Νέα

25.04.2017

Εξετάσεις Σουηδικών: τι αλλάζει και τι πρέπει να γνωρίζετε

Εάν ενδιαφέρεστε για την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας, σίγουρα έχετε διαβάσει για τα διπλώματα σουηδικών Swedex κατά την έρευνά σας. Τα διπλώματα αυτά χορηγούνται από το Folkuniversitetet και πιστοποιούν τη γνώση σουηδικών σε επίπεδα Α2, Β1 και Β2.

Όσοι, λοιπόν, σκέφτεστε να πάτε στη Σουηδία για να δουλέψετε ή για να σπουδάσετε και χρειάζεστε κάποιο από αυτά τα διπλώματα, φέτος ίσως είναι η χρονιά σας! Το Folkuniversitetet, ακολουθώντας το ρητό «μία ίσον καμία», αποφάσισε πως οι εξετάσεις Σουηδικών για τα διπλώματα Swedex θα διοργανώνονται πλέον, όχι μία, αλλά τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Έτσι, φέτος θα μπορείτε να εξεταστείτε και για τα τρία πτυχία στις 17/6, τις 14/7, τις 13/10 και τις 8/12. Οι εξετάσεις εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στην Σουηδική Εκκλησία στην Πλάκα, στις 10.00 π.μ. Η «γραφειοκρατία» των εξετάσεων είναι σχετικά μειωμένη σε σχέση με άλλα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας: οι υποψήφιοι αρκεί να στείλουν ένα ενημερωτικό email το αργότερο μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία της εξέτασης στην κα Eva Lancing, την υπεύθυνη για την Αθήνα!

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή σας στις εξετάσεις Σουηδικών είναι μία συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής, φωτοαντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας και το καταθετήριο των διδάκτρων στον ανάλογο τραπεζικό λογαριασμό. Τα δικαιολογητικά αυτά θα πρέπει να τα έχετε μαζί σας και στο εξεταστικό κέντρο (μαζί με την πρωτότυπη ταυτότητά σας), στο οποίο θα πρέπει να φτάσετε μισή ώρα πριν την εξέταση.

Οι καθηγήτριες Σουηδικών του Siountri School είναι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας Σουηδικών!

Share: