Νέα

29.05.2011

Το Siountri School και η Chania Sightseeing Tours σας καλούν να γνωρίσετε την πόλη των Χανίων

Σε μία νέα και επιτυχημένη συνεργασία προχώρησε το Siountri School με τη νεοϊδρυθείσα εταιρεία Chania Sightseeing Tours που δραστηριοποιείται στο χώρο της ξενάγησης στην πόλη των Χανίων. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη μικρή και τη μεγάλη περιήγηση της πόλης. Μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία που περιλαμβάνονται στη διαδρομή είναι η Αγορά των Χανίων, η Νέα Χώρα και η Πύλη Σαμπιονάρα. Όσοι επιλέξουν τη μεγάλη διαδρομή θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι το γραφικό λιμάνι της Σούδας, να περάσουν από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων («ΜΑΙΧ»), όπως επίσης και από το Βοτανικό Πάρκο, το οποίο αποτελεί έναν παραδεισένιο κόσμο βοτάνων και άλλων αρωματικών φυτών.

Το Siountri School έχοντας ήδη αναλάβει και ολοκληρώσει ανάλογη συνεργασία για τις πόλεις της Αθήνας και του Πειραιά, αναλαμβάνει τη μετάφραση, επιμέλεια και ηχητική αναπαραγωγή σε σύγχρονο στούντιο ηχογράφησης της ξενάγησης της πόλης των Χανίων. Η μετάφραση (σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Σουηδικά, Δανέζικα και Φινλανδικά) και επιμέλεια των κειμένων έγινε από καθηγήτριες με πολυετή εμπειρία όχι μόνο στη διδασκαλία της αντίστοιχης γλώσσας αλλά και στη μετάφραση κειμένων και ηχογράφηση.

Η συγκεκριμένη δουλειά που ανέλαβε το Siountri School παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και πρόκληση καθώς, οι απαιτήσεις για τη μετάφραση των κειμένων της περιήγησης στην πόλη των Χανίων ήταν πολλές, ανάμεσά τους και η σωστή απόδοση των περίφημων μαντινάδων της Κρήτης. Μέσα από την συνεργασία αυτή, τα Χανιά, όπως και η Αθήνα, έχοντας μία πλούσια ιστορία, «ξαναζωντανεύουν» στα μάτια του επισκέπτη ο οποίος απολαμβάνει την ξενάγηση της πόλης στη γλώσσα που έχει επιλέξει.

Share: