Σχετικά με Εμάς

Ένας ολόκληρος Κόσμος Γλωσσών, έτοιμος να τον ανακαλύψεις!

Η Αποστολή μας

Οι σπουδαστές μας αποκτούν όλες τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες για να ζήσουν και να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα, ενώ ταυτόχρονα τους εμπνέουμε τον σεβασμό για διαφορετικές κουλτούρες, καθιστώντας τους «πολίτες του κόσμου».

Μετά από 40 χρόνια, οι γλώσσες που διδάσκουμε κάθε άλλο παρά «ξένες» είναι. Με δύο σχολές στο ενεργητικό μας, στη Νέα Σμύρνη και στο Χολαργό, στόχο έχουμε να μεταδώσουμε στους σπουδαστές κάθε ηλικίας τη βαθιά γνώση και την αγάπη για την εκμάθηση νέων γλωσσών, αλλά και να τους εφοδιάσουμε με τα «διαβατήρια» που χρειάζονται για να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από πτυχιούχους καθηγητές με πολυετή πείρα στη διδασκαλία, οι οποίοι διδάσκουν τη μητρική τους γλώσσα (native speakers). Η πολύπλευρη αντίληψη που έχουμε για τη διδασκαλία, μεταμορφώνει το μάθημα σε ολοκληρωμένη μελέτη πολιτισμού και επικοινωνίας.

Φιλοσοφία

Στοχεύουμε στη λειτουργική γνώση της γλώσσας και στην ανάπτυξη της επικοινωνίας. Η διδασκαλία στο Siountri School ενθαρρύνει τον σπουδαστή να συμμετέχει σε συζητήσεις και δρώμενα, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στον προφορικό και στον γραπτό λόγο, ώστε να μπορεί να διατυπώνει ολοκληρωμένα και σύνθετα μηνύματα.

Με τον τρόπο αυτό οι σπουδαστές μας εμπεδώνουν το λεξιλόγιο, τις γλωσσικές εκφράσεις και τα γραμματικά φαινόμενα και βελτιώνουν το επίπεδό τους σε όλες τις πτυχές της γλώσσας. Οι σωστές βάσεις τούς βοηθούν να προχωρήσουν μεθοδικά και να αποκτήσουν τις πιστοποιήσεις και τα διπλώματα στη γλώσσα που μαθαίνουν. Αυτό με τη σειρά του αποτελεί εφόδιο για τη μετέπειτα πορεία τους, είτε αυτό αφορά στην επαγγελματική τους καριέρα, είτε στις σπουδές στον τομέα της επιλογής τους.

Φροντίζουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των σπουδαστών μας και να συμβαδίζουμε με τις εξελίξεις στον ευρύτερο εκπαιδευτικό κλάδο και στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι χρόνο με τον χρόνο. Μαθαίνουμε από τους φοιτητές μας και προσπαθούμε να αξιοποιούμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους για να τους προσφέρουμε περισσότερα στο μέλλον.


Εγκαταστάσεις

Νέες εγκαταστάσεις, νέα τεχνολογία, νέες ιδέες

Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να «ταξιδεύουν» μέσα από τη γλώσσα που μαθαίνουν. Οι εγκαταστάσεις μας έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλουν σε αυτό.

Οι εγκαταστάσεις ενός εκπαιδευτικού οργανισμού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης και στην πρόοδο των μαθητών. Ένα καθαρό και φωτεινό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα που χρειάζεται μια αίθουσα διδασκαλίας. Στο Siountri School όμως πάμε ένα βήμα παραπέρα!

