Νέα

28.03.2013

Χορήγηση Υποτροφιών για σπουδές στην Κίνα

Στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε τη χορήγηση 200 υποτροφιών με τίτλο «European Window» για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.  Πιο συγκεκριμένα, οι υποτροφίες, μέρος του προγράμματος China-EU High Level People-to-people Dialogue - HPPD, αφορούν πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να σπουδάσουν σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο σε ένα από τα Πανεπιστήμια της Κίνας για ένα ακαδημαϊκό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να γνωρίζουν ότι η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας των προγραμμάτων είναι η κινέζικη, επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάποια σχετική πιστοποίηση (δίπλωμα HSK). Για τους υποψηφίους που δεν έχουν ήδη την προαπαιτούμενη γνώση Κινέζικων, κρίνονται απαραίτητα μαθημάτα Κινέζικων διάρκειας ενός έτους ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις σπουδές τους. Σε αυτή την περίπτωση η διάρκεια της υποτροφίας παρατείνεται αυτομάτως για ένα χρόνο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα μέχρι τις 30 Απριλίου 2013.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Κινεζικού Συμβουλίου Υποτροφιών (China Scholarship Council), το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας.

Share: