Μία γλώσσα που τη χαρακτηρίζουν τα εντυπωσιακά νούμερα: 1,8 δις άνθρωποι ανά τον κόσμο την μιλούν, ενώ μετρά 3.500 χρόνια ζωής. Μοιάζει και είναι δύσκολη, αλλά στο Siountri School εκατοντάδες μαθητές μας θα σας πουν ότι την έμαθαν πιο εύκολα από όσο φαντάζονταν.

---

Την κινέζικη γλώσσα χρησιμοποιούν σήμερα για την καθημερινή τους επικοινωνία περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Εκτός από την Κίνα, η κινέζικη γλώσσα είναι η κοινή γλώσσα του Χόνγκ Κόνγκ, της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και πολλών άλλων χωρών. Με την εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και ολόκληρης της ανατολικής Ασίας, η κινεζική γλώσσα θεωρείται πλέον «η γλώσσα του μέλλοντος» και έχει ανοίξει πόρτα ευκαιριών για πολλούς ξένους σπουδαστές της. Ολοένα και περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, όπως η Αυστραλία, η Βόρεια Αμερική, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ενσωματώσει τα Κινέζικα στο πρόγραμμα διδασκαλίας της μέσης εκπαίδευσής τους και στις εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες γλώσσες στον κόσμο μετρώντας 3500 χρόνια ιστορίας. Είναι μια όμορφη γλώσσα με πλούσια παράδοση, που στο πέρασμα των χρόνων έχει ασκήσει βαθειά επιρροή σε όλη την ανατολική Ασία. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η κινεζική γλώσσα έχει να κάνει τόσο με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, όσο και με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της. Πιο συγκεκριμένα, τα λεγόμενα strokes (βασικές γραμμές) από τα οποία αποτελούνται οι κινέζικοι χαρακτήρες (ιδεογράμματα), οι κανόνες σχεδίασης των γραμμών αλλά και οι τόνοι είναι μερικά από αυτά που την κάνουν μοναδική.

Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά και η διαφορετική φιλοσοφία της κινεζικής από τις δυτικές γλώσσες, δε σημαίνει απαραίτητα δυσκολία για τους σπουδαστές μας. Στο Siountri School, με την πλούσια εμπειρία μας και τις ανεπτυγμένες μεθόδους διδασκαλίας μας, εκατοντάδες μαθητές έχουν αποδείξει ότι το να μάθεις καλά τα Κινέζικα δεν είναι «mission impossible». Οι μαθητές μας συμμετέχουν κάθε χρόνο στις εξετάσεις για τα διπλώματα YCT, HSK και BCT με μεγάλη επιτυχία, και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν πλέον με ευχέρεια την κινεζική γλώσσα στο επάγγελμά τους σε ναυτιλιακές εταιρίες, σε εμπορικές σχέσεις, σε ακαδημαϊκές έρευνες, κ.λπ.