Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
, , , , , , , , ,
09.09.2021

Η δική μας καθηγήτρια των Ισπανικών, Μαριάν Ερνάντεθ, γέννημα-θρέμμα «Βαγιαδολίτισσα», μάς αποκαλύπτει γιατί η πραγματική γοητεία της Ισπανίας κρύβεται στην ενδοχώρα.

, , , , , , , , ,
23.07.2021

Γράφει η Μαρία Μπλάνα, υπεύθυνη διοικητικών θεμάτων στο σχολείο του Χολαργού. Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Νομική καθώς και Αγγλική Γλώσσα, Λογοτεχνία & Πολιτισμό στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Ποιήματα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά.

, , , , , , , ,
01.06.2021

Τώρα που τα θερινά σινεμά επιτέλους άνοιξαν για να μας προσφέρουν μια πολιτιστική όαση, κι επειδή συνήθως κάθε καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και κλασικές ταινίες στη μεγάλη οθόνη, εμείς ζητήσαμε τη γνώμη του δικού μας ειδικού για το θέμα: Του Freddy Godineau! Ο Freddy, native speaker καθηγητής Γαλλικών του Siountri School, γεννημένος στις όχθες του Λίγηρα έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία, αλλά και κινηματογράφο στο PARIS VIII! Να λοιπόν τι μας είπε:

, , , , ,
07.05.2021

«Δεν είχα ποτέ σχέση με την Κίνα. Ήταν κάτι άγνωστο και μακρινό στο δικό μου μυαλό» μας λέει η Ναταλία Κίττου, καθώς μιλάμε για μια χώρα που έμελλε να εξερευνήσει, αλλά και να μάθει καλά τη γλώσσα της. Τότε, όταν ξεκινούσε δηλαδή, ήθελε να προσθέσει τη γνώση της κινεζικής γλώσσας στα επαγγελματικά της προσόντα. «Το τρίτο έτος των σπουδών μου, στο Siountri School, η καθηγήτριά μου τότε, Τζένη Γουάνγκ μού πρότεινε να δηλώσω υποψηφιότητα για τις υποτροφίες του Ινστιτούτου Κομφούκιος (σ.σ: Ινστιτούτο που πραγματοποιεί επίσημα εξετάσεις για την κινέζικη γλώσσα).

, , , , , , , , ,
07.05.2021

Ένα προσωπικό κείμενο για τη δική της Αμερική από τη Jessica Daniels, καθηγήτρια Αγγλικών στο Siountri School. Την ευχαριστούμε θερμά που μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και φωτογραφικό υλικό.

, , , , , , , ,
24.02.2021

«Πρώτο πτυχίο σε έναν χρόνο», «Επάρκεια σε δύο», «Προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό με έξι μήνες υπερεντατικών μαθημάτων». Με παρόμοιες υποσχέσεις από εκπαιδευτικούς ομίλους κατακλύζονται τα inbox μας αλλά και τα καπό των αυτοκινήτων μας κάθε Μάιο και Σεπτέμβριο. Ανταποκρίνονται, όμως, οι παραπάνω εξαγγελίες στην πραγματικότητα; Πόσοι μαθητές κατορθώνουν να περάσουν πράγματι τις εξετάσεις για τα πτυχία κάθε γλώσσας; Πόσοι εγκαταλείπουν κατά την προσπάθεια; Και πόσοι πραγματικά κατακτούν μια ξένη γλώσσα;

, , , ,
10.02.2021

Αναζητάς πληροφορίες για τις εξετάσεις Κινέζικων και νιώθεις χαμένος στο Πεκίνο; Μάθε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζεις μέσα από τις 9 πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε:

1. Ποιοι είναι οι επίσημοι εξεταστικοί φορείς στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα, τα τρία (3) μεγάλα κέντρα που αποτελούν και επίσημους φορείς των εξετάσεων είναι:

, , , ,
11.12.2020

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ξενόγλωσση εκπαίδευση είναι ο ακριβής προσδιορισμός του επιπέδου γλωσσομάθειας ενός σπουδαστή προκειμένου να τον εντάξει στο κατάλληλο τμήμα, ειδικά όταν έχει μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που έκανε μάθημα ή είχε έρθει σε επαφή με τη γλώσσα. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει πτυχίο πιστοποίησης ως ένα σημείο αναφοράς ή όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την απόκτησή του.

, , , , , ,
11.10.2020

Κομψοί, ετοιμόλογοι, γοητευτικοί συνομιλητές, στέκονται απέναντι μας με άνεση, έτοιμοι να μας προτείνουν ένα κρασί «κομμένο και ραμμένο» στα γούστα μας. Όλο και πιο συχνά συναντάμε και στην Ελλάδα εκπαιδευμένους σομελιέ· σε «καλά» εστιατόρια, σε «ψαγμένα» wine bars και bistros, αλλά και σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων ο άνθρωπος με τη βαθιά γνώση του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα είναι απαραίτητος εξ ου και περιζήτητος.

, , , , ,
10.07.2020

Τους αναγνωρίζουμε άλλοτε από την κόκκινη ομπρέλα και άλλοτε από το γοργό τους βήμα, καθώς πάντα προπορεύονται της ομάδας. Σβέλτοι, ετοιμόλογοι και ευγενικοί, οι ξεναγοί είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να μεταδώσουν ένα κομμάτι από τη μακρά μας ιστορία στους τουρίστες που έρχονται την Ελλάδα – ή ορθότερα στους ταξιδιώτες που επιλέγουν τη χώρα μας ακριβώς επειδή τους ενδιαφέρει η ιστορία της. Όμως η ξενάγηση δεν αποτελεί ένα ακόμα μάθημα ιστορίας.

Pages

Νέα

Δημοφιλή

28.09.2021

Σε ποια ηλικία να γράψω το παιδί μου Αγγλικά; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Pre Junior και Junior A; Είναι απαραίτητη η Junior B; Στις παραπάνω, συνήθεις, αγωνίες των γονέων δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις μέσω της πολύχρονης εμπειρίας του Siountri School στη διδασκαλία Αγγλικών.

09.09.2021

Κάθε γλώσσα που μαθαίνουμε είναι σα να κερδίζουμε ένα ακόμα κλειδί στη ζωή. Ένα κλειδί που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες. Ένα κλειδί που μας φέρνει πιο κοντά με νέους ανθρώπους στη ζωή μας. Αν ψάχνεις όμως ακόμα για ποιο λόγο θα πρέπει να μάθεις μια ακόμη γλώσσα, σου έχουμε όχι έναν, αλλά 15! Και μάλιστα, ίσως να μην είναι εκείνοι που μπορείς να φανταστείς αμέσως.

Επαγγελματικοί Λόγοι

1. Μπορεί να σου εξασφαλίσει μια καλύτερη δουλειά

25.06.2021

Το καλοκαίρι σομελιέ στην Οία προτείνεις στους επισκέπτες ασύρτικο και τον χειμώνα στο Παρίσι ενορχηστρώνεις οινικές δοκιμές με σαρντοντέ και μερλό; Τον Ιούνιο ετοιμάζεις χταποδόπιτα στην Κεφαλονιά και τον Φεβρουάριο μπουγιαμπέσα στις όχθες του Σηκουάνα; Ακούγεται ειδυλλιακό, μπορεί ωστόσο να γίνει και απόλυτα εφικτό μέσω των νέων υπηρεσιών της innjobs.fr: της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας – που αποτελεί νοητή συνέχεια του innjobs.net, της ιστοσελίδας που πριν από τέσσερα χρόνια εισήγαγε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ένα εργαλείο ευρέσεως ανθρώπ