Διπλώματα Ιαπωνικών

Μέσα από μία διαβάθμιση διαφορετικών επιπέδων, από το Ν5 μέχρι το Ν1, τα ιαπωνικά πτυχία προσφέρουν την κατάλληλη πιστοποίηση για την αντίστοιχη ανάγκη.

Πτυχία Ιαπωνικών

Ιαπωνικά Ν5

Το πτυχίο αυτό απαιτεί την κατοχή των πολύ βασικών στοιχείων της γραμματικής, την ικανότητα γραφής με Hiragana, Katakana (συλλαβικές γραφές) και περίπου 100 Kanji (ιδεογράμματα). Επιπλέον, απαιτείται η γνώση περίπου 800 λέξεων, η συμμετοχή σε απλές συνομιλίες, καθώς και η ικανότητα γραφής και ανάγνωσης μικρών και απλών προτάσεων.


Ιαπωνικά Ν4

Το πτυχίο αυτό απαιτεί την κατοχή βασικών στοιχείων της γραμματικής, την γνώση περίπου 300 Kanji (ιδεογράμματα) και περίπου 1.500 λέξεων. Επιπλέον, απαιτείται η συμμετοχή σε καθημερινές συζητήσεις και η ικανότητα γραφής και ανάγνωσης απλών κειμένων και προτάσεων. Καθώς στο επίπεδο Ν4 ο σπουδαστής εισάγεται σε πολλές νέες συντάξεις, λεξιλόγιο και ιδεογράμματα, αυτό πραγματοποιείται σε δύο ακαδημαϊκά έτη: Ν4.1 και Ν4.2


Ιαπωνικά Ν3

Το νέο αυτό πτυχίο έρχεται να καλύψει το μεγάλο χάσμα στο εύρος γνώσεων μεταξύ επιπέδου 3 και επιπέδου 2. Απαιτεί την κατοχή πιο σύνθετων στοιχείων της γραμματικής, την γνώση περίπου 650 Kanji (ιδεογράμματα) και περίπου 4.000 λέξεων. Επιπλέον, απαιτείται η συμμετοχή σε συζητήσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος και η ικανότητα γραφής και ανάγνωσης πιο σύνθετων κειμένων και προτάσεων.


Ιαπωνικά Ν2

Το πτυχίο αυτό απαιτεί την κατοχή σχετικά υψηλού επιπέδου γραμματικής, τη γνώση περίπου 1.000 Kanji (ιδεογράμματα) και περίπου 6.000 λέξεων. Ο κάτοχός του είναι σε θέση να συζητά, να γράφει και να διαβάζει για θέματα γενικής φύσεως.


Ιαπωνικά Ν1

Το πτυχίο αυτό απαιτεί την κατοχή υψηλού επιπέδου γραμματικής, τη γνώση περίπου 2.000 Kanji (ιδεογράμματα) και περίπου 10.000 λέξεων. Ο κάτοχός του χειρίζεται τόσο καλά την ιαπωνική γλώσσα που θα μπορεί να ζήσει και να εργαστεί στην Ιαπωνία.

Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social