Νέα

27.04.2010

30ος Διαγωνισμός Ομιλίας Ιαπωνικής Γλώσσας με Μέγα Χορηγό το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Siountri School

Ο Σύλλογος Καθηγητών Ιαπωνικής Γλώσσας και Φίλων του Ιαπωνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία και την υποστήριξη του Japan Foundation και του Ελληνο-Ιαπωνικού συνδέσμου διοργανώνει τον 30ο διαγωνισμό ομιλίας της ιαπωνικής γλώσσας. Το Siountri School στηρίζει αυτή τη χρονιά και έμπρακτα το διαγωνισμό αναλαμβάνοντας, ως μέγας χορηγός, τη βράβευση όσων διακριθούν.

Τα βραβεία για τους καλύτερους θα είναι ένα εισιτήριο με επιστροφή για την Ιαπωνία, μια τρίτομη εγκυκλοπαίδεια ιαπωνικής γραμματικής και ένα δείπνο σε γνωστό ιαπωνικό εστιατόριο.

Το φετινό διαγωνισμό θα ανοίξει η Μαρία Σπυροπούλου (μαθήτρια του Siountri School) που κέρδισε την περασμένη χρονιά την 1η θέση. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Μαΐου και ώρα 6:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α.) που εδρεύει στην Ευελπίδων 18 στην Αθήνα. Για πληροφορίες συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το μορφωτικό τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας (Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι / 210-670 9901/2, jpnembgr@hol.gr).

Κάθε χρόνο η ιδέα του διαγωνισμού γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τους καθηγητές Ιαπωνικών του Siountri School, το οποίο προσφέρει μαθήματα Ιαπωνικών σε όλα τα επίπεδα. Όλες οι καθηγήτριες που διδάσκουν στο φροντιστήριό μας είναι ιαπωνικής καταγωγής, με πολυετή πείρα και μιλούν άπταιστα Αγγλικά, Ιαπωνικά καθώς και καλά Ελληνικά. Σκοπός τους είναι να μυήσουν τους σπουδαστές, όχι μόνο στα βασικά-τυπικά συστατικά της γλώσσας (γραφή, προφορά – ανάγνωση, γραμματική, συντακτικό, προφορική επικοινωνία), αλλά και στην ιαπωνική κουλτούρα και πολιτισμό (γιορτές, έθιμα, παροιμίες, κουζίνα).

Share: