Share:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συνολικά: 3.1 (106 ψήφοι)
3.11321

Πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στο επίπεδο του αντίστοιχου Lower των Αγγλικών;

Αυτό εξαρτάται από το ρυθμό που προχωράει ο κάθε μαθητής στο τμήμα. Εάν η εκμάθηση Σουηδικών πραγματοποιηθεί στο ρυθμό και με τον τρόπο που προτείνεται από τους καθηγητές και το σχολείο, τότε ο σπουδαστής μπορεί να φτάσει στο επίπεδο Swedex B2 σε περίπου 2-3 χρόνια φοίτησης.

Σκέφτομαι να πάω για σπουδές στη Σουηδία. Ποιο είναι το επίπεδο που χρειάζομαι στη σουηδική γλώσσα;

Τα πανεπιστήμια στη Σουηδία ζητούν από τους μαθητές και μελλοντικούς σπουδαστές τους να έχουν αποκτήσει το πτυχίο TISUS (Test in Swedish for University Studies), που αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Το TISUS αναγνωρίζεται από όλα τα πανεπιστήμια της Σουηδίας ως η προαπαιτούμενη επάρκεια στη σουηδική γλώσσα για πανεπιστημιακές σπουδές. Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 600 μεταπτυχιακά προγράμματα σε σουηδικά πανεπιστήμια τα οποία πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα Αγγλικά.

Θέλω να εργαστώ στη Σουηδία, οπότε τα Σουηδικά – τουλάχιστον για τη βασική καθημερινή επικοινωνία - μου είναι απαραίτητα. Πού θα έχω φτάσει σε επίπεδο προφορικού και γραπτού λόγου στο τέλος του 1ου χρόνου σπουδών μου στο Siountri School;

Εφόσον η εκμάθηση Σουηδικών διεξαχθεί στον προτεινόμενο ρυθμό, ο σπουδαστής θα έχει φτάσει στο επίπεδο Swedex Α2 (επίπεδο Α2 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες) στο τέλος του 1ου ακαδημαϊκού έτους.

Θέλω να ξεκινήσω Σουηδικά γιατί με ενδιαφέρει η γλώσσα και ο πολιτισμός, αλλά δεν χρειάζομαι κάποιο πτυχίο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Στο Siountri School υπάρχουν πολλοί σπουδαστές που κάνουν Σουηδικά λόγω του προσωπικού ενδιαφέροντός τους για τη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας και που δεν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο πτυχίο Σουηδικών ή να μετακομίσουν στη Σουηδία. Δε χρειάζεται λοιπόν να μπείτε στη διαδικασία προετοιμασίας κάποιου πτυχίου για να παρακολουθήσετε μαθήματα Σουηδικών στο Siountri School εφόσον δεν το επιθυμείτε.

Πόσο πιο δύσκολα είναι τα Σουηδικά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες;

Τα Σουηδικά είναι μία γλώσσα που οι περισσότεροι από τους μαθητές μας θεωρούν σχετικά βατή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες, ιδιαίτερα στο θέμα της γραμματικής.

Θέλω να ξεκινήσω Σουηδικά αλλά δεν έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Στο Siountri School σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε ένα από τα πολλά τμήματα Σουηδικών που ξεκινάνε μαθήματα καθ’όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να ενταχθείτε σε τμήματα των οποίων τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (3ωρο), χωρίς να επιβαρύνουν υπερβολικά το πρόγραμμά σας. Υπάρχουν επίσης πρωϊνά τμήματα και τμήματα που λειτουργούν μόνο τα Σάββατα.

Δεν πρόλαβα να ξεκινήσω μαθήματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Μπορώ να ξεκινήσω και αργότερα;

Στο Siountri School δημιουργούνται ολιγομελή τμήματα Σουηδικών καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Με ενδιαφέρει να αποκτήσω κάποιο πτυχίο στα Σουηδικά. Ποιά είναι η διαδικασία; Πού γίνονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις για τα πτυχία Swedex επιπέδου Α2, Β1 και Β2 διεξάγονται δυο (2) φορές το χρόνο, Μάιο και Δεκέμβριο. Για την απόκτηση του πτυχίου TISUS οι εξετάσεις διεξάγονται από τη Σουηδική Πρεσβεία δύο φορές το χρόνο, ενώ όσοι σπουδαστές επιθυμούν, μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση και στη Σουηδία.

Μιλάω ήδη αρκετές ξένες γλώσσες. Θα με βοηθήσουν στο να μάθω Σουηδικά;

Σίγουρα η γνώση μίας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών βοηθάει στην εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας. Κάθε γλώσσα είναι μοναδική, μοιράζεται όμως κοινά στοιχεία και δομές, τουλάχιστον στις λατινογενείς, με αρκετές άλλες.

Πώς γίνεται το μάθημα στα Σουηδικά;

Στο Siountri School λειτουργούμε ολιγομελή τμήματα (4-6 ατόμων) Σουηδικών με καθηγήτριες που έχουν τα Σουηδικά ως μητρική τους γλώσσας και μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδραστικών πινάκων που μετατρέπουν το μάθημα σε μια ολοκληρωμένη και μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των ομαδικών μαθημάτων Σουηδικών σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Το εκπαιδευτικό σύστημα του Siountri School και οι επιτυχίες των σπουδαστών του τα τελευταία 30 χρόνια αποτελούν ζωντανό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων που έχουν τα ομαδικά μαθήματα σε σύγκριση με τα ιδιαίτερα μαθήματα Σουηδικών.

Το ταξίδι στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, μετατρέπεται σε μία ομαδική προσπάθεια, στη διάρκεια της οποίας ο σπουδαστής κοινωνικοποιείται και εξασκείται με ανθρώπους που έχουν ένα κοινό στόχο, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα. Παράλληλα, κάθε σπουδαστής μπορεί μέσα από τον εντοπισμό της επίδοσης των υπολοίπων να αποκτήσει ένα μέτρο σύγκρισης, σχετικά με το πού βρίσκεται, αλλά και ένα κίνητρο, για να εντείνει τη μελέτη με στόχο να φτάσει το επίπεδο των συν-σπουδαστών του.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν τα ομαδικά μαθήματα Σουηδικών, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα, είναι η ευκαιρία για παράλληλες δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες αυτές βρίσκονται στον πυρήνα του εκπαιδευτικού συστήματος που εφαρμόζει το Siountri School. Πρόκειται για θεματικές βραδιές, επισκέψεις σε πολιτιστικά γεγονότα των αντίστοιχων ξένων πολιτισμών που μελετούν οι σπουδαστές μας, αλλά και τμήματα συνομιλίας. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους σπουδαστές μία μοναδική ευκαιρία συνδυασμού της ψυχαγωγίας με την εκμάθηση, κάτι που τα ιδιαίτερα μαθήματα Σουηδικών δεν μπορούν να παρέχουν σε τέτοιο βαθμό.