"Διδασκαλία είναι να συναντάς τους μαθητές στο σημείο όπου βρίσκονται"

Αν θέλετε τα παιδιά σας ήδη από το Δημοτικό να μάθουν γιατί δεν υφίσταται ο όρος «native Americans» αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιείται ως πολιτικά ορθότερος ο όρος «indigenous people» ή ποιες είναι οι διαφορές στο εκπαιδευτικό σύστημα από πολιτεία σε πολιτεία των ΗΠΑ, η 31χρονη καθηγήτρια Aγγλικών, Jessica, απόφοιτος του Columbia, είναι ο άνθρωπός σας.

«Μετακόμισα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2019 και σκοπεύω να μείνω για πολλά ακόμα χρόνια εδώ» τονίζει η ίδια, που διδάσκει παιδιά έντεκα και δώδεκα ετών στο Siountri School. Στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, η Jessica έχει δουλέψει με όλες τις ηλικίες, από νήπια έως γονείς, που επιμορφώνονται, ώστε να μπορούν να διαβάζουν τα παιδιά τους. «Κάθε ηλικία έχει τη χάρη της» τονίζει η Jessica, που αξιοποιεί κατά περίπτωση τις σπουδές της στη διδασκαλία των Aγγλικών ως ξένης γλώσσας αλλά και της εκπαίδευσης της οικογένειας και της κοινότητας. «Οι πρακτικές του community building μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ομάδα με εντυπωσιακά αποτελέσματα», ισχυρίζεται.

«Λόγω των συγκυριών στην Ελλάδα έχω διδάξει περισσότερους μήνες διαδικτυακά παρά δια ζώσης, ενώ αντίστοιχα ήταν και για μένα δύσκολο να διδαχθώ Ελληνικά», υπογραμμίζει, «ωστόσο, μαζί με τους μαθητές μου κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να ξεχάσουμε ότι συνομιλούμε μέσω οθόνης». Το γεγονός ότι η δασκάλα τους μιλάει μόνο αγγλικά ορισμένους μαθητές ίσως τους αγχώνει, για τους περισσότερους όμως αποτελεί πρόκληση: «ένας εξ αυτών κάνει εξάσκηση ώστε να μπορέσει να μιλήσει απρόσκοπτα με τους συγγενείς του στον Καναδά». Η ιδιαιτερότητα αυτή προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα: οι μαθητές διευρύνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, τελειοποιούν την προφορά τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση στην προφορική επικοινωνία.

Ζωηρές είναι  οι συζητήσεις με τα παιδιά, που ως κοινωνοί των διεθνών εξελίξεων, έχουν απορίες για την Αμερική και τον μύθο που την ακολουθεί. Έτσι, θέτουν ερωτήσεις για όσα συμβαίνουν εσχάτως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (κινήματα όπως το #metoo ή το Black Lives Matter, κ.α.) «Εννοείται ότι με ρώτησαν αν ψήφισα, ποιον ψήφισα και με ποιον τρόπο- καθώς στην Ελλάδα δεν διατίθεται η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου» διηγείται η Jessica, που ήρθε στη χώρα μας ακολουθώντας τον σύντροφό της, ο οποίος είναι φωτορεπόρτερ.

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
California
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
3
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
American English
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
Ανθρωπιστικές Σπουδές & Διδασκαλία Αγγλικών ως Ξένη Γλώσσα | San Diego State University, Mεταπτυχιακό Οικογενειακή & Κοινοτική Επιμόρφωση | Columbia University
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
8
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Junior B, Class B, Class C, Class D, Sandwich Course, Class E

«Διδασκαλία είναι το να συναντάς τους μαθητές στο σημείο όπου βρίσκονται, για να τους στηρίξεις στην προσωπική τους μαθησιακή διαδρομή.»
— Jessica, Καθηγήτρια Αγγλικών

Διαθέσιμα Τμήματα

Δείτε τα τμήματα που διδάσκει η Jessica
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social