11.04.2013

Σπουδές σε Γερμανικά Πανεπιστήμια διεθνούς κύρους

Δέκα διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και πολυτεχνεία της Γερμανίας θα παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών τους, στα πλαίσια της έκθεσης του ενημερωτικού κέντρου της DAAD (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στο Goethe-Institut στην Αθήνα. Εκπρόσωποι των πανεπιστημίων και πολυτεχνείων θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για να τους πληροφορήσουν αναλυτικά σχετικά με τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τους προγράμματα, τις δυνατότητες διδακτορικής διατριβής αλλά και χορήγησης υποτροφιών, καθώς και για τη φοιτητική ζωή στην πόλη τους.

Το Humboldt Universität Berlin, το Bauhaus Universität Weimar και το Frankfurt School of Finance and Management είναι μερικά από τα πανεπιστήμια που θα βρίσκονται στην έκθεση.  Το Γερμανικό Ινστιτούτο (Goethe Institut), που φιλοξενεί την έκθεση στην Αθήνα, θα παρουσιάσει τα προγράμματα εκμάθησης Γερμανικών στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Όσον αφορά το θέμα της διαμονής και εργασίας στη Γερμανία, εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Απασχόλησης (EURES) θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε πληροφορία. Τέλος, το TestDaF Institut θα ενημερώνει τους υποψηφίους για το κομμάτι της γλωσσικής εξέτασης με σκοπό τις σπουδές στη Γερμανία.

Η έκθεση στην Αθήνα θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και είναι ελεύθερη για το κοινό. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 16 Απριλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και τη λίστα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην έκθεση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της DAAD όπως επίσης και στο Goethe Institut.

Share: