Νέα

21.04.2010

1ος Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Μετάφρασης - Αντόν Τσέχωφ

Το πολιτιστικό κέντρο της ρωσικής πρεσβείας διοργάνωσε πρόσφατα τον 1ο διαγωνισμό λογοτεχνικής μετάφρασης, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη Αντόν Τσέχωφ. Ο διαγωνισμός αφορούσε στη μετάφραση τρισέλιδου λογοτεχνικού αποσπάσματος έργου του Α. Τσέχωφ (τα κείμενα ήταν άγνωστα στους συμμετέχοντες).

Η ιδέα του διαγωνισμού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές ρωσικής γλώσσας του κέντρου ξένων γλωσσών Siountri School). Οι καθηγήτριες Ρωσικών του φροντιστηρίου μας ενθάρρυναν τους μαθητές να συμμετάσχουν, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για έναν ευχάριστο τρόπο μάθησης και ταυτόχρονα μια άριστη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια ακόμα πλευρά της ρωσικής κουλτούρας.

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πέντε από τους μαθητές των Ρωσικών του πρώτου επιπέδου (τρίτος χρόνος εκμάθησης) διακρίθηκαν και έλαβαν τιμητικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Η διεύθυνση του Siountri School συγχαίρει τους συμμετέχοντες μαθητές και τους καθηγητές τους, για την προσπάθεια και το μεράκι τους στην εκμάθηση των Ρωσικών.

Share: