Νέα

28.05.2019

4ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου προ των πυλών: Το FeCHA στην Αθήνα είναι γεγονός. ¡Vamos!

Μια σύγχρονη γεύση της ισπανικής κουλτούρας έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Είτε γνωρίζετε να μιλάτε ισπανικά είτε φλερτάρετε με την προοπτική να μάθετε την ισπανική γλώσσα, σίγουρα η μεγάλη γιορτή του Ισπανόφωνου Κινηματογράφου σας αφορά, αφού οι ισπανικές και λατινοαμερικάνικες ταινίες κερδίζουν χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο το ελληνικό κοινό. Το FeCHA έρχεται, λοιπόν, για 4η χρονιά να ταράξει τα νερά της πόλης, προσφέροντας στο σινεφίλ κοινό πάνω από 30 ταινίες σε πρώτη πανελλήνια προβολή, αφιερώματα, διεθνείς καλεσμένους και events. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 28 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου στους κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax, Νιρβάνα 1 & 2, Exile Room και στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Ξέφρενες κωμωδίες, σκοτεινά θρίλερ, βραβευμένες σινεφίλ ταινίες, αλλά και παιδικές προβολές θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον ανερχόμενο ισπανικό σύγχρονο κινηματογράφο.

Για όσους θέλουν να κάνουν εξάσκηση στα ισπανικά τους, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες, καθώς όλες οι ταινίες προβάλλονται στα ισπανικά με υποτίτλους. Ταυτόχρονα, θα παρευρεθούν ως προσκεκλημένοι, Ισπανοί καλλιτέχνες και ειδήμονες, που θα μιλήσουν στη μητρική τους γλώσσα. Στις 30 Μαΐου, για παράδειγμα, η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία «Ο έκπτωτος / El Reino». Ο βραβευμένος με Goya σκηνοθέτης του, Rodrigo Sorogoyen, θα προλογίσει την ταινία και στο τέλος θα παραμείνει στο κοκτέιλ πάρτι εντός του κινηματογράφου.

Οι ισπανόφωνοι και όσοι έχουν κάνει μαθήματα ισπανικών, θα έχουν πληρέστερη κατανόηση των θεωρητικών παρουσιάσεων για τον ισπανικό κινηματογράφο. Παρουσιάστρια θα είναι η Marina Díaz López, Υπεύθυνη Πολιτιστικού Τμήματος Ινστιτούτου Θερβάντες στη Μαδρίτη. Ταυτόχρονα, η Marian Velázquez, Υπεύθυνη διαχείρισης της κινηματογραφικής πλατφόρμας Clickforfestivals, θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη διανομή ταινιών μικρού μήκους στις ισπανόφωνες κινηματογραφικές αγορές. Η προβολή των ταινιών στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και στο Exile Room είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ σε όλες τις αίθουσες εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. H αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει!

Share: