ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Αγγλικά για Παιδιά: Τα Παιδία Παίζει – Εμείς Όχι!

10+ 2 λόγοι για να επιλέξετε το Siountri School

Στο Siountri School περισσότερο από ποτέ πιστεύουμε πως πρέπει μαζί με τους γονείς να συνδιαμορφώνουμε πραγματικούς Πολίτες του Κόσμου. Νέους ανθρώπους με αγάπη για τους άλλους πολιτισμούς και τις γλώσσες, «ανοιχτούς» σε ιδέες, νοοτροπίες και στάσεις ζωής. Οι γλωσσικές δεξιότητες και η αυτοπεποίθηση πως όχι μόνο κατέχεις μια γλώσσα, αλλά έχεις νιώσει και τους ανθρώπους της μέσα από αυτή και τις πολύτιμες εμπειρίες των native speaker καθηγητών μας είναι ένα προσόν θεμελιώδες για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών, είτε επιλέξουν να ζήσουν στο εξωτερικό είτε να εργαστούν στην Ελλάδα. Με εμπειρία 40 και πλέον ετών, έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα σπουδών στα Αγγλικά, ώστε τα παιδιά να κατακτήσουν πλήρως τη γλώσσα από τα 7 μέχρι τα 15-16 έτη, «ταξιδεύοντας» μέσα σε μια ολοκληρωμένη διαδρομή γεμάτη παιχνίδι, ενδιαφέροντα ερεθίσματα και προκλήσεις, όπου η γνώση έρχεται μεθοδικά και αβίαστα.

Junior Levels

[7-8 ετών]*

Και τώρα ξεκινάει το συναρπαστικό ταξίδι των Αγγλικών! Η Junior A και η Junior B θεωρούνται ως χρονιές- θεμέλιο για τη σχέση που δημιουργεί ο μαθητής με τη γλώσσα. Για το λόγο αυτό οι καθηγητές μας διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια στη δημιουργία του ιδανικού μαθήματος. Τραγούδια, παιχνίδια, βιντεάκια και εισαγωγή σε μαθήματα STEAM, όλα δίνουν στο μάθημα μία πιο βιωματική και παιγνιώδη διάσταση, ώστε τα παιδιά να έρχονται με χαρά στο σχολείο! Στον κατάλληλο χρόνο, το μάθημα ενισχύεται με δράσεις που αποβλέπουν στην παραγωγή και κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου, αλλά και στην ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Στο επίπεδο της Junior B, τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το φορμάτ εξετάσεων του Cambridge και εξοικειώνονται μέσω της προετοιμασίας για το YLE Starters.

*Προτεινόμενη Ηλικία

Senior Levels

[9-12 ετών]*

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τα δύο πρώτα χρόνια της αρχικής τους εκπαίδευσης, τα παιδιά εισέρχονται στις «μεγάλες τάξεις» με το πρόγραμμά τους και τις απαιτήσεις να μεγαλώνουν αντίστοιχα. Ο λόγος για τις Class A, B, C και D Senior. Οι ώρες διδασκαλίας αυξάνονται από 3 σε 4 ανά εβδομάδα. Οι μαθητές προετοιμάζονται για τα πτυχία Cambridge YLE (Flyers & Movers), KET, PET και εξοικειώνονται κατάλληλα με το format των εξετάσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι απουσιάζει το παιχνίδι και η διασκέδαση από την τάξη. Αντιθέτως! STEAM σε μηνιαία βάση, εκπαιδευτικές εκδρομές, ομαδικά project με παρουσιάσεις και πολλές άλλες δράσεις κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών ζωντανό και καλλιεργούν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους αυριανούς Πολίτες του Κόσμου.

*Προτεινόμενη Ηλικία

Exam Levels

[13-16 ετών]*

Αφού οι μαθητές ολοκληρώσουν τη Class D, υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν για να οδηγηθούν στην κατάκτηση του Lower. Ο πρώτος είναι να παρακολουθήσουν το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα «Sandwich Course», ένα ενισχυμένο εντατικό πρόγραμμα ενός έτους στο οποίο συγχωνεύονται δύο τάξεις: η Class E και η τάξη του Lower. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις Μαΐου για το Cambridge FCE ή το Michigan ECCE. Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος διετής δρόμος: Τα παιδιά μπορούν να ολοκληρώσουν την Class E σε έναν χρόνο και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, να προετοιμαστούν και να δώσουν εξετάσεις για τα παραπάνω πτυχία. Το επόμενο στάδιο είναι η κατάκτηση του Proficiency, πρόγραμμα που ολοκληρώνεται σε 1 με 2 έτη, ανάλογα την εξέταση που θα επιλεχθεί (Cambridge CPE ή Michigan ECPE).

