ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

15+1 λόγοι για να μάθεις μια ξένη γλώσσα!

Ακόμα ψάχνεις το κίνητρο;

Κάθε γλώσσα που μαθαίνουμε είναι σα να κερδίζουμε ένα ακόμα κλειδί στη ζωή. Ένα κλειδί που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες. Ένα κλειδί που μας φέρνει πιο κοντά με νέους ανθρώπους στη ζωή μας. Αν ψάχνεις όμως ακόμα για ποιο λόγο θα πρέπει να μάθεις μια ακόμη γλώσσα, σου έχουμε όχι έναν, αλλά 15! Και μάλιστα, ίσως να μην είναι εκείνοι που μπορείς να φανταστείς αμέσως.

Επαγγελματικοί Λόγοι

1. Μπορεί να σου εξασφαλίσει μια καλύτερη δουλειά
Καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα πιο «ενιαίος» χάρη στο διαδίκτυο η γνώση ξένων γλωσσών πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει ως βαριά βιομηχανία τον τουρισμό. Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζει κανείς, τόσο αποκτά διαπραγματευτική ισχύ!

2. Σού επιτρέπει να επεκτείνεις το δίκτυό σου
Η τηλε-εργασία ανοίγει τώρα νέους ορίζοντες. Πώς θα σου φαινόταν να εργάζεσαι με μια διεθνή ομάδα οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι; Όσο η εργασία στρέφεται online τόσο ανοίγονται οι δυνατότητες να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις την καριέρα σου οπουδήποτε.

3. Ενδυνάμωσε την καριέρα σου
Το μυστικό σε κάθε πεδίο δραστηριοποίησης ήταν και παραμένει η επικοινωνία. Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζεις τόσο καλύτερα μπορείς να επικοινωνήσεις και να προσεγγίσεις τους συναδέλφους και τους πελάτες σου.

4. Ψάξε καλύτερα
Γνωρίζοντας περισσότερα keywords για τη δουλειά σου και εφόσον είσαι σε θέση πλέον να διαβάζεις άρθρα και πληροφορίες σε διαφορετικές γλώσσες, μπορείς να ενημερωθείς ακόμα καλύτερα για το αντικείμενό σου!

5. Ανάπτυξε την επιχείρησή σου
Αύξησε το κοινό σου, το πεδίο και το δίκτυό σου πέρα από τη δική σου γλώσσα.

Προσωπικοί Λόγοι

6. Τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου
Όσο εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου και μπορείς να μιλάς άνετα σε πολλές γλώσσες, νιώθεις πως κατέχεις ένα μικρό χάρισμα. Έτσι δεν είναι;

7. Αύξησε τις πιθανότητες στον έρωτα
Είναι τόσο απλό: μίλησε σε περισσότερους ανθρώπους, όχι απαραιτήτως μόνο σε ομοεθνείς σου. Δεν ξέρεις πού σε περιμένει ο έρωτας.

8. Εντυπωσίασε τους γύρω σου
Είτε στον χώρο εργασίας είτε σε προσωπικές στιγμές, όπως σ’ ένα ταξίδι, ακόμα και σε ένα μπαρ δεν θα ήταν τόσο μα τόσο ωραίο να μπορείς να μιλάς με τους γύρω σου στη μητρική τους γλώσσα, όποια κι αν είναι αυτή;

9. Κάθε νέα γλώσσα γίνεται ευκολότερη για σένα.
Κάθε νέα γλώσσα που μαθαίνεις σε βοηθά να μάθεις την επόμενη ακόμα ευκολότερα! Είτε είναι η δομή, είτε το λεξιλόγιο, είτε η παρεμφερής γραμματική ή η λογική μιας γλώσσας το μόνο βέβαιο είναι ότι σε προετοιμάζει για την επόμενη μειώνοντας και τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την εκμάθησή της.

10. Προκάλεσε τον εαυτό σου
Κάθε τόσο πρέπει εμείς οι ίδιοι να ανεβάζουμε τον πήχη και να προκαλούμε τον εαυτό μας για να εξελισσόμαστε.

Επιστημονικοί Λόγοι

11. Θα σε κάνει εξυπνότερο
Η εκμάθηση γλωσσών έχει σημαντική επίδραση στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας γνωστικές ικανότητες που δεν σχετίζονται με τη γλώσσα.

Λόγοι… Πολιτισμού!

12. Ανοίγεις το μυαλό σου και κατανοείς διαφορετικούς πολιτισμούς
Εμπλούτισε τις γνώσεις σου και καλλιέργησε τον εαυτό σου. Μάθε απευθείας από τους native speakers!

13. Tαξίδεψε… αλλιώς!
Όταν μιλάς μια ξένη γλώσσα καλά, μπορείς να ταξιδέψεις στην ενδοχώρα της και να ανακαλύψεις την αληθινή ζωή και την αληθινή φιλοσοφία ενός λαού πολύ πέρα από τα θέρετρα και τα τουριστικά σημεία.

14. Φαγητό! Τι άλλο;
Μάθε να μαγειρεύεις διαφορετικές κουζίνες για να προσδώσεις γεύση και άρωμα στην καθημερινότητά σου!

15. Κωδικός: Μετεγκατάσταση.
Μπορείς. Μπορείς λοιπόν να δοκιμάσεις να ζήσεις για κάποιο διάστημα, για χρόνια ή για πάντα σε μια άλλη χώρα του πλανήτη. Δεν σημαίνει πως η τύχη μας βρίσκεται εκεί που γεννηθήκαμε!

+ 1. Άλλωστε: το είπαν και άλλοι, πολύ, πολύ σημαντικοί άνθρωποι!

  • «Αν μιλήσεις σ’ έναν άνθρωπο στη γλώσσα που κατανοεί, το μήνυμα περνάει στο μυαλό του. Αν τού μιλήσεις στη δική του γλώσσα, το μήνυμα περνάει στην καρδιά του»- Νέλσον Μαντέλα
  • «Μια διαφορετική γλώσσα αποτελεί ένα διαφορετικό όραμα για την ίδια τη ζωή»- Φεντερίκο Φελίνι
  • «Μια γλώσσα σε βάζει σε μια διαδρομή για πάντα. Δύο γλώσσες ανοίγουν όλες τις πόρτες καθ’ οδόν»- Φρανκ Σμιθ

 

Βασισμένο στο gospeaky.com/blog