Ισπανικά

Hola, ¿cómo estás? Με περισσότερους από 410 εκ. ανθρώπους να έχουν μητρική τους γλώσσα τα Ισπανικά ανά τον κόσμο, είναι αναμφισβήτητο ότι η γνώση Ισπανικών αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για εσάς. Με προβάδισμα στην προφορά, οι Έλληνες μπορούν να μάθουν ακόμα πιο εύκολα την συγκεκριμένη γλώσσα, ιδίως αν γνωρίζουν άλλες γλώσσες με κοινά στοιχεία, όπως τα Γαλλικά. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να κάνετε και εσείς ένα δώρο στον εαυτό σας και να κατακτήσετε την ισπανική γλώσσα με τον πιο εύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό τρόπο στο Siountri School;
Καθηγητές Native Speakers Ισπανόφωνοι

Καθηγητές Native-Speakers

Ολιγομελή Τμήματα

Ολιγομελή Τμήματα

Προετοιμασία για πιστοποίηση

Προετοιμασία για πιστοποίηση


Μαθήματα Ισπανικών από native speakers

Επίσημη γλώσσα της ΕΕ και η 2η ομιλούμενη στις ΗΠΑ, τα Ισπανικά ανοίγουν προφανώς ορίζοντες. Ισπανικά όπως λέμε τουρισμός, εμπόριο, Erasmus και εκπληκτική, πλούσια κουλτούρα. Κινηματογράφος, ζωγραφική, ποίηση. Τα Ισπανικά δεν είναι μόνο μια γλώσσα που χρειάζεται κανείς να γνωρίζει καλά (ιδίως για τον τουρισμό), αλλά είναι μια γλώσσα που ερωτεύεσαι.

Η ισπανική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Οι ισπανοί την αποκαλούν español αλλά και Καστιλιάνικα (Castellano) από την περιοχή της Καστίλλης, όπου και γεννήθηκε. Μέσω του ισπανικού αποικισμού, η ισπανική γλώσσα διαδόθηκε σε πολλές περιοχές ανά την υφήλιο. Σήμερα αποτελεί την γλώσσα 20 και πλέον χωρών.

Μέσα από ένα ταξίδι πολιτισμού οι native speaking καθηγητές μας μοιράζονται το πάθος τους για τη χώρα τους. Με τα μαθήματα Ισπανικών στο Siountri School, εκτός από το πρόγραμμα σπουδών της γλώσσας οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη φιλοσοφία της, μαθαίνοντας ιδιώματα και εκφράσεις των ντόπιων, μαθαίνουν δηλαδή τη χώρα από τους insiders. Ακόμη, με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αποκτήσουν τα πτυχία ισπανικών που επιθυμούν και να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε ισπανόφωνες χώρες.

Επιπλέον, με παρεμφερή σύνταξη με την ελληνική γλώσσα, αλλά και την ευκολία των Ελλήνων να προφέρουν σωστά το «θ», όταν οι άλλοι λαοί αγκομαχούν, η εκμάθηση Ισπανικών γίνεται παιχνίδι (για όποιον διαβάζει να σημειώσουμε).Καθηγητές

Ισπανικά από την καρδιά της Καστίλλης!
Marian
Juan
  «Ο ιδανικός μαθητής είναι αυτός που ψάχνει, έχει ενδιαφέρον και ρωτάει.»
  — Marian, Καθηγήτρια Ισπανικών

  Επίπεδα ακαδημαϊκού έτους

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών μας.
  • Dele A1/A2

   Ηλικία: Τμήματα Εφήβων & Ενηλίκων 

   Κάθε αρχή και…εύκολη στα Ισπανικά. Ειδικά εμείς οι Έλληνες από τον πρώτο χρόνο μπορούμε να κάνουμε…θαύματα!

  • Dele B1

   Ηλικία: Ενήλικες 

   Το επίπεδο ανεβαίνει με ταχύ ρυθμό και οι σπουδαστές φτάνουν σε ένα καλό επίπεδο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus.

  • Dele B2

   Ηλικία: Ενήλικες 

   Αυτή τη χρονιά, οι σπουδαστές μπαίνουν στην ουσία της γλώσσας και αρχίζουν να τη χρησιμοποιούν για να εκφράσουν πιο πολύπλοκες σκέψεις και ιδέες.

  • Dele C1

   Ηλικία: Ενήλικες 

   Ένα βήμα πριν την τελειοποίηση της ισπανικής γλώσσας, οι σπουδαστές εμβαθύνουν σε λεπτομέρειες και αφανείς πτυχές της.

  • Dele C2

   Ηλικία: Ενήλικες 

   La perfección: Εδώ οι σπουδαστές ακούγονται και επικοινωνούν σαν τους φυσικούς ομιλητές.


  Τα Πιο Ψαγμένα Ισπανικά με τον Δημήτρη Μακαλιά και τη Μαριάν Ερνάντεθ!

  Τα Πιο Ψαγμένα Ισπανικά με τον Δημήτρη Μακαλιά και τη Μαριάν Ερνάντεθ!

  Γιατί είναι εύκολα τα Ισπανικά για τους Έλληνες; Σε πόσες χώρες ομιλούνται; Τι σχέση έχει το Casa de Papel με τα tapas; Η Μαριάν Ερνάντεθ δίνει τις δικές της απαντήσεις στον Δημήτρη Μακαλιά!

  Γιατί είναι εύκολα τα Ισπανικά για τους Έλληνες; Σε πόσες χώρες ομιλούνται; Τι σχέση έχει το Casa de Papel με τα tapas; Η Μαριάν Ερνάντεθ δίνει τις δικές της απαντήσεις στον Δημήτρη Μακαλιά!


  Διπλώματα

  Προετοιμάζουμε μεθοδικά τους μαθητές μας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%

  Συχνές Ερωτήσεις για τα Ισπανικά

  Διαβάστε τι μας ρωτάνε συνήθως
  • Γιατί να μάθω Ισπανικά;

   Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (περισσότεροι από 410 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται και ως εκ τούτου η εκμάθηση ισπανικών αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση πράγμα που την καθιστά πιο προσιτή στους νέους και μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

  • Τι συμβαίνει με την προφορά των Ισπανικών;

   Η ισπανική γλώσσα είναι η μοναδική γλώσσα παγκοσμίως που έχει μεγάλο εύρος διαφορετικής προφοράς από τα άτομα των οποίων αποτελεί μητρική γλώσσα. Στη Μαδρίτη υπάρχει διαχωρισμός του θήτα (θ) και του σίγμα (σ), κάτι που δε συμβαίνει στην Ανδαλουσία ή στην Καταλανία, όπου προφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Στη Νότια Ανδαλουσία, από την άλλη, οι ντόπιοι μιλούν «ψευδά» προφέροντας έντονα το θήτα, ενώ στην υπόλοιπη περιοχή επικρατεί η προφορά του -σ. Στην Ισπανία τα γράμματα -c και –z προφέρονται όπως το δικό μας –θ, ενώ στη Λατινική Αμερική οι αντίστοιχοι φθόγγοι προφέρονται –σ. Επίσης, σε κάποιες χώρες (αλλά και στην ίδια την Ισπανία), παραλείπουν το τελευταίο γράμμα των λέξεων (π.χ. ciudá-θιουδά, αντί ciudad-θιουδάδ) ή αλλάζει ο τρόπος προφοράς κάποιων συμφώνων, όπως του -s που προφέρεται σαν το δικό μας -χ. Για παράδειγμα, η φράση «cómo estás», που συνήθως προφέρεται «κόμο εστάς» θα προφερόταν από αυτούς «κόμο εχτά».

  • Ισπανικά: Δεν ενδιαφέρομαι για δίπλωμα πιστοποίησης. Υπάρχει τμήμα να παρακολουθήσω;

   Φυσικά. Κοντά μας μπορούν να έρθουν και όσοι αγαπούν τα Ισπανικά αλλά δεν θέλουν να υποβληθούν στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Χωρίς άγχος θα προσεγγίσουν τη γλώσσα, την κουλτούρα, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα τραγούδια, την ιστορία και τον τρόπο ζωής των ισπανόφωνων λαών.

  • Ισπανικά: Κάθε πότε διαξάγονται οι εξετάσεις;

   Η διεξαγωγή των εξετάσεων για τα διπλώματα Ισπανικών γίνεται τέσσερις φορές το χρόνο: κάθε Απρίλιο, Μάιο, Ιούλιο και Νοέμβριο.


  Βρες το τμήμα σου

  Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
  στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

   Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
   Βρες το τμήμα σου
   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
   Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
   Βρείτε μας στα social