Δεκάδες αιτήσεις για εργασία φτάνουν καθημερινά στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης κάτι που δεν ίσχυε πριν από λίγα χρόνια. Νέοι άνθρωποι αναζητούν εργασία στην Τουρκία αλλά και σχεδιάζουν να κάνουν εκεί τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές τους σπουδές.

---

Η εκμάθηση Τουρκικών έχει γνωρίσει σημαντική άνθιση τα τελευταία χρόνια. Ίσως να παίζει ρόλο το γεγονός ότι στη γειτονική χώρα δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερες από τετρακόσιες (400) μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ελληνικών συμφερόντων. Πέρα από τους λόγους της απόστασης, η αύξηση της προτίμησης για τη γειτονική χώρα οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η κουλτούρα και η νοοτροπία των Τούρκων μοιάζει πολύ με τη δική μας. Οι Έλληνες σπουδαστές και εργαζόμενοι δε νιώθουν τόσο μακριά από την πατρίδα, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη που αποτελεί πλέον μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Στο Siountri School, προετοιμάζουμε κατάλληλα τον κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να μάθει τη γλώσσα είτε για σπουδές ή για εργασία στην Τουρκία αλλά ακόμα και αν μαθαίνει τη γλώσσα απλά για την ευχαρίστησή του. Τα τμήματα των φοιτητών και ενηλίκων είναι ειδικά διαμορφωμένα και σχεδιασμένα ώστε να εξυπηρετούν το πρόγραμμά τους, με ευέλικτα πρωινά και απογευματινά ωράρια και εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλο για το επίπεδο και τις γνώσεις τους. Οι τουρκικής καταγωγής καθηγήτριες μας προσαρμόζουν το μάθημα ανάλογα με τους στόχους των μαθητών και παρέχουν όλη την καθοδήγηση που χρειάζεται ο κάθε μαθητής χωριστά. Μπορούν επίσης να συμβουλεύσουν τους σπουδαστές αναφορικά με θέματα εργασίας αλλά και διαδικασίες εισαγωγής σε τουρκικά πανεπιστήμια!