«Στα Γερμανικά εκφράζεις τη σκέψη και τα συναισθήματά σου με μεγάλη ακρίβεια»

Γερμανίδα κατά το ήμισυ, αφού η μητέρα της κατάγεται από τη Στουτγκάρδη, μεγάλωσε στην Ελλάδα, με γερμανικό «τρόπο» όμως. Ως παιδί φοίτησε στη Γερμανική Σχολή και έπειτα έφυγε για σπουδές στη Γερμανία, ενώ πολλές παρέες και φίλοι της κατάγονται από τη χώρα.

Η Σάρα απέκτησε την άδεια διδασκαλίας της γλώσσας από το Goethe Institut και διδάσκει Γερμανικά  ήδη από τα 23 της έτη.

«Τα Γερμανικά είναι μια πολύ καλά δομημένη γλώσσα και μοιάζουν πολύ με τα αρχαία Ελληνικά» σημειώνει η Σάρα. «Δεν είναι δύσκολο να μάθει κανείς εφόσον έχει κίνητρο, όπως άλλωστε σε καθετί. Μπορεί η προφορά να είναι λίγο δύσκολη για τους Έλληνες, ωστόσο τα παιδιά γελάνε πολύ μέχρι να τα καταφέρουν, αφού παίζουμε συχνά παιχνίδια με ήχους και μιμήσεις στο μάθημα».

Τα παιδιά συνήθως ξεκινάνε Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα μετά τα Αγγλικά στην Ε’ Δημοτικού και έπειτα από 4-5 χρόνια βρίσκονται στο Β1 και μπορούν να κατακτήσουν το πρώτο τους σημαντικό πτυχίο στη γλώσσα.

Οι ενήλικες μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο ακόμα και μέσα σε 2 χρόνια με εντατικά μαθήματα και διάβασμα, αν τυχόν θέλουν να σπουδάσουν ή να μετακομίσουν στη Γερμανία ή αν απλώς θέλουν να μάθουν καλά τη γλώσσα. Εξάλλου, η Γερμανία φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της, ιδίως για τις θετικές επιστήμες και την Ιατρική.

Είναι αλήθεια ότι ως λαός οι Γερμανοί είναι άνθρωποι κλειστοί; «Δεν θα το έλεγα. Μάλλον φοβισμένοι, γιατί φέρουν ως φορτίο την ιστορία τους αφενός, αφετέρου εκπαιδεύονται από μικροί να υπακούν σε κανόνες και να ακολουθούν συγκεκριμένο σύστημα, έτσι δύσκολα παρεκκλίνουν. Αν όμως γνωρίσουν καλά κάποιον, ανοίγονται. Εξάλλου έχουν μεγάλη αδυναμία στους λαούς της Μεσογείου κι άρα και στους Έλληνες».

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Ελλάδα
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
2
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Γερμανικά, Ελληνικά
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
Γερμανία, Άδεια Διδασκαλίας Goethe Institut
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
17
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Zertifikat A1.1 (Kinder A), Zertifikat A1.2 (Kinder B), Zertifikat B1.1 (Έφηβοι), Zertifikat B1.2 (Έφηβοι), Zertifikat B2 (Έφηβοι)

Διαθέσιμα Τμήματα

Δείτε τα τμήματα της Σάρας
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social