Νέα

05.01.2011

Το Siountri School καλωσορίζει τους μικρούς του μαθητές στον μαγικό κόσμο των E-Blocks

Το Siountri School εισάγει από φέτος στο πρόγραμμα διδασκαλίας του για παιδιά ένα από τα πιο καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης εκπαίδευσης, το E-Blocks (English-Español). Το εκπαιδευτικό σύστημα E-Blocks προσφέρει μια περαιτέρω ενασχόληση των παιδιών με την αγγλική και την ισπανική γλώσσα, καλύπτοντας περισσότερες από 30 διαφορετικές δεξιότητες σε επτά βασικούς τομείς της ανάπτυξης και κατανόησης του γραπτού λόγου.

Το E-Blocks (English-Español) αποτελεί ένα πολυαισθητηριακό εκπαιδευτικό σύστημα που αναπτύχθηκε με σκοπό να ενοποιήσει και να εδραιώσει τις δεξιότητες της ανάγνωσης και της γραφής και περιλαμβάνει δραστηριότητες με μύθους, παιχνίδια, παροιμίες, γνωμικά, γλωσσοδέτες, κινούμενα σχέδια, βίντεο, και περισσότερες από 1.400 λέξεις και 800 εικόνες.

Οι νεαροί μαθητές βιώνουν μια μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης και μαθησιακής συνεργασίας ενώ η μεθοδολογία του είναι βασισμένη στην κοινή παραδοχή της βιωματικής εκπαίδευσης. Η σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική του κατεύθυνση απορρίπτει τον δασκαλοκεντρισμό και διαμορφώνει το πλαίσιο μιας πρωτοπόρας βιωματικής εκμάθησης Αγγλικών και Ισπανικών.

Το E-Blocks αποτελείται από μία μεταφερόμενη διαδραστική πλατφόρμα και διαδραστικά κυβάκια στην επιφάνεια των οποίων αναγράφονται τα γράμματα του αγγλικού και του ισπανικού αλφάβητου αντίστοιχα, οι αριθμοί, καθώς επίσης και διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Το λογισμικό του E-Blocks εγκαθίσταται στον υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια συνδέεται με τη διαδραστική πλατφόρμα, πάνω στην οποία τοποθετούνται τα πολυαισθητηριακά κυβάκια, με αποτέλεσμα το καθετί να εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή. Εικόνες, τραγούδια, κινούμενα σχέδια  και παιχνίδια διεγείρουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών καθώς επίσης και μεταξύ αυτών και του σύγχρονου λογισμικού μετατρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μαθήματα Αγγλικών και Ισπανικών σε μια μοναδική εμπειρία κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Οι μικροί μαθητές χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες και τοποθετούνται γύρω από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ τα πολυαισθητηριακά κυβάκια βρίσκονται τοποθετημένα ακριβώς μπροστά από αυτή.

Το E-Blocks είναι χωρισμένο σε επίπεδα δυσκολίας και αποτελείται από τρία επίπεδα δραστηριοτήτων:

- Αναγνώριση γραμμάτων

- Δημιουργία Λέξεων

- Επεξεργασία και κατανόηση κειμένων

Share: