιλούν «ψευδά» προφέροντας έντονα το θήτα, ενώ στην υπόλοιπη περιοχή επικρατεί η προφορά του -σ. Στην Ισπανία τα γράμματα -c και –z προφέρονται όπως το δικό μας –θ, ενώ στη Λατινική Αμερική οι αντίστοιχοι φθόγγοι προφέρονται –σ. Επίσης, σε κάποιες χώρες (αλλά και στην ίδια την Ισπανία), παραλείπουν το τελευταίο γράμμα των λέξεων (π.χ. ciudá-θιουδά, αντί ciudad-θιουδάδ) ή αλλάζει ο τρόπος προφοράς κάποιων συμφώνων, όπως του -s που προφέρεται σαν το δικό μας -χ. Για παράδειγμα, η φράση «cómo estás», που συνήθως προφέρεται «κόμο εστάς» θα προφερόταν από αυτούς «κόμο εχτά».