Tα Γαλλικά ίσως τα αγαπήσεις ένα καλοκαίρι, για να τα λατρεύεις μια ζωή!

Η Μαριάνθη Γρηγορίου είναι η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Γαλλικού Τμήματος του Siountri School. Με μεταπτυχιακές σπουδές Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής στη Γαλλία, επιστημονικές ανακοινώσεις και άρθρα, η Μαριάνθη έχει σημαντική εμπειρία τόσο στη διδασκαλία των Γαλλικών και στη διαδικασία των εξετάσεων και πιστοποίησης της γλώσσας όσο και στην επιμέλεια, κριτική ανάγνωση και παιδαγωγική προώθηση εγχειριδίων εκμάθησης, στην επιμόρφωση των καθηγητών της γαλλικής γλώσσας καθώς και στην εκπόνηση τεστ αξιολόγησης.

Όταν ήταν παιδί, περίμενε κάθε χρόνο να έρθουν τα ξαδέρφια της από τη Γαλλία το καλοκαίρι! Σχεδόν δυο μήνες περνούσαν μαζί, ταξίδευαν μαζί, έπαιζαν μαζί και κάπως έτσι η Μαριάνθη Γρηγορίου αγάπησε τη γλώσσα, επειδή αγαπούσε τόσο κι εκείνους που τη μιλούσαν! «Θυμάμαι τόσο έντονα το πόσο καλή ήταν η συμπεριφορά ιδίως της μεγάλης μου ξαδέρφης, το πόσο ευγενείς ήταν όλοι. Μου έβγαζαν τον καλύτερο εαυτό μου!» λέει η ίδια.  Αν και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή τους να ζήσει στο Παρίσι, η Μαριάνθη άρχισε να προετοιμάζεται και να μαθαίνει γαλλικά! Φοίτησε στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc, συνέχισε τις σπουδές στη γλώσσα, ως έφηβη στο Γαλλικό Ινστιτούτο και μετά πέρασε… πρώτη στη Γαλλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ, την οποία και τελείωσε επίσης πρώτη!

Η συνέχεια γράφεται βέβαια στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές της στα Πανεπιστήμια Paris V – René Descartes και Paris III – Sorbonne Nouvelle, (Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και  Διδακτική της γαλλικής γλώσσας) και στο Paris XIII – Villetaneuse (Eπιστήμες του παιχνιδιού με εξειδίκευση στα παιχνίδια για την εκμάθηση ξένων γλωσσών).

Τελικά, έζησε κι εργάστηκε για 12 χρόνια στο Παρίσι ως φιλόλογος και ως επιμορφώτρια-συνεργάτιδα με την Alliance française και με εκδοτικούς οίκους, όπως η CLE International και η Hachette, συμμετείχε σε συνέδρια και συνέβαλε στον τομέα της διδακτικής των γαλλικών σαν ξένη γλώσσα όχι μόνο με διδασκαλία αλλά και με άρθρα.

Ως συνεργάτιδα της  Hachette επέστρεψε στην Ελλάδα και παράλληλα άρχισε να διοργανώνει και να εκπονεί προγράμματα επιμόρφωσης καθηγητών για την προετοιμασία τους στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Επίσης ανέλαβε τον παιδαγωγικό συντονισμό της Υπηρεσίας εξετάσεων του γαλλόφωνου πιστοποιητικού TFLF με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο ζωντανών γλωσσών του Πανεπιστημίου της Λιέγης για τη διεξαγωγή τους. Τέλος συνεργάστηκε και με το γνωστό εκδοτικό οίκο Trait d’union.

Aυτό όμως που λάτρευε να κάνει και το κατάφερνε με μεγάλη επιτυχία είναι να διοργανώνει καταπληκτικά «Γλωσσικά Ταξίδια – Les casquettes oranges» για παιδιά και εφήβους που ήθελαν να τελειοποιήσουν τα Γαλλικά τους το καλοκαίρι στο Παρίσι, ένα εντατικό 15νθήμερο πρόγραμμα γαλλικών το οποίο συνδυαζόταν με πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη του Φωτός !

Έτσι, όλες και όλοι οι λάτρεις της γαλλικής γλώσσας και της γαλλικής κουλτούρας αλλά και όσοι επιθυμούν να τις γνωρίσουν μπορούν να επωφεληθούν από τις γνώσεις και την αγάπη της Μαριάνθης για τα Γαλλικά, στο Siountri School, στο οποίο είναι πλέον επικεφαλής του τμήματος.

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Αθήνα
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
2
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ελληνικά
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στη Διδακτική της γαλλικής γλώσσας (DEA-Master 2) | Paris V - René Descartes και Paris III - Sorbonne Nouvelle & Eπιστήμες του παιχνιδιού ( DESS) Paris XIII - Villetaneuse.
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
25
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Préparatoire A, Delf A1.1 Junior, Delf A1.2 Junior, Delf A2 Junior, Delf B1 Junior, Delf B2 Junior, Delf A1/A2, Delf A1/A2 (Online), Delf B1, Delf B1 (Online), Delf B2, Delf B2 (Online), Dalf C1, Dalf C2, Dalf C2 (Online)
Πάντοτε θα με εμπνέει και θα με καθοδηγεί η φράση του Jean Jaurès «Δε διδάσκουμε ούτε αυτά που ξέρουμε ούτε αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε. Δε μπορούμε παρά να διδάξουμε αυτό που είμαστε.»
— Μαριάνθη Γρηγορίου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Γαλλικού Τμήματος
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social