Νέα

03.04.2013

14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το σινεφίλ κοινό του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την 14η κατά σειρά διοργάνωση να περιλαμβάνει όπως πάντα εξαιρετικές παραγωγές – avant premières και ανέκδοτες ταινίες - από τη Γαλλία, το Βέλγιο αλλά και άλλες χώρες του γαλλόφωνου κόσμου όπως το Μαρόκο και ο Καναδάς. Οι λάτρεις του Φεστιβάλ και της γαλλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλήθος νέων ταινιών οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και συναρπαστικά κινούμενα σχέδια.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ειδικά αφιερώματα και βραδιές όπως το αφιέρωμα στη γνωστή ηθοποιό Carole Bouquet, η οποία θα βρίσκεται στη διοργάνωση για να παραλάβει τιμητικό βραβείο, και το masterclass που προτείνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με επίκεντρο την ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Ειδικές προβολές θα πραγματοποιηθούν από τη σχολή New School Athens όπου θα προβληθούν ταινίες των σπουδαστών. Το εικαστικό αλλά και το τρέιλερ του Φεστιβάλ είναι και φέτος παραγωγή Ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι αθηναϊκές αίθουσες θα φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ από τις 4 έως τις 10 Απριλίου, ενώ οι προβολές στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσουν από τις 11 έως και τις 17 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου όπως επίσης και στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Share: