O

Οpéra (οπερά): γλυκό από biscuit joconde (λεπτό παντεσπάνι αμυγδάλου), γκανάς σοκολάτας με υψηλή (65%+) περιεκτικότητα σε κακάο, σιρόπι εσπρέσο και πυκνή, γαλλική βουτυρόκρεμα με μόκα. Λέγεται ότι το 1955 ο Cyriaque Gavillon, ζαχαροπλάστης του παριζιάνικου Dalloyau, που λειτουργεί μέχρι σήμερα, είχε την ιδέα για ένα γλυκό με πολλές στρώσεις το οποίο θα πρόσφερε μια απολαυστική πικοιλία γεύσεων σε μία μπουκιά. Η σύζυγός του το είδε και το ονόμασε Οpéra, καθώς της θύμιζε τη σκηνή της Opéra Garnier, αποδίδοντας παράλληλα τιμή, με αυτόν τον τίτλο, στους χορευτές που σύχναζαν στο ζαχαροπλαστείο τους.