*Προτεινόμενη Ηλικία

Οι εγγραφές παιδιών για τη νέα χρονιά ξεκίνησαν!

Τα Παιδία Παίζει - Εμείς Όχι!

10+ 2 λόγοι για να επιλέξετε το Siountri School

Homo Ludens- ο άνθρωπος που παίζει! Το παιχνίδι είναι στη φύση των ανθρώπων, πόσο μάλλον των παιδιών. Με τη διαθεματική προσέγγιση, τη συμμετοχή σε δραστηριότητες κι εκδρομές, αλλά και καθημερινά, με εκπαιδευτικά παιχνίδια μες στην τάξη, τα παιδιά μαθαίνουν αβίαστα και με κέφι. Κι αν τα παιδιά παίζουν, εμείς δεν παίζουμε με την εκπαίδευση τους. Έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμα σπουδών με γνώμονα τη 40ετή πορεία μας στον χώρο αλλά και τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις. Το κυριότερο όμως είναι ότι σκεφτόμαστε ως γονείς κι έχουμε εξασφαλίσει για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού εκπαιδευτικούς με εμπειρία, ποικίλα ενδιαφέροντα και πολύπλευρη  προσωπικότητα, που μπορούν να μεταδώσουν την αγάπη τους για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της στα παιδιά.

1. Επιλέγουμε καθηγητές που εμπνέουν

Από την Καλιφόρνια ως την Ιρλανδία και το Λονδίνο, κι από εκεί στην Αθήνα. Η ειδοποιός διαφορά του Siountri School είναι πως το διδακτικό μας προσωπικό διαθέτει αξιόλογες σπουδές, είναι κυρίως native speakers και καθηγητές με multicultural background. Είναι κυριολεκτικά Πολίτες του κόσμου! Έτσι, ο άρρηκτος δεσμός τους με τη γλώσσα, οι γνώσεις και οι πολύτιμες εμπειρίες, εμφυσούν στους μαθητές τους αληθινή αγάπη για τα Αγγλικά που για εμάς αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία και τη βάση όλης της διαδρομής.

2. Το μάθημα γίνεται βιωματικά και με βάση τα ενδιαφέροντα των παιδιών

Η βιωματική εκπαίδευση μέσα από ομαδικά project (PBL) σε συνδυασμό με τη μεθοδολογία CLIL (Content and Language Integrated Learning) και άλλες παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, απευθύνονται στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να ενσωματώνουν λειτουργικά και φυσικά την αγγλική γλώσσα στη ζωή τους.

3. Καλλιεργούμε τις δεξιότητες των μαθητών μας

Συνδυάζουμε παραδοσιακές και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, με έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση και τα project. Επιλέγοντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποβλέπει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, οι μαθητές μας χρησιμοποιούν τα Αγγλικά για την επίτευξη του στόχου που τίθεται κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τη γλώσσα βιωματικά, ξεχνώντας ότι απλώς «εξασκούνται» σε αυτή.

4. Η γλώσσα διδάσκεται φυσικά και τα πτυχία έρχονται οργανικά

Η άποψή μας ταυτίζεται απόλυτα με αυτή του Πανεπιστημίου του Cambridge: η εκμάθηση Αγγλικών σημαίνει πολλά περισσότερα από εξετάσεις και βαθμούς. Σημαίνει να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση να διεκδικείς τα όνειρά σου μέσω της αγγλικής γλώσσας. Τα πιστοποιητικά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παρακινούν τους μαθητές από μικρή ηλικία, να σημειώνουν επιτυχίες βήμα- βήμα. Έτσι, οι μαθητές μας ενθαρρύνονται να αναπτύξουν μια θετική στάση απέναντι στις γλωσσικές δοκιμασίες.

5. Παρέχουμε Εγγύηση Πτυχίου Cambridge / Michigan.

