«Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις καλά τους μαθητές σου»

Ο Samuel είναι το new entry του σχολείου μας και διδάσκει Γαλλικά για ενήλικες στο αμιγώς διαδικτυακό τμήμα του Delf Α1/Α2. Ο ίδιος είναι λάτρης των γλωσσών- μιλάει Αγγλικά, Πολωνικά, Ισπανικά, ενώ στις σπουδές του έχει μελετήσει Λατινικά, Αραβικά και Κινέζικα.

Σπούδασε Cultural Studies στη Νανσί και Διδακτική Γλωσσών στην Γκρενόμπλ. Άρχισε να ασχολείται με παιδιά ήδη από τα 17 του χρόνια! «Η διδασκαλία προσφέρει νόημα στη ζωή μου, γιατί μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους να δημιουργήσουν νέους συσχετισμούς και να χτίσεις μια γέφυρα προς την κατάκτηση γνώσεων» εξηγεί ο Samuel.

Πυρήνας στο δικό του μάθημα είναι η πραγματική γνωριμία με τους μαθητές του, θέλει να έχει χαρτογραφήσει τις προσωπικότητες και τα ενδιαφέροντά τους προκειμένου να καταστρώσει κάθε φορά ένα σχέδιο μεθοδολογίας μόνο για τη συγκεκριμένη ομάδα, για τη συγκεκριμένη τάξη. Τι κάνει λοιπόν; «Φροντίζω να μιλάω πολύ μαζί τους έτσι ώστε να σκεφτώ και να δημιουργήσω ένα πλάνο που θα τους κρατά το ενδιαφέρον. Επίσης μου αρέσει να προσθέτω δημιουργικά στοιχεία στο μάθημα. Μπορεί να φτιάξουμε βίντεο, blog, ένα δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι, ακόμα και… μαριονέτες» λέει ο Samuel.

Πριν φτάσει στην Αθήνα ζούσε στην Γκντύνια της Πολωνίας με τη σύντροφό του. Αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα, για να ανακαλύψουν έναν νέο τόπο. Κι ενώ η Αθήνα δεν τον ενθουσιάζει, με την κίνηση και το χάος που επικρατεί, αγαπά πολύ την ύπαιθρο και τη φύση. «Πριν φτάσουμε ένας φίλος μου είπε, θα δεις στην Ελλάδα υπάρχει μια ηρεμία που δεν θα τη συναντήσεις αλλού. Και πράγματι ισχύει αυτό, μόλις αφήσεις πίσω σου την πόλη» προσθέτει.

Στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει τις βόλτες με ποδήλατο («κρίμα που δεν μπορώ να κάνω ποδήλατο στην Αθήνα» θα πει) και μάλιστα πέρσι έφτιαξε το δικό του από bamboo! Υπάρχει ένα μότο που τον εκφράζει; «Ναι βέβαια- ένα ρητό του Μισέλ ντε Μονταίν που θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε ως εξής: «καλύτερα ένα καλά δομημένο μυαλό παρά ένα παραγεμισμένο μυαλό».

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
France
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
1
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
French
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
GRENOBLE'S UNIVERSITY – MASTER IN LANGUAGE DIDACTICS | ALIANCE FRANCAISE DE VICHY – CAVILAM / MOOC – TO TEACH FRENCH FOR FOREIGNERS TODAY – ADVANCED COURSE | NANCY’S UNIVERSITY – BACHELOR IN CULTURAL STUDIES
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
5
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Delf A1/A2
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social