Γαλλικά

Salut!
Τα Γαλλικά θεωρούνται η γλώσσα της φιλοσοφίας, της κουλτούρας, της διπλωματίας, του πνεύματος και του έρωτα. Όποιον προσδιορισμό και αν προτιμήσετε, τα Γαλλικά παραμένουν μια υπέροχη γλώσσα με μουσικότητα και φινέτσα που ανοίγουν δρόμους στη ζωή και στο πνεύμα. Στο Siountri School διαθέτουμε 30 χρόνια πείρας στην εκμάθηση γαλλικών, αλλά και τις πιο εκσυγχρονισμένες μεθόδους ώστε να κάνουμε το ταξίδι σας στον κόσμο των γαλλικών μαγικό. Δείτε το πρόγραμμά μας και κατακτήστε, όχι μόνο τα Γαλλικά, αλλά και όποια άλλη γλώσσα επιθυμείτε, π.χ. Ιαπωνικά, τώρα!
Καθηγητές Native Speakers Γαλλόφωνοι

Καθηγητές Native Speakers

Ολιγομελή Τμήματα

Ολιγομελή Τμήματα

Προετοιμασία για πιστοποίηση

Μαθήματα Γαλλικών από γαλλόφωνους!

Μπορεί στη χώρα μας τα Γαλλικά να είναι συνυφασμένα με το… μπαλέτο και το πιάνο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Πρόκειται για την 5η περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και τη μόνη μαζί με τα Αγγλικά που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους.

Σε μια εποχή που η θέση της Γαλλίας ενδυναμώνεται στην ΕΕ ολοένα και περισσότερο, η γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι μεγάλο προτέρημα. Πόσο μάλλον όταν η Γαλλία είναι η 5η μεγαλύτερη εμπορική δύναμη, συνυφασμένη με τη γαστρονομία και τον τομέα της φιλοξενίας. Επιπλέον -και ανέκαθεν- είναι μια χώρα με σπουδαία κουλτούρα.

Ξεκινώντας από τα 9-10 τους χρόνια, οι μικροί μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα Γαλλικών ως την κατάκτηση όλων των πτυχίων Γαλλικών από το Α1 ως και το C2. Τα Γαλλικά είναι μια γλώσσα πολύ συγκροτημένη, στην οποία ο προφορικός λόγος συμπίπτει σχεδόν απόλυτα με τον γραπτό βοηθώντας τη διαδικασία της μάθησης. Είναι μια γλώσσα που μπορεί να σε διδάξει πώς να μαθαίνεις γλώσσες! Ενώ αν την κατακτήσει κανείς από νωρίς, θα βοηθηθεί πολύ στην εκμάθηση και άλλων γλωσσών, πόσο μάλλον των λατινογενών.

Επιπλέον, στο Siountri School έχουμε σχεδιάσει ειδικά τμήματα ενηλίκων που μπορούν μέσα σε 5 χρόνια να ξεκινήσουν από την πρώτη τάξη και να φτάσουν ως το C2. Η Γαλλία με σπουδαία επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία και τις start up επιχειρήσεις, στην ιατρική, στην αεροναυπηγική, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στον πολιτισμό και βέβαια στη γαστρονομία αποτελεί πρόσφορο έδαφος για όποιον θέλει να εκπαιδευτεί, να επιμορφωθεί ή να εργαστεί πάνω σε αυτούς ιδίως τους τομείς. Allons-y λοιπόν.


Καθηγητές

Γνωρίστε το έμπειρο και καταρτισμένο διδακτικό μας προσωπικό
Marianthie, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη
Freddy
Mathilde
Antoine
Nathalie
Ioanna
Samuel
 • Marianthie, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη
  Freddy
 • Mathilde
  Antoine
 • Nathalie
  Ioanna
 • Samuel
  Σελίδα από 4 slider arrow

   Διπλώματα

   Προετοιμάζουμε μεθοδικά τους μαθητές μας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%
   Πάντοτε θα με εμπνέει και θα με καθοδηγεί η φράση του Jean Jaurès «Δε διδάσκουμε ούτε αυτά που ξέρουμε ούτε αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε. Δε μπορούμε παρά να διδάξουμε αυτό που είμαστε.»
   — Μαριάνθη Γρηγορίου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Γαλλικού Τμήματος

   Συχνές Ερωτήσεις για τα Γαλλικά

   Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε
   • Γιατί να μάθει κάποιος Γαλλικά;

    Επειδή η γαλλική είναι μια γλώσσα εύηχη, μουσική, φίνα και αριστοκρατική. Είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην ελληνική και λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό». Μαθαίνοντας κανείς Γαλλικά έρχεται σε επαφή με τον πλούτο της γαλλικής κουλτούρας διευρύνοντας κατά πολύ τους ορίζοντές του.

   • Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει Γαλλικά;

    Προτείνουμε την ηλικία των 9 ετών. Στην ηλικία αυτή το μάθημα έχει μορφή παιχνιδιού και στόχο τη μύηση στη σωστή προφορά και τη γαλλική κουλτούρα. Στο Siountri School τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο βάσει εξειδικευμένης μεθοδολογίας από καθηγητές με μητρική τους γλώσσα τα Γαλλικά.

   • Μιλώντας Γαλλικά, θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

    Οι Έλληνες που μιλούν Γαλλικά, μπορούν ευκολότερα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και άλλων νομικών υπηρεσιών. Τρεις μεγάλες πόλεις-κλειδιά: Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο είναι γαλλόφωνες.

   • Σε ποιο επίπεδο Γαλλικών μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα θέματα της καθημερινότητας;

    Το DELF B1 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου γαλλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

   • Ποια είναι τα διπλώματα στη γαλλική γλώσσα;

    Τα διπλώματα της Γαλλικής Κυβέρνησης που διεξάγονται από την υπηρεσία εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (IFG) είναι τα DELF (Α1, Α2, Β1, Β2) και DALF ( C1, C2). Ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Υπάρχουν ακόμα και τα διπλώματα Sorbonne (Β1, Β2), Sorbonne I-C1, Sorbonne II-C2 και Sorbonne III από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης καθώς και τα διπλώματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2).

   • Γαλλικά: Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

    Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάιο.

   • Γαλλικά: Για να παρουσιαστώ στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος, πρέπει να είμαι κάτοχος των προηγούμενων;

    Τα διπλώματα γαλλικών, σε γενικές γραμμές, δεν λειτουργούν με προαπαιτούμενα. Ο μοναδικός περιορισμός υπάρχει από το Sorbonne C1 και μετά.

   • Υπάρχει δυνατότητα προετοιμασίας για την εισαγωγή στη Γαλλική Φιλολογία;

    Ασφαλώς. Το Siountri School προετοιμάζει τους υποψηφίους καλύπτοντας πλήρως και με μεγάλη επιτυχία το επίπεδο γνώσεων που ζητείται στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


   Γνωρίστε τον Freddy

   Γνωρίστε τον Freddy

   Πώς συνδυάζονται τα παϊδάκια, ο έρωτας, ο κινηματογράφος και η γαλλική γεωμετρική αρχιτεκτονική κήπων; Ο καθηγητής μας των Γαλλικών, Freddy, έχει την απάντηση.

   Πώς συνδυάζονται τα παϊδάκια, ο έρωτας, ο κινηματογράφος και η γαλλική γεωμετρική αρχιτεκτονική κήπων; Ο καθηγητής μας των Γαλλικών, Freddy, έχει την απάντηση.

   Βρες το τμήμα σου

   Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
   στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social