«Ίσως το πιο απαιτητικό κομμάτι για τους Έλληνες είναι η προφορά»

H Μαίρη Κομπόλιας είναι the woman for the job. Ήρθε να αναλάβει τη δύσκολη αποστολή του Combo Class: ενός συνδυαστικού προγράμματος για την κατάκτηση του Proficiency και του IELTS μαζί. 

Ποια είναι όμως κυρίες και κύριοι;

Η Μαίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης. Δούλεψε λοιπόν ως χημικός για 13 χρόνια. Παράλληλα δούλευε και ως tutor στο Writing Centre του Πανεπιστημίου της. Στα writing centres των αμερικάνικων πανεπιστημίων μπορούν να βρουν βοήθεια οι φοιτητές προκειμένου να μπορούν να διατυπώνουν καλύτερα τις σκέψεις τους στις εργασίες και τα dissertations. «Ο κόσμος όταν ακούει ότι είσαι επιστήμονας ιδίως στα STEM σου λέει αμέσως πως πρέπει να είσαι μάλλον πολύ καλός στα μαθηματικά. Όμως, η αλήθεια είναι πως τον περισσότερο χρόνο τον περνάμε διαβάζοντας και γράφοντας! Άρα έχουμε μεγάλη εμπειρία σε αυτό» μας εξηγεί. Εξάλλου η Μαίρη είναι πιστοποιημένη PMP (project management professional) και πέρα από τη χημεία, έχει εμπειρία στην Εταιρική Επικοινωνία, τη συγγραφή επιστημονικών κειμένων και τη σύνταξη δημόσιων πολιτικών (public policy).

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν η Μαίρη έχει μετακομίσει στην Ελλάδα και διδάσκει τη γλώσσα της: τα Αγγλικά. Είναι έτοιμη για τους Έλληνες μαθητές; «Αν είμαι έτοιμη; Μα η πρώτη μου μαθήτρια ήταν η μαμά μου! Έτσι είμαι πολύ καλά εκπαιδευμένη» λέει γελώντας. Εξηγεί πως ίσως το πιο απαιτητικό κομμάτι για εμάς τους Έλληνες είναι η προφορά. Η ίδια επιθυμεί για όσους ολοκληρώσουν το Combo να είναι πραγματικά καλύτερα προετοιμασμένοι για να ζήσουν ή να σπουδάσουν στο εξωτερικό. «Κι εκεί δεν έχει σημασία ποιο Proficiency έχεις, αλλά αν μπορείς να μιλάς καλά και να σε καταλαβαίνουν. Αν μπορείς να προφέρεις σωστά λέξεις που μοιάζουν κλπ» μας λέει. Ένα άλλο σημείο που θα επιμείνει είναι οι… προθέσεις. Όχι οι δικές μου και οι δικές σου, αλλά των Αγγλικών. Εκεί δηλαδή που συνήθως την «πατάμε» στις εξετάσεις. In? On? At? Τι τελοσπάντων; Η Μαίρη λοιπόν θα μας τα εξηγήσει όλα. 

Πιστεύει ότι το βασικό στοιχείο μιας ομάδας είναι η ενσυναίσθηση και η κατανόηση πως ο καθένας προέρχεται από διαφορετικό περιβάλλον, έχει διαφορετικές υποχρεώσεις, σκέψεις και ανάγκες. Αυτό που τους δένει όλους, μαθητές και δάσκαλο, είναι ο κοινός στόχος- που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν δημιουργηθεί μια υπέροχη, επιτρεπτική ατμόσφαιρα. Στη δική της τάξη τα λάθη επιβάλλονται, όπως και να μπορούμε να γελάμε με αυτό- to laugh with και όχι το laugh at someone– επειδή μιλούσαμε και περί προθέσεων. 

Τώρα τι χρειάζεται εκείνη από τους μαθητές της; Μάλλον ένα γενναίο update στα ελληνικά σλανγκ. «Ξέρετε γεννήθηκα στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες που μιλούσαν την ελληνική γλώσσα των 60’ s και 70’ s! Μετρούσαν με την οκά… Ε, λίγη βοήθεια θα χρειαστώ μάλλον» λέει γελώντας.  

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
New Orleans, USA
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
1
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Αγγλικά, Ελληνικά
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
Χημεία | University of New Orleans, CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) | University of Cambridge
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
6
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Class A, Class B, Proficiency & IELTS Combo
«Tο βασικό στοιχείο μιας ομάδας είναι η ενσυναίσθηση και η κατανόηση πως ο καθένας προέρχεται από διαφορετικό περιβάλλον. Αυτό που μας δένει όλους είναι ο κοινός στόχος, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε επιτρεπτική ατμόσφαιρα. Στις δικές μου τάξεις τα λάθη επιβάλλονται!»
— Mary Kombolias, Καθηγήτρια Αγγλικών

Διαθέσιμα τμήματα

Δείτε τα διαθέσιμα τμήματα Αγγλικών με τη Μαίρη

Αγγλικά Proficiency & IELTS Combo

Mary K.
πρόγραμμα
08/01/2024 έως 20/12/2024 (εκτός Αυγούστου)
ωράριο
ΔΕΥ 20:00-22:00 & ΤΡΙ 20:00-22:00 & ΠΕΜ 20:00-22:00
τοποθεσία
Online
αριθμός ατόμων
μέχρι 10 μαθητές
ηλικία
για φοιτητές & νέους επαγγελματίες
κόστος
€120/μήνα (4 δόσεις των 360 ευρώ)
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social