Αραβικά

Ίσως καμία άλλη γλώσσα να μην είναι τόσο ποιητική όσο τα Αραβικά. Σπουδαίοι ποιητές, συγγραφείς και τραγουδιστές έχουν στα χέρια τους ένα μοναδικό «εργαλείο», μια γλώσσα όλο μουσικότητα και σαγήνη.

Καθηγητές Native Speakers

Πτυχία Αραβικών

Προετοιμασία για πιστοποίηση

Τμήματα Αμιγώς Online


Μαθήματα Αραβικών από native speakers

Γιατί Αραβικά; Γιατί τα Αραβικά είναι η 5η πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Ομιλούνται από την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Τανζανία έως τη Συρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν δεκάδες διάλεκτοι και εκδοχές, μα όποιος μαθαίνει τα επίσημα Aραβικά μπορεί να συνεννοείται παντού. Τα Αραβικά ομιλούνται από περισσότερους από 313 εκ. ανθρώπους.

Σε μια χώρα όπως η δική μας που ακροβατεί ανάμεσα στη Δύση και στην Ανατολή, το να γνωρίζει κανείς Αραβικά είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν, ιδίως στον χώρο του επιχειρείν και του τουρισμού. Η Αραβική γλώσσα πρόκειται για μια μυστηριώδη και υπέροχη γλώσσα που ξεκλειδώνει δεκάδες πολιτισμούς και μας φέρνει πιο κοντά στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Όμως, Αραβικά μαθαίνει κανείς και για να απολαμβάνει τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική. Στο Siountri School μικρά διηγήματα και αποσπάσματα κορυφαίων έργων εμπλουτίζουν τη διδακτέα ύλη. Την πρώτη χρονιά στο τμήμα εκμάθησης αραβικών Α1 οι σπουδαστές εισάγονται στο σύστημα γραφής και κάποια βασικά γραμματικά φαινόμενα ώστε να μπουν στο κλίμα της γλώσσας και να θέσουν τις βάσεις.

Τα Αραβικά είναι για εμάς μια πραγματικά «ξένη» γλώσσα, που μπορούμε όμως να κατακτήσουμε με τη μέθοδο του Siountri School. Είναι μια γλώσσα με άλλον τρόπο γραφής που δεν θυμίζει τις ευρωπαϊκές γλώσσες ή το παραπλήσιο αλφάβητο που χρησιμοποιούν τα Ρωσικά και χρειάζεται ασφαλώς προσπάθεια για όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μαθήματα Αραβικών. Προσπάθεια που θα αποφέρει όμως πολύτιμους καρπούς.

 Καθηγητές

Ευλογημένος με τη γλώσσα των ποιητών!
Alfred
  «Η διδασκαλία για εμένα είναι αγάπη και προσφορά.»
  — Alfred, Καθηγητής Αραβικών

  Επίπεδα ακαδημαϊκού έτους

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών μας.
  • A1

   Ηλικία: Για Ενήλικες

   Στo A1 τα Αραβικά αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στους σπουδαστές κι ένας ολόκληρος νέος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά τους!

  • A2

   Ηλικία: Για Ενήλικες

   Στo A2 οι σπουδαστές προχωρούν στην γραμματική ενώ εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο και τον τρόπο έκφρασής τους, ανεβαίνοντας γλωσσικό επίπεδο.

  • B1.1

   Ηλικία: Για Ενήλικες

   Στο Β1.1 δίνεται έμφαση στους διαλόγους, στα γραπτά και ακουστικά κείμενα.

  • B1.2

   Ηλικία: Για Ενήλικες

   Στo Β1.2 συνεχίζονται οι μελέτες κειμένων με έμφαση στους διαλόγους σε ακουστικά και γραπτά κείμενα.

  • B2.1

   Ηλικία: Για Ενήλικες

   Στο Β2.1 εστιάζουμε σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη εποχή και τα προβλήματα και στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ανθρωπότητα.

  • B2.2

   Ηλικία: Για Ενήλικες

   Στo Β2.2 συνεχίζεται η μελέτη των κοινωνικών θεμάτων με στόχο την απόκτηση των απαραίτητων γλωσσικών ικανοτήτων και των προχωρημένων γραμματικών γνώσεων.


