Γερμανικά   /   Ενήλικες

Γερμανικά για Ενήλικες

Στο Siountri School προσφέρουμε μαθήματα Γερμανικών για Ενήλικες μέσα από ένα σφιχτό πρόγραμμα διδασκαλίας των Γερμανικών, έτσι ώστε να προχωρήσουν σταθερά και να κατακτήσουν τον στόχο τους. Εξάλλου, όσοι γνωρίζουν πολύ καλά Αγγλικά επωφελούνται καθώς πρόγονος της αγγλικής γλώσσας υπήρξε η γερμανική, επομένως η συγγένεια των γλωσσών συμβάλλει στη γρήγορη αφομοίωση των Γερμανικών.
Καθηγητές Native Speakers

Καθηγητές Native Speakers

Πτυχία Γερμανικών

Προετοιμασία για πιστοποιήσεις

Τμήματα Αμιγώς Online


Μαθήματα Γερμανικών για Ενήλικες

Οι ενήλικες που ξεκινούν μαθήματα Γερμανικών από το μηδέν θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να αποκτήσουν το υψηλότερο δίπλωμα της γλώσσας, το Zertifikat C2, εφόσον υπολογίσουν 2 μαθήματα την εβδομάδα επί 2 ώρες.

Ιδίως για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στη χώρα που πρωτοπορεί στην ιατρική, στη βιομηχανία και τις επιστήμες, θα πρέπει να γνωρίζει πως το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα απαιτεί το επίπεδο C1 από τους ξένους φοιτητές (4 περίπου χρόνια) για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Στην αγορά εργασίας σε τμήματα τεχνολογικής κατεύθυνσης (δικά μας ΤΕΙ) ή σε αγγλόφωνα προγράμματα γίνονται δεκτά και μικρότερα πτυχία Γερμανικών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η εκπαιδευτική πολιτική στη Γερμανία ορίζεται ανά κρατίδιο. Στο Βερολίνο και στο Αμβούργο μπορεί να βρει κανείς πολλά αγγλόφωνα τμήματα, ενώ στη Βαυαρία όχι, και μάλιστα συνήθως απαιτείται υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης της γερμανικής γλώσσας.

Έτσι, αν σκέφτεται κανείς να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γερμανία μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του πρώτου πτυχίου στην Ελλάδα και να μάθει επαρκώς Γερμανικά. Οι native speaking καθηγητές μας δεν μεταλαμπαδεύουν μόνο γνώσεις για τη γλώσσα στα μαθήματα Γερμανικών, αλλά και για τη ζωή, τη νοοτροπία και τον πολιτισμό βοηθώντας τους σπουδαστές να ενταχθούν ομαλότερα στη γερμανική πραγματικότητα.


Επίπεδα ακαδημαϊκού έτους

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών μας.
 • Zertifikat A1/A2

  Προτεινόμενη Ηλικία: 18+
  Ώρες Εβδομαδιαίως: 4

  Σε ένα χρόνο Α2; Μα φυσικά! Για την ακρίβεια σε 9 μήνες. Τα μαθήματα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Στην τάξη μιλάμε μόνο Γερμανικά από την πρώτη κιόλας μέρα.

 • Zertifikat B1

  Προτεινόμενη Ηλικία: 18+
  Ώρες Εβδομαδιαίως: 4

  Οι απαιτήσεις συγκριτικά με το A2 έχουν αυξηθεί αρκετά, γι’ αυτό και το διάβασμα στο σπίτι θα πρέπει να είναι αρκετά μεθοδικό.

 • Zertifikat B2

  Προτεινόμενη Ηλικία: 18+
  Ώρες Εβδομαδιαίως: 4

  Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές συνεννοούνται με μεγαλύτερη ευχέρεια και η ομιλία τους γίνεται πλέον πιο φυσική.

 • Zertifikat C1

  Προτεινόμενη Ηλικία: 18+
  Ώρες Εβδομαδιαίως: 5

  Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές εξασκούνται σε εκτενή και μακροσκελή κείμενα που αφορούν επαγγελματικά, επιστημονικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά θέματα.

 • Zertifikat C2

  Προτεινόμενη Ηλικία: 18+
  Ώρες Εβδομαδιαίως: 6

  Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές ασχολούνται με την ξένη γλώσσα σχεδόν σαν φυσικοί ομιλητές σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Καθηγητές

Γνωρίστε το έμπειρο και καταρτισμένο διδακτικό μας προσωπικό
Demetra
Chrysa
Sultana
 • Demetra
  Chrysa
 • Sultana
  Σελίδα από 2 slider arrow
   «Ο ιδανικός μαθητής είναι δημιουργικός, δραστήριος, μαθαίνει ανακαλύπτοντας μόνος του τη γλώσσα. Έτσι αναπτύσσει δικές του μεθόδους εκμάθησης και δεν φοβάται τα λάθη.»
   — Demetra, Καθηγήτρια Γερμανικών
   Βρες το τμήμα σου

   Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
   στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social