«Με εκπλήσσουν τα παιδιά στην Ελλάδα που είναι αυθόρμητα και ευγενικά»

“Qui ne tente rien n’a rien” – αν δεν προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι, δεν θα το αποκτήσεις. Αυτό είναι το μότο της Νadia… από τη Γαλλία που έρχεται να ενισχύσει τo δυναμικό της ομάδας μας.

Γέννημα-θρέμμα Γαλλίδα και καταγωγή από το ονειρεμένο Poitiers, η Nadia σπούδασε Ιστορία στην Toulouse με ειδίκευση στις παλιές επιγραφές. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, στο École Nationale des Chartes. «Ένα παλαιό κτίριο που θυμίζει πολύ το Hogwarts από το Χάρι Πότερ!» όπως λέει η ίδια. Έπειτα συνέχισε στη Λυών για να γυρίσει και πάλι στο Παρίσι όπου έζησε και εργάστηκε για 4 χρόνια ως επικεφαλής των υπολογιστών της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Ως Βιβλιοθηκονόμος ήταν υπεύθυνη να βρίσκουν οι φοιτητές και οι επισκέπτες τα ηλεκτρονικά αρχεία που αναζητούσαν στη βιβλιοθήκη. Η αγάπη της λοιπόν για τα βιβλία είναι δεδομένη. Εξάλλου, η Nadia  είναι και διορθώτρια-επιμελήτρια κειμένων, γεγονός που καταδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τον γραπτό λόγο και τα γράμματα.

Τα άλλα της χόμπι; Οι βόλτες με τον σκύλο της και η μουσική! Η ίδια παίζει όμποε και τώρα μαθαίνει… ακορντεόν. Στην Ελλάδα γνώρισε και ερωτεύτηκε τη ρεμπέτικη μουσική που αποτελεί πλέον μέρος της ζωής της. Τι της αρέσει άραγε στη νέα της χώρα; «Τα πάρκα, το γεγονός πως τα κτίρια μοιάζουν και πως μπορεί κανείς από κάποια σημεία να βλέπει όλη την πόλη και τα βουνά της».

Στη Γαλλία έχει διδάξει Γαλλικά σε μετανάστες σε ΜΚΟ. Τώρα αναλαμβάνει τις τάξεις των παιδιών 8-12 ετών, που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους με τη γλώσσα. «Τρελαίνομαι που είναι αυθόρμητα και ευγενικά» μας λέει. Ποιο είναι το πιο ύπουλο εμπόδιο για τους Έλληνες όσον αφορά στην εκμάθηση των Γαλλικών; «Η προφορά. Όχι επειδή δεν μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά επειδή έχουν ένα ιδανικό μες στο μυαλό τους για το πώς πρέπει να ακούγονται και πολλές φορές κάνουν το απλό, δύσκολο! Από μόνοι τους!» λέει. Τι έχει να τούς συμβουλεύσει; «Χαλαρά»- τη νέα λέξη που έμαθε. «Θέλω τα παιδιά να μιλάνε, να δοκιμάζουν και να κάνουν λάθη. Έτσι μαθαίνουμε όλοι».

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Poitiers, Γαλλία
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
1
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Γαλλικά
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
Μεσαιωνικές Σπουδές (Ιστορία & Παλαιογραφία) | École Nationale des Chartes & Βιβλιοθηκονομία | École nationale supérieure des sciences de l'information et des bibliothèques Paris
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
3
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Préparatoire A, Delf A1.1 Junior, Delf A1.2 Junior

Διαθέσιμα τμήματα

Δείτε τα τμήματα Γαλλικών που διδάσκει η Nadia

Γαλλικά Delf Α1.2

Nadia
πρόγραμμα
19/9/2022 έως 31/05/2023
ωράριο
ΣΑΒ 10:00-12:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
μέχρι 3 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 11-12 ετών
κόστος
από €50/μήνα (50% ως δεύτερη ξένη γλώσσα)

Γαλλικά Prep A

Nadia
πρόγραμμα
19/9/2022 έως 31/05/2023
ωράριο
ΠΑΡ 16:00-18:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 9-10 ετών
κόστος
από €40/μήνα (50% ως δεύτερη ξένη γλώσσα)

Γαλλικά Delf Α1.1

Nadia
πρόγραμμα
19/9/2022 έως 31/05/2023
ωράριο
ΠΑΡ 18:00-20:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 10-11 ετών
κόστος
από €40/μήνα (50% ως δεύτερη ξένη γλώσσα)
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social