Τα ποσοστά επιτυχίας μας στις εξετάσεις Αγγλικών αγγίζουν σχεδόν το 100%. Στη σπάνια περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τα καταφέρει με την πρώτη, δεσμευόμαστε για δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων εκ νέου, ώστε να συμμετάσχει ξανά με επιτυχία στην επόμενη εξεταστική περίοδο.

6. Προσδιορίζουμε το επίπεδο Αγγλικών των μαθητών μας με ακρίβεια

Στο Siountri School συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό InstaLevel ώστε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πραγματικό επίπεδο του μαθητή. Πρόκειται για ένα τεστ που πραγματοποιείται αποκλειστικά online. Η διαδικασία αυτή δεν αφορά μόνο την αρχική αξιολόγηση ώστε να ενταχθεί το παιδί στο σωστό τμήμα, αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τα παιδιά μπορούν να τεστάρουν τον εαυτό τους από το σπίτι, χωρίς πίεση.

7. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο περιβάλλον που ευνοεί τη μάθηση

Παρέχουμε στους μαθητές μας σύγχρονες, καθαρές εγκαταστάσεις και υποδομές τεχνολογίας, προκειμένου γι’ αυτούς το μάθημα να εξελίσσεται σε μία μοναδική εμπειρία μάθησης. Με τη συμμετοχή διαδραστικών monitor αφής τελευταίας τεχνολογίας, το μάθημα ενισχύεται με videos και ομαδικά παιχνίδια και γίνεται πιο διασκεδαστικό. Παράλληλα, όλες οι τάξεις είναι χαρούμενες, φωτεινές και καθαρές, όπως βέβαια και οι κοινόχρηστοι χώροι.

8. Μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε επιστημονικά στα Αγγλικά μέσω STEAM

Στο Siountri School καινοτομούμε και προσφέρουμε, εντός του προγράμματος σπουδών μας, μαθήματα Αγγλικών με όχημα διαθεματικά παιχνίδια, πειράματα και εργαστήρια STEAM. Μέσα από ένα ταξίδι εξερεύνησης στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (SΤΕΑΜ) τα παιδιά εξερευνούν την αγγλική γλώσσα σε μη τυπικά πεδία, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο εκπαιδευτικό φορέα Impart Education, χωρίς επιπλέον χρέωση από την Junior Α  μέχρι και την Class C.

9. Τα Αγγλικά δεν χωρούν μόνο στην τάξη, βρίσκονται παντού

Στο πλαίσιο των μαθημάτων διοργανώνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα στα Αγγλικά σε συνεργασία με μουσεία και χώρους τέχνης. Το πρόγραμμά μας εμπλουτίζεται, επίσης, με ανάγνωση Παιδικής Λογοτεχνίας, Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, Holiday Related Activities (κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς), προβολή επιλεγμένων ταινιών, περιπάτους στη φύση κι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες εκτός μαθήματος (outdoor sports activities).

10. Επιλέγουμε προσεγμένη και σύγχρονη βιβλιογραφία

Τα παιδιά χρησιμοποιούν 5 βασικά βιβλία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε πλήθος εξωτερικών πηγών προκειμένου να αναπτύσσουμε όλες τις πτυχές της γλώσσας. Το περιεχόμενο των βιβλίων διατίθεται και για ψηφιακή χρήση μέσα στην τάξη από τους διαδραστικούς πίνακες που διαθέτουμε. Η βιβλιογραφία όλων των τάξεων εμπλουτίζεται με βιβλία εξοικείωσης και προετοιμασίας με το φορμάτ εξετάσεων του Cambridge.

10 + 1. Οι γονείς παρακολουθούν την τάξη μέσω Classter

Γονείς και μαθητές μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο της ύλης βρίσκονται τα παιδιά και το homework τους μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Classter. Οι γονείς μπορούν επίσης να βλέπουν τις βαθμολογίες των τεστ, τις αξιολογήσεις και τις βαθμολογίες προόδου ανά τρίμηνο. Επιπλέον, ειδοποιούνται για οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα-event, προγραμματίζουν τις ενημερωτικές συναντήσεις προόδου τους με τους καθηγητές και ενημερώνονται για τα οικονομικά θέματα.

10 + 2. Δυνατότητα για online παρακολούθηση σε περίπτωση ανάγκης

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής χρειαστεί να απουσιάσει επαναλαμβανόμενα για λόγους υγείας, δίνεται από το σχολείο η δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά το μάθημα από το σπίτι, μέσω της πλατφόρμας του Microsoft Teams.