T
Tamiser (ταμιζέ): κοσκινίζω
Tamponner: αλείφω με ένα λεπτό στρώμα βουτύρου την επιφάνεια κρέμας ζαχαροπλαστικής ή κάποιας «σάλτσας» για να μην ξεραθεί η επιφάνειά της.
Tarte Tatin: τάρτα Τατέν, γαλλική ανάποδη τάρτα των αδελφών Τατέν, όπου μήλα πασπαλισμένα με ζάχαρη, σκεπάζονται με γλυκιά ζύμη και όταν ψηθούν, αναποδογυρίζονται και καραμελώνονται κάτω από ζεστό γκριλ.
Travailler: δουλεύω συστηματικά τη ζύμη ή μια κρέμα για να αποκτήσει ελαστικότητα, ομοιογένεια και πυκνότητα.
Tremper (τραμπέ): βρέχω με αρωματισμένο σιρόπι
Truffes: τρούφες, μικρά, γλυκά μπαλάκια με πλούσια γεύση, συνήθως με βάση σοκολάτα. Αρωματίζονται συνήθως με λικέρ ή καφέ και τυλίγονται με σκόνη κακάο και τριμμένη σοκολάτα.