Νέα

23.05.2012

Έως τις 31 Μαΐου 2012 οι αιτήσεις για υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης για το 2013

Λίγες ημέρες ακόμα έχουν στη διάθεσή τους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν υποτροφία, προκειμένου να σπουδάσουν στην Ιαπωνία. Η ιαπωνική κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) προτίθεται να προσφέρει υποτροφίες για σπουδές σε ιαπωνικά πανεπιστήμια, τόσο σε προπτυχιακό (ηλικίες 17-22 ετών), όσο και σε ερευνητικό επίπεδο (έως 35 ετών). Η διάρκεια φοίτησης σε προπτυχιακό επίπεδο είναι 5 χρόνια (με ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ένας ή ενάμισης χρόνος με 6 μήνες προετοιμασία.

Η υποτροφία που προσφέρει η ιαπωνική κυβέρνηση καλύπτει τη μεταφορά από/προς την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών, αλλά και ένα ποσό το οποίο καλύπτει και το κόστος διαμονής: περίπου 1.098 ευρώ για τους προπτυχιακούς και 1.342 ευρώ για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι υποψήφιοι για το προπτυχιακό επίπεδο έχουν να επιλέξουν μεταξύ Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών ή Φυσικών Επιστημών, όπως για παράδειγμα, Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Μαθηματικά και Αρχιτεκτονική, ενώ οι υποψήφιοι για σπουδές σε ερευνητικό επίπεδο θα πρέπει να επιλέξουν κάποιο θέμα σχετικό με τις προηγούμενες σπουδές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως τις 31/5/2012 να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους, ενώ θα ακολουθήσει επιλογή αρχικά με βάση τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και στη συνέχεια βάσει γραπτών εξετάσεων σε Aγγλικά και Iαπωνικά, αλλά και προσωπικής συνέντευξης. 

Share: