M
Macaronner: ενσωματώνω το μείγμα αλεσμένης αμυγδαλόψιχας και κρυσταλλικής ζάχαρης σε χτυπημένα ασπράδια αυγών για παρασκευή κοχυλιών μακαρόν.
Macérer: μουσκεύω σε ένα αρωματικό μείγμα αλκοόλ, ζάχαρης και λικέρ φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρές σταφίδες κλπ. για να αρωματιστούν.
Marbrer: τεχνική ζαχαροπλαστικής που δίνει την όψη γραμμώσεων (μάρμαρου) σε γλυκό.
Maryse: σπάτουλα κουζίνας με εξαιρετικά εύπλαστη άκρη για να μαζεύει υλικά από τα σκεύη.
Μeringue: μαρέγκα.
Meringuer: καλύπτω ένα γλυκό με μαρέγκα.
Mille-feuilles (μιλφέιγ): Η κατά λέξη μετάφραση είναι «χίλια φύλλα» και παραπέμπει στα αφράτα φύλλα σφολιάτας που αποτελούν τη βάση και το κάλυμμα του γλυκού, το οποίο γεμίζει με κρέμα και/ή πουρέ φρούτων.