  Διπλώματα

  Προετοιμάζουμε μεθοδικά τους μαθητές μας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%

  Συχνές Ερωτήσεις για τα Αραβικά

  Διαβάστε τι μας ρωτάνε συνήθως
  • Είναι τα Αραβικά δύσκολη γλώσσα;

   Είναι δύσκολη σε ορισμένους τομείς και εύκολη σε άλλους. Είναι μια γλώσσα που δεν έχει πολλές ιδιομορφίες στη γραμματική. Είναι πιο εύκολη από τα Λατινικά και τα Ελληνικά και πιο απλή από τα Γερμανικά. Δεν έχει, επίσης, τη δυσκολία της ορθογραφίας, όπως τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, μιας και οι λέξεις γράφονται όπως ακούγονται, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, που δεν ξεπερνούν τις δεκαπέντε με είκοσι λέξεις

  • Θέλω να ξεκινήσω Αραβικά αλλά με φοβίζει η διαφορετικότητα της γλώσσας. Σε πόσο καιρό θα μπορώ να συνεννοούμαι;

   Είναι κατανοητό ότι η εκμάθηση μιας γλώσσας όπως τα Αραβικά απαιτεί χρόνο από την πλευρά των σπουδαστών. Για να συνεννοηθεί κανείς με έναν Άραβα σε απλό, καθημερινό επίπεδο χρειάζεται περίπου ένα χρόνο μαθημάτων.

  • Πώς λειτουργούν τα Αραβικά;

   Τα Αραβικά ανήκουν στην οικογένεια των Σημιτικών γλωσσών και λειτουργούν βάσει ενός συστήματος που διαφέρει από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. Αυτό το σύστημα ονομάζεται «σύστημα ρίζας» (root system). Στο σύστημα αυτό, κάθε ουσιαστικό, ρήμα, επίθετο, επίρρημα, μετοχή ή απαρέμφατο, παράγεται από μια ρίζα που αποτελείται συνήθως από τρία γράμματα κατά πλειοψηφία, ή από τέσσερα γράμματα σε λιγότερες περιπτώσεις. Κάθε ρίζα εκφράζει μία βασική ιδέα από την οποία παράγουμε όλες τις λέξεις που συσχετίζονται μ’ αυτή την ιδέα, όπως για παράδειγμα από την ιδέα της «γραφής» παράγουμε τις λέξεις: γράφω, εγγράφω, γραφή, βιβλίο, βιβλιοπωλείο, γραφείο, συγγραφέας, γραπτό, γραμμένο κ.λπ. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη γραμμάτων πριν, ανάμεσα και μετά από τα γράμματα της ρίζας σε κάθε λέξη.

  • Πόσα γράμματα έχει το αραβικό αλφάβητο;

   Το αραβικό αλφάβητο έχει 28 γράμματα και 7 διαφορετικά ηχητικά σύμβολα που μοιάζουν με τόνους και γράφονται πάνω ή κάτω από τα γράμματα. Αυτά τα σύμβολα συνήθως παραλείπονται και γράφονται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για να μη παρερμηνεύεται η έννοια του λόγου ή όταν το κείμενο είναι ιερό ή λογοτεχνικό.

  • Πόσο δύσκολη είναι η αραβική γραφή;

   Η αραβική γραφή δεν είναι δύσκολη, απλώς είναι διαφορετική. Γράφεται από δεξιά προς τα αριστερά και ένα αραβικό βιβλίο αρχίζει από την πλευρά που τελειώνει ένα ελληνικό ή αγγλικό βιβλίο. Κάθε γράμμα έχει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους γραφής, που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, ανάλογα με το εάν είναι αρχικό, μεσαίο, τελικό ή απομονωμένο. Είναι σαν το γράμμα -σ στα Ελληνικά που γράφεται με δύο μορφές, απλό και τελικό. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση ώστε να εξοικειωθεί κανείς με την ιδιαιτερότητα της.


  Γνωρίστε τον Άλφρεντ

  Γνωρίστε τον Άλφρεντ

  Από το λαχματζούν στο σουβλάκι! Και από τη Συρία στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες! Ο Άλφρεντ είναι έτοιμος να μας μυήσει στη γλώσσα του έρωτα, της ποίησης και των ατέρμονων παραμυθιών: Τα Αραβικά!

  Από το λαχματζούν στο σουβλάκι! Και από τη Συρία στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες! Ο Άλφρεντ είναι έτοιμος να μας μυήσει στη γλώσσα του έρωτα, της ποίησης και των ατέρμονων παραμυθιών: Τα Αραβικά!


  Βρες το τμήμα σου

  Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
  στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

   Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
   Βρες το τμήμα σου
   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
   Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
   Βρείτε μας στα social