S

Sabayon (σαμπαγιόν): κρέμα με ψημένο κρόκο αυγού, ζάχαρη και συχνά αλκοόλ.

Sablé (σαμπλέ): μικρό μπισκοτoειδές γλυκό που φτιάχνεται με αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά.

Saint Honoré (Σεντ Ονορέ): γλυκό με δύο ζύμες (σφολιάτα και ζύμη σου), καραμέλα και κρέμα. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του προστάτη Αγίου των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της Γαλλίας, Saint Honoré ή Honoratus. Δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1847 στο ζαχαροπλαστείο του κυρίου Chiboust στην οδό Saint-Honoré στο Παρίσι.

Sangler: παγώνω ένα σκεύος ή μια φόρμα για να το γεμίσω με παγωμένο μείγμα.

Savarin (Σαβαρέν): στρογγυλό κέικ με τρύπα στη μέση, από μια ανάλαφρη ζύμη με μαγιά. Περιχύνεται με σιρόπι από ρούμι, αλείφεται με μαρμελάδα βερίκοκο και στο κέντρο γεμίζεται με σαντιγί και φρούτα.

Sorbet (Σορμπέ): παγωμένο επιδόρπιο από χυμό φρούτου, νερό, ζάχαρη και μαρέγκα. Σερβίρεται είτε στο τέλος ενός γεύματος σαν γλυκό ή στη μέση ενός επίσημου γεύματος.