Στόχος μας, η δημιουργία ενός φιλικού και σύγχρονου περιβάλλοντος, που προσφέρει τη βέλτιστη μαθησιακή εμπειρία, αλλά και την ουσιαστική επαφή με τις γλώσσες και την κουλτούρα τους. Κάθε αίθουσα, έχει το δικό της χαρακτήρα και είναι διαρρυθμισμένη κατάλληλα ώστε να αντιπροσωπεύει τη γλώσσα που φιλοξενεί. Επιθυμία και στόχος μας είναι οι μαθητές μας να μπορούν να «ταξιδεύουν» μέσα από τη γλώσσα που μαθαίνουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία: σύνδεση internet σε όλες τις αίθουσες και δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους, διαδραστικοί πίνακες, νέα ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα συσκέψεων (conference room), βιβλιοθήκη, computer lab, παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς και γλωσσολόγους, προβολές ταινιών, θεματικές βραδιές. Όλα αυτά βοηθούν τους μαθητές μας να ανακαλύψουν τη μαγεία της γλώσσας, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνονται εφόσον καταφέρουν να κατακτήσουν τη γλώσσα μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό της.


Κοινωνική Ευθύνη

Πρώτα τα Παιδιά!

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τις τρομακτικές ελλείψεις σε παροχές, που αρκετοί από εμάς θεωρούμε δεδομένες, στα παιδιά που ζουν δίπλα μας.

Στην Ελλάδα ζουν στο όριο της φτώχειας 500.000 παιδιά. Η οργάνωση Πρώτα το Παιδί, ιδρύθηκε το 2019 για να καταπολεμήσει τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών με την παροχή βοήθειας σε 3 άξονες: διατροφή, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα. Όσον αφορά στην εκπαίδευση, πρέπει να σημειωθεί πως το 15% των φτωχών νοικοκυριών δεν έχει καν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ανταποκρινόμενο στην έκτακτη έκκληση της οργάνωσης, το Siountri School έκανε το ελάχιστο και προσέφερε 2 σταθερούς υπολογιστές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες 3 παιδιών για την τηλεκπαίδευση, αλλά και στη γενικότερη ψηφιακή τους εκπαίδευση.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε κι εσείς παιδιά που ζουν στο όριο της φτώχειας και βρίσκονται δίπλα μας, μπορείτε να το κάνετε εδώ: www.protatopaidi.org/support-donation/


Instalevel

Language Skills, Validated.

Με όχημα το πρωτοποριακό και έγκυρο online τεστ ξένων γλωσσών InstaLevel, το Siountri School εξασφαλίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους και τους μαθητές του τον προσδιορισμό του πραγματικού επιπέδου γνώσεων τους που κατέχουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Με αυτόν τον απλό και σύντομο τρόπο, οι μαθητές εντάσσονται στο κατάλληλο τμήμα, ενώ εξαρχής μπορούν να θέσουν, σε συνεργασία με τους καθηγητές μας, ρεαλιστικούς στόχους για το μέλλον.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα κατατάσσει τους σπουδαστές στο αντίστοιχο επίπεδο γλωσσομάθειας μέσα από 30 ερωτήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας, σε 20 μόνο λεπτά. Σε αυτό το πρωτοποριακό online τεστ ξένων γλωσσών, ερωτήματα πολλαπλών επιλογών εξετάζουν τις γνώσεις των σπουδαστών σε λεξιλόγιο, γραμματική και συντακτικό, αλλά και την κατανόηση γραπτού και προφορικού λόγου.

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται είναι δυναμικός, γεγονός που επιτρέπει στο «InstaLevel» να προσαρμόζει τις ερωτήσεις στο επίπεδο του κάθε σπουδαστή, ώστε να μην αναλώνεται με ερωτήσεις κατώτερης ή ανώτερης δυσκολίας και να εντοπίζει ακριβώς το πραγματικό επίπεδο της επάρκειάς του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το InstaLevel χρησιμοποιεί την κατηγοριοποίηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEFR), που αναγνωρίζει τα επίπεδα Α1 (αρχάριο) έως C2 (προχωρημένο) και αξιολογεί τις γνώσεις ενός μη φυσικού ομιλητή σε επτά γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινέζικα και Ελληνικά.

Δες το επίπεδό σου με ένα σύντομο online τεστ αξιολόγησης!

Κάνε το τεστ δωρεάν & βρες το τμήμα σου!
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social