Γερμανικά

Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη ή τρίτη ξένη γλώσσα που μαθαίνουμε. Ιδίως στην ΕΕ. Η χώρα που πρωτοπορεί στην ιατρική, στην τεχνολογία και στη βιομηχανία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να ζήσουν εκεί.
Καθηγητές Native Speakers

Καθηγητές Native Speakers

Ολιγομελή Τμήματα

Ολιγομελή Τμήματα

100% επιτυχία στις πιστοποιήσεις

Yψηλά ποσοστά επιτυχίας!

Μαθήματα Γερμανικών από καθηγητές φυσικούς ομιλητές

Έρευνα του 2019 αποκαλύπτει πως τουλάχιστον 289 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν μάθει Γερμανικά σε κάποιο επίπεδο. Τα Γερμανικά βρίσκονται στην 11η θέση των ομιλούμενων γλωσσών και η Γερμανική γλώσσα είναι η πιο διαδεδομένη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ενώ είναι επίσημη γλώσσα 5 κρατών της ΕΕ.

Για τους Έλληνες, η εκμάθηση Γερμανικών είναι πολύ ευκολότερη απ’ ό,τι για άλλους λαούς. Κι αυτό γιατί οι κανόνες της σύνταξης είναι παρεμφερείς, ενώ έχει τρία γένη (αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο) όπως εμείς.

Αλλά ναι, η προφορά είναι δύσκολη, δεν θα σας το κρύψουμε. Κι αυτό γιατί οι λέξεις είναι μακρές, σύνθετες και περιέχουν πολλά σύμφωνα. Όμως, τόσο οι μικροί μαθητές όσο και οι μεγάλοι μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες που γίνονται στα μαθήματα Γερμανικών, τα καταφέρνουν μια χαρά!

Επιπλέον, όπως διαβεβαιώνουν οι native speaking καθηγητές μας, τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που μας επιτρέπουν να ακριβολογούμε καθώς το πλούσιο λεξιλόγιο της και η δομή της μας επιτρέπουν να εξηγήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Στο Siountri School λοιπόν θα βρείτε μέσα από ένα κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών, τμήματα Γερμανικών για παιδιά και ενήλικες ώστε να ενταχθείτε στο τμήμα που σας ενδιαφέρει.


Καθηγητές

Γνωρίστε το έμπειρο και καταρτισμένο διδακτικό μας προσωπικό
Demetra
Chrysa
Sultana
 • Demetra
  Chrysa
 • Sultana
  Σελίδα από 2 slider arrow

   Διπλώματα

   Προετοιμάζουμε μεθοδικά τους μαθητές μας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%
   «Ο ιδανικός μαθητής είναι δημιουργικός, δραστήριος, μαθαίνει ανακαλύπτοντας μόνος του τη γλώσσα. Έτσι αναπτύσσει δικές του μεθόδους εκμάθησης και δεν φοβάται τα λάθη.»
   — Demetra, Καθηγήτρια Γερμανικών

   Συχνές Ερωτήσεις για τα Γερμανικά

   Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε
   • Γιατί να μάθω Γερμανικά;

    Τα Γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα (ή μια από τις επίσημες γλώσσες) σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες – Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία. Συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα Γερμανικά σαν μητρική γλώσσα και επομένως, η γνώση Γερμανικών αποτελεί ισχυρό εφόδιο για άτομα που επιθυμούν να κάνουν καριέρα σε τομείς όπως δικηγορία, μηχανολογία και εμπόριο.

   • Θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας μιλώντας Γερμανικά;

    Σε μια χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η γνώση Γερμανικών είναι καθοριστικής σημασίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι γερμανόφωνοι τουρίστες κατέχουν την 1η θέση στον τουρισμό της Ελλάδας.

    Επιπλέον, γνωρίζοντας ότι η Γερμανία είναι η τρίτη ισχυρότερη εμπορική δύναμη παγκοσμίως, η γνώση της γερμανικής γλώσσας, σε συνδυασμό με άλλα προσόντα, αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για την διεκδίκηση θέσεων σε εταιρείες παγκοσμίου κύρους.

   • Τα διπλώματα στα Γερμανικά είναι απαραίτητα;

    Ανάλογα με το λόγο για τον οποίο κάποιος μαθαίνει τα Γερμανικά. Πρωταρχικός στόχος στο Siountri School είναι η λειτουργική γνώση της γλώσσας και η επικοινωνία. Αν το θελήσετε, όμως, οι καθηγητές μας θα σας προετοιμάσουν πλήρως για τις εξετάσεις και την απόκτηση ενός διπλώματος. Τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη γερμανική γλώσσα και ταυτόχρονα σας εξασφαλίζουν την είσοδο σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις (με την απόκτηση του Goethe-Zertifikat B2 και ανώτερο, ανάλογα με το πεδίο σπουδών).

   • Γερμανικά: Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις και πού;

    Οι εξετάσεις διεξάγονται στο Ινστιτούτο Goethe  τρείς φορές τον χρόνο συνήθως: Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Μάιο.

   Γνωρίστε τη Δήμητρα

   Γνωρίστε τη Δήμητρα

   «Τα Γερμανικά δεν είναι δύσκολα, σας ξενίζουν επειδή δεν έχετε ακούσματα, αλλά επί της ουσίας μοιάζουν πολύ στη δομή με τα Ελληνικά». Αυτό είναι το μότο της καθηγήτριας Γερμανικών, Δήμητρας Ευρενίδου, της οποίας τα πρώτα γλωσσικά ακούσματα προέρχονταν από την Αμβουργέζα μαμά της και τα παραμύθια που της διηγούνταν μικρή.

   «Τα Γερμανικά δεν είναι δύσκολα, σας ξενίζουν επειδή δεν έχετε ακούσματα, αλλά επί της ουσίας μοιάζουν πολύ στη δομή με τα Ελληνικά». Αυτό είναι το μότο της καθηγήτριας Γερμανικών, Δήμητρας Ευρενίδου, της οποίας τα πρώτα γλωσσικά ακούσματα προέρχονταν από την Αμβουργέζα μαμά της και τα παραμύθια που της διηγούνταν μικρή.

   Βρες το τμήμα σου

   Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
   στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social