Νέα

16.12.2016

Η τέχνη του Matcha Tea στο Siountri School

Ιαπωνικός αέρας κατέκλυσε το Siountri School, με την άφιξη του Akihiro Okayama, ο οποίος ήρθε στο σχολείο μας για να διδάξει τους μαθητές των Ιαπωνικών την περίφημη τέχνη του Matcha Tea! Αρχικά, o Akihiro μας εισήγαγε στην έννοια, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του τσαγιού αυτού, επισημαίνοντάς μας ότι το πράσινο ιαπωνικό τσάι «Matcha» έχει τη μορφή σκόνης και φτιάχνεται από τα θρυμματισμένα φύλλα του φυτού «Camellia sinensis».

Το τσάι «Matcha» όπως και τα υπόλοιπα τσάγια, διαλύεται σε ζεστό νερό όμως έχει μία ιδιαιτερότητα: Στο συγκεκριμένο τσάι, το άτομο καταναλώνει ολόκληρο το φύλλο, απορροφώντας έτσι, το 100% των πολύτιμων συστατικών του. Με τον τρόπο αυτό, επωφελείται όλων των ευεργετικών ιδιοτήτων του, που δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ρόφημα! Συγκεκριμένα, μάθαμε ότι το τσάι «Matcha» περιέχει μια τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων – υπολογίζεται πως περιέχει περίπου 137 φορές πιο πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία σε σχέση με το κοινό πράσινο τσάι που βρίσκουμε στην αγορά – και είναι έως και 10 φορές ισχυρότερο!

Αν και πρόκειται για ένα ρόφημα με μεγάλη ποσότητα τεΐνης, το τσάι αυτό θεωρείται χαλαρωτικό, βοηθάει στο διαλογισμό, στη συγκέντρωση και τη διατήρηση της ηρεμίας και δεν προκαλεί υπνηλία ή νευρικότητα, αλλά αντιθέτως μας γεμίζει ενέργεια και συνεισφέρει στη διαύγεια πνεύματος! Επιπλέον, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του οργανισμού: βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβάλλει στην αποτελεσματική μείωση της χοληστερίνης, στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και στην αύξηση των καύσεων λίπους στο σώμα. Ακόμα, θεωρείται ότι το Matcha Tea προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου.

Παρασκευάζοντάς το μπροστά τους, ο Akihiro έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να δοκιμάσουν αυτό το ιδιαίτερο και πολύ θρεπτικό τσάι, μετατρέποντάς το στη συνέχεια σε ζελέ, μέσα σε ένα βαθύ πιάτο σούπας! Εξαιτίας του έντονου χαρακτήρα του, αυτό το τσάι είναι ιδανικό και για το μαγείρεμα. Το Matcha Tea καταναλώνεται εδώ και πάρα πολλούς αιώνες από τους Ιάπωνες και τους Κινέζους. Η φήμη του δεν περιορίζεται μόνο στις ιαπωνικές τελετές του τσαγιού αλλά έχει φτάσει μέχρι το Χόλυγουντ και φαίνεται να είναι η τρέλα των διασήμων, με τη Gwyneth Paltrow και τη Ashley Olsen να δηλώνουν λάτρεις του!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Akihiro Okayama για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, καθώς πέρα από μάθημα ιαπωνικής γαστρονομίας ήταν και ένα μάθημα κουλτούρας, που μας ταξίδεψε στα μονοπάτια του ιαπωνικού πολιτισμού. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιαπωνική κουλτούρα και πολιτισμό της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog που διατηρεί ο Akihiro Okayama στη διεύθυνση: www.worldokashi.com

Share: