Καθηγητές Αραβικών

Άλφρεντ: Ευλογημένος με τη γλώσσα των ποιητών
Ίσως καμία άλλη γλώσσα να μην είναι τόσο ποιητική όσο τα Αραβικά. Σπουδαίοι κλασικοί και σύγχρονοι ποιητές έχουν στα χέρια τους ένα μοναδικό «εργαλείο», μια γλώσσα όλο μουσικότητα και σαγήνη.

Ο Άλφρεντ Χούρι είναι λοιπόν εκείνος που λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα σε εμάς και στη γλώσσα που θέλουμε να ακούμε συνέχεια.

Γεννήθηκε στη Συρία και έχει ως μητρική του γλώσσα τα Αραβικά, κατέκτησε όμως και τα Ελληνικά, όταν έφτασε στη χώρα μας ως φοιτητής, ενώ γνωρίζει επίσης πολύ καλά Αγγλικά. Εργάστηκε ως μεταφραστής και εκφωνητής ειδήσεων στα Aραβικά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Η μετάφραση υπήρξε σπουδαίο σχολείο για εκείνον- είναι σαν «να αποκωδικοποιείς τη γλώσσα από τη βάση της», όπως λέει και ο ίδιος. Ως μεταφραστής και δη ειδήσεων γνωρίζει κανείς πολύ καλά πόση ευθύνη φέρει στους ώμους του κανείς.

Μάλιστα, η επαγγελματική του εμπειρία τον βοήθησε να χτίσει μια δική του μέθοδο για τη διδασκαλία της γλώσσας σε ξένους λαούς. Έτσι κι έγινε. Ξεκίνησε να κάνει μαθήματα σε ιδιώτες, αλλά και στο Αραβοελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Στο Siountri School επιλέγουμε τους καλύτερους native speakers καθηγητές Αγγλικών, Ισπανικών, Γαλλικών, Γερμανικών αλλά και πιο “εξωτικών” γλωσσών, όπως καθηγητές Αραβικών, Ρωσικών, Ιαπωνικών και Κινέζικων, ώστε να εξερευνήσετε σε βάθος την κουλτούρα του κάθε λαού από πρώτο χέρι!


Καθηγητές Αραβικών

Γνωρίστε το διδακτικό μας προσωπικό!
Alfred
  Βρες το τμήμα σου

  Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
  στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

   Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
   Βρες το τμήμα σου
   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
   Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
   Βρείτε μας στα social