Νέα

29.03.2012

Youth Chinese Test: ειδικά για παιδιά!

Μετά την επιτυχία της πρώτης εξέτασης το 2011, το Youth Chinese Test διεξάγεται ξανά στις 26 Μαΐου 2012 με σκοπό την πιστοποίηση στα Κινέζικα για παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, το Youth Chinese Test (YCT) δημιουργήθηκε, για να ενθαρρύνει περισσότερους μαθητές νεαρής ηλικίας να ξεκινήσουν μαθήματα Κινέζικων και να κατοχυρώσουν τις γνώσεις τους με ένα δίπλωμα διεθνώς αναγνωρισμένο που περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση.

Oι εξετάσεις του YCT διακρίνονται σε τέσσερα επίπεδα για τα γραπτά (YCT 1-4) και σε δύο για τα προφορικά (YCT – Αρχικό, YCT - Μεσαίο), με την πιστοποίηση γνώσεων στα γραπτά να είναι ανεξάρτητη από αυτή στα προφορικά. Το 2ο επίπεδο του YCT στα γραπτά απαιτεί τη γνώση 150 ιδεογραμμάτων και είναι ισότιμο με το HSK-1 που είναι το πρώτο δίπλωμα πιστοποίησης της κινέζικης γλώσσας για ενήλικες. Το 4ο επίπεδο του YCT αντιστοιχεί στο HSK-3 (επίπεδο Β1 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες) και πιστοποιεί ότι οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν τα Κινέζικα σε καθημερινή βάση, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι αποκτούν το τελευταίο αυτό δίπλωμα, σε ενδεχόμενο ταξίδι τους στην Κίνα μπορούν να επικοινωνήσουν με ευκολία με τους Κινέζους συνομιλητές τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα Κινέζικων για παιδιά (Chinese for Kids) του φροντιστηρίου μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση των διπλωμάτων YCT, που διεξάγει ο σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της κινέζικης πρεσβείας στην Αθήνα.

Share: