Νέα

03.05.2011

Ξανά Χορηγοί του Διαγωνισμού Ομιλίας Ιαπωνικών

Μετά την περσινή, επιτυχημένη διοργάνωση του 30ού Διαγωνισμού Ομιλίας Ιαπωνικής Γλώσσας, το Siountri School στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό που δίνει την ευκαιρία στους καλύτερους μαθητές να κερδίσουν ένα μοναδικό έπαθλο για τις επιδόσεις τους. Το φετινό έπαθλο θα είναι τρία ηλεκτρονικά ιαπωνικά λεξικά. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Καθηγητών Ιαπωνικής Γλώσσας και Φίλων του Ιαπωνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία και την υποστήριξη του Japan Foundation και του Ελληνο-Ιαπωνικού συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο το 2009 όσο και το 2010, τις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού κατέκτησαν μαθητές του Siountri School. Οι επιτυχίες αυτές είναι ενδεικτικές της αποτελεσματικότητας του συστήματος διδασκαλίας που ακολουθούν οι ιαπωνικής καταγωγής καθηγήτριες (native speakers) του φροντιστηρίου μας, οι οποίες διαθέτουν πολυετή πείρα και μιλούν άπταιστα Αγγλικά, καθώς και Ελληνικά. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα Ιαπωνικών που διδάσκονται έχουν ως πυρήνα τους τη μύηση των σπουδαστών στην ιαπωνική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Ακριβώς για αυτό, εκτός από τα βασικά-τυπικά συστατικά της γλώσσας (προφορική και γραπτή επικοινωνία, προφορά, γραμματική, κ.λπ.), το μάθημα των Ιαπωνικών προσεγγίζει και πτυχές της ιαπωνικής ιστορίας οι οποίες έχουν επηρεάσει σημαντικά τη δημιουργία και εξέλιξη της γλώσσας. Επιπρόσθετα, οι μαθητές των Ιαπωνικών έχουν από φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθήματα ιαπωνικής καλλιγραφίας με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Το φετινό διαγωνισμό θα ανοίξει η Χριστίνα Γκούμα που κέρδισε την περασμένη χρονιά την 1η θέση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 6:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α.) που εδρεύει στην οδό Ευελπίδων 18 στην Αθήνα. Για πληροφορίες συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το μορφωτικό τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Share: