japanese japanese

Ιαπωνικά

Η γλώσσα που ονειρευόμαστε να κατακτήσουμε σχεδόν όλοι. Για να ταξιδέψουμε στη χώρα, να απολαύσουμε τον ιαπωνικό κινηματογράφο, τα manga, την εκπληκτική κουζίνα, τον πολιτισμό. Γλώσσα απαιτητική μεν, άκρως λογική δε, χρειάζεται απλώς τον κατάλληλο τρόπο διδασκαλίας.
Καθηγητές Native Speakers

Καθηγητές Native Speakers

Εμβάθυνση σε θέματα κουλτούρας και πολιτισμού

Εμβάθυνση σε θέματα κουλτούρας & πολιτισμού

Τμήματα Αμιγώς Online


Μαθήματα Ιαπωνικών από Ιάπωνες

130 εκ. άνθρωποι μιλάνε Ιαπωνικά ανά τον κόσμο. Υπολογίζεται όμως πως υπάρχουν 2,5- 3,5 εκ. άνθρωποι με ιαπωνικές ρίζες που ζουν σε άλλες χώρες, όπως στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ που συνεχίζουν να μιλούν και να μαθαίνουν στους απογόνους τους την Ιαπωνική γλώσσα. Υπάρχουν όμως και περισσότεροι από 250.000 μαθητές ιαπωνικών ανά τον κόσμο! Ίσως ο επόμενος να είσαι εσύ.

Η ιαπωνική γλώσσα έχει τις ιδιαιτερότητες της. Τα μαθήματα Ιαπωνικών ξεκινάνε με έμφαση στον προφορικό λόγο που πραγματικά είναι πολύ απλός. Γιατί; Η προφορά είναι απλή, καθαρή και χωρίς πολλούς φθόγγους ενώ δεν υπάρχουν διαφορετικοί τονισμοί, όπως συναντά κανείς στα Κινέζικα. Δεν υπάρχουν γένη, θηλυκό ή αρσενικό, ούτε ενικός και πληθυντικός, καθώς επίσης δεν χρησιμοποιούνται άρθρα. Επίσης, η σύνταξή στην ιαπωνική γλώσσα δεν είναι αυστηρή εκτός από το ρήμα που τοποθετείται στο τέλος της πρότασης.

Από την άλλη, ο γραπτός λόγος θέλει τον χρόνο του. Ένα βήμα κάθε φορά. Διότι τα ιαπωνικά έχουν τρεις διαφορετικούς τρόπους γραφής. Τρεις. Δύο από αυτούς είναι οι συλλαβικές γραφές και ονομάζονται Hiragana και Katakana. Τα Hiragana χρησιμοποιούνται για τη γραφή ιαπωνικών λέξεων, μορίων αλλά και καταλήξεων των ρημάτων, ενώ τα Katakana χρησιμοποιούνται για τη γραφή ξένων λέξεων, δανεικών από άλλες γλώσσες. Ο τρίτος τρόπος είναι τα Kanji, δηλαδή οι κινέζικοι χαρακτήρες (ιδεογράμματα).

Ενδιαφέρον, επίσης, είναι ότι η ιαπωνική γλώσσα είναι συγκολλητική. Αυτό σημαίνει ότι σε μία λέξη μπορούν να γίνουν πολλές προσθήκες και να μπουν πολλές καταλήξεις. Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν και τα Romaji, δηλαδή τα λατινικά γράμματα ώστε να γράφουν ξένες ονομασίες ως έχουν, όπως ονόματα εταιριών. Τα Romaji είναι χρήσιμα για τους ξένους που επισκέπτονται την Ιαπωνία, αλλά και στην εκμάθηση της γλώσσας στα πρώτα τμήματα ιαπωνικών προκειμένου να μάθει κανείς την ανάγνωση της προφοράς των λέξεων.

Ωστόσο οι super heroes καθηγητές μας στα Ιαπωνικά επιμένουν πως είναι πολύ πιο εύκολα από τα Αγγλικά, άπαξ και αποδεχτεί κανείς πως θα μάθει για πρώτη φορά πραγματικά «ξένη» γλώσσα που δεν μοιάζει με τις ευρωπαϊκές και δυτικές γλώσσες. Μετά, υποστηρίζουν με πάθος, όλα είναι εύκολα.


Καθηγητές

Γνωρίστε το έμπειρο και καταρτισμένο διδακτικό μας προσωπικό
Akemi
Daisuke
Naoko
 • Akemi
  Daisuke
 • Naoko
  Σελίδα από 2 slider arrow
   «Διδασκαλία είναι για εμένα η μετάδοση όχι μόνο της γνώσης αλλά και της σωστής συμπεριφοράς ως Ιάπωνα.»
   — Daisuke, Καθηγητής Ιαπωνικών

   Επίπεδα ακαδημαϊκού έτους

   Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών μας.
   • N5

    Ηλικία: 18+
    (Έφηβοι υπό προϋποθέσεις)

    Καλωσήρθατε στον κόσμο των Ιαπωνικών! Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα. Αυτός είναι και ο στόχος του Ν5: Η κατανόηση της λογικής της ιαπωνικής γλώσσας.

   • N4.1

    Ηλικία: 18+
    (έφηβοι υπό προϋποθέσεις)

    Καθώς στο επίπεδο Ν4 ο σπουδαστής εισάγεται σε πολλές νέες συντάξεις, λεξιλόγιο και ιδεογράμματα, αυτό πραγματοποείται σε δύο ακαδημαϊκά έτη: Ν4.1 και Ν4.2

   • N4.2

    Ηλικία: 18+
    (έφηβοι υπό προϋποθέσεις)

    Καθώς στο επίπεδο Ν4 ο σπουδαστής εισάγεται σε πολλές νέες συντάξεις, λεξιλόγιο και ιδεογράμματα, αυτό πραγματοποείται σε δύο ακαδημαϊκά έτη: Ν4.1 και Ν4.2

   • N3

    Ηλικία: 18+

    Ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξάρτητη χρήση της γλώσσας και της επικοινωνίας στα Ιαπωνικά, το επίπεδο Ν3 φέρνει τον σπουδαστή αντιμέτωπο με καθημερινά ζητήματα μεγαλύτερης δυσκολίας.

   • N2.1

    Ηλικία: 18+

    Καθώς στο επίπεδο Ν2 ο σπουδαστής εισάγεται και πάλι σε πολλές νέες συντάξεις, λεξιλόγιο και ιδεογράμματα, αυτό πραγματοποείται σε δύο ακαδημαϊκά έτη: Ν2.1 και Ν2.2

   • N2.2

    Ηλικία: 18+

    Καθώς στο επίπεδο Ν2 ο σπουδαστής εισάγεται και πάλι σε πολλές νέες συντάξεις, λεξιλόγιο και ιδεογράμματα, αυτό πραγματοποιείται σε δύο ακαδημαϊκά έτη: Ν2.1 και Ν2.2

   • N1

    Ηλικία: 18+

    Ο σπουδαστής που ολοκληρώνει το Ν1 χειρίζεται τόσο καλά την ιαπωνική γλώσσα που θα μπορεί να ζήσει και να εργαστεί στην Ιαπωνία.


   Τα Πιο Ψαγμένα Ιαπωνικά με τον Δημήτρη Μακαλιά!

   Τα Πιο Ψαγμένα Ιαπωνικά με τον Δημήτρη Μακαλιά!

   Τι σχέση έχουν τα Ιαπωνικά με τη γραμμική Β; Πόσο γρήγορα θα μπορέσω να συνομιλήσω στα Ιαπωνικά; Τι σχέση έχουν τα chopsticks με το σουβλάκι; Η Ακεμί Κασαχάρα και ο Ντάισκε Γιαμαγκούτσι δίνουν όλες τις απαντήσεις-προκλήσεις στον Δημήτρη Μακαλιά!

   Τι σχέση έχουν τα Ιαπωνικά με τη γραμμική Β; Πόσο γρήγορα θα μπορέσω να συνομιλήσω στα Ιαπωνικά; Τι σχέση έχουν τα chopsticks με το σουβλάκι; Η Ακεμί Κασαχάρα και ο Ντάισκε Γιαμαγκούτσι δίνουν όλες τις απαντήσεις-προκλήσεις στον Δημήτρη Μακαλιά!


   Διπλώματα

   Προετοιμάζουμε μεθοδικά τους μαθητές μας έχοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%

   Συχνες Ερωτήσεις για τα Ιαπωνικά

   Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε
   • Ιαπωνικά: Όλο το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από φυσικούς ομιλητές;

    Όλες οι καθηγήτριες που διδάσκουν Ιαπωνικά στο Siountri School είναι ιαπωνικής καταγωγής και μιλούν άπταιστα Ιαπωνικά όπως επίσης και πολύ καλά Ελληνικά και Αγγλικά!

   • Είναι όντως τα Ιαπωνικά πολύ δύσκολα;

    Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ιαπωνική γλώσσα χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιομορφίες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αρκετά εύκολη γλώσσα αν καταλάβει κανείς την κουλτούρα και τη λογική της. Εκμεταλλευόμενος σωστά τα μαθήματα Ιαπωνικών που προσφέρουμε στο Siountri School, ένας σπουδαστής θα είναι σε θέση να παρουσιάζει προφορικά λέξεις και πληροφορίες σε θέματα καθημερινής ζωής. Στο γραπτό λόγο ο υποψήφιος θα έχει την ικανότητα να συνθέτει σύντομα απλά κείμενα για μια ποικιλία θεμάτων.

   • Μπορείτε να αναφέρετε μια ιδιομορφία της ιαπωνικής γλώσσας;

    Μια από τις σημαντικότερες ιδιομορφίες της ιαπωνικής γλώσσας είναι ο τρόπος που αναπτύσσεται ο γραπτός λόγος. Στα έντυπα κείμενα, τα Kanji (ιδεογράμματα) αναπτύσσονται, σε συνδυασμό με τα συλλαβογράμματα, σε κάθετες σειρές. Η ανάγνωση προχωρεί από δεξιά προς αριστερά και το ξεκίνημα γίνεται από την πλευρά του εντύπου που για εμάς υποδηλώνει το τέλος του. Κατ’ εξαίρεση, συναντάμε και την οριζόντια γραφή – κυρίως, σε μεμονωμένες και σύγχρονες περιπτώσεις – και μάλιστα και προς τις δύο κατευθύνσεις, δεξιά και αριστερή, ανάλογα με τις ανάγκες που την υπαγορεύουν.

   • Ιαπωνικά: Στην αρχή δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ομιλία παρά στην γραφή και την ανάγνωση;

    Ναι. Στην αρχή τα μαθήματα εστιάζονται στα προφορικά και μετά από ενα εύλογο χρονικό διάστημα αρχίζει η γραφή και η ανάγνωση.

   • Ποιες ιδιομορφίες της ιαπωνικής γλώσσας την καθιστούν πιο εύκολη από άλλες ξένες γλώσσες;

    Η ιαπωνική γλώσσα παρουσιάζει αρκετές «ευκολίες» όπως το ότι δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, τόνοι, διαφορετικές καταλήξεις ρηματικών τύπων, διάκριση ενικού ή πληθυντικού αριθμού (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και "υποκείμενο-ρήμα-αντικείμενο" κατά την ελληνική σύνταξη.

   • Κάθε πότε γίνονται οι εξετάσεις στην ιαπωνική γλώσσα;

    Οι εξετάσεις στην ιαπωνική γλώσσα διεξάγονται μία φορά το χρόνο, στις αρχές Δεκεμβρίου.

   • Ποιά είναι τα πτυχία στα Ιαπωνικά και πώς λειτουργούν;

    Τα πτυχία στην ιαπωνική γλώσσα λειτουργούν αντίστροφα. Το πρώτο (ευκολότερο) πτυχίο είναι το N5 ενώ το τελευταίο (δυσκολότερο) πτυχίο είναι το N1.   Βρες το τμήμα σου

   Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
   στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social