Αυτή ήταν η χρονιά της Έλλης!

Η Έλλη είναι «δικό» μας παιδί. Και τι παιδί! Ένα παιδί που έκανε άλματα φέτος και πέτυχε τόσα πολλά. Ετοιμάστε δαχτυλάκια για να μετρήσετε: τέλειωσε τη C class στα Αγγλικά, μπήκε δυναμικά και τελείωσε την D class στα Αγγλικά, ξεκίνησε Γαλλικά (πάρτε ανάσα), έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις και πέτυχε στη Βαρβάκειο, διεκδίκησε υποτροφία για το Κολλέγιο Αθηνών και το Pierce και...; Τις κέρδισε όλες και επέλεξε να πάει στη Βαρβάκειο! Προσθέστε επίσης και την ενόργανη για να έχετε ένα overview της φετινής χρονιάς της Έλλης.

Ήταν άραγε δύσκολες οι εξετάσεις για το Γυμνάσιο; «Θα ήταν αν δεν είχα προετοιμαστεί και δεν είχα διαβάσει, αλλά τα κατάφερα» μας λέει η Έλλη, η οποία διαγωνίστηκε στα μαθηματικά (το μεγάλο της ατού), στη γλώσσα και στα Αγγλικά. Μάλιστα, για την προετοιμασία της στα Αγγλικά εκτός από τα μαθήματα της τάξης της, έκανε και κάποια ιδιαίτερα μαθήματα με τη χορηγία του Siountri School καθώς θέλαμε να τη βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην τόσο εντυπωσιακή της προσπάθεια. Εκείνη; Όχι μόνο διάβασε, αλλά είναι συγκινητικό το πώς θέλει να ευχαριστήσει όλες τις καθηγήτριες που είχε ως σήμερα που την οδήγησαν βήμα- βήμα ως εδώ και την έκαναν να αγαπήσει τη γλώσσα.

«Τα μαθήματα Αγγλικών μου αρέσουν τόσο πολύ, γιατί είναι πολύ δημιουργικά. Παίζουμε παιχνίδια και κάνουμε πολλές συζητήσεις για ενδιαφέροντα θέματα, όπως π.χ την κουβέντα που κάναμε με την κυρία Μαίρη για την απαγωγή των ζώων και το αν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν ζωολογικοί κήποι ή όχι», λέει η Έλλη, που της αρέσει άλλωστε πολύ να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ του National Geographic στα Αγγλικά. Τώρα όμως την αγάπη της για τα Αγγλικά απειλούν… τα Γαλλικά, που μόλις ξεκίνησε. Βέβαια όταν θα τη ρωτήσουμε ποια πρωτεύουσα θα ήθελε να επισκεφθεί πρώτα, το Λονδίνο ή το Παρίσι, πριν καν προλάβουμε, απαντά απνευστί «Λονδίνο! Μου έχει πει η μαμά μου πως είναι φανταστικό!».

Η μαμά της, Εμμανουέλα Κοκκινάκη, φαίνεται να είναι εκείνη που της κληροδότησε την αγάπη για τις γλώσσες, καθώς η ίδια μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα μετάφρασης από Ισπανικά σε Ελληνικά. Εντυπωσιακό; Άκρως. Από τον μπαμπά τι πήρε Έλλη; Την αγάπη για τις επιστήμες. Η ίδια (να το ξέρετε αν χρειαστεί) λύνει, όπως δηλώνει, «κάθε πρόβλημα που έχει κάποιος με τους υπολογιστές», αλλά προγραμματίστρια δεν θα γίνει, γιατί δεν θέλει να… κάθεται σε ένα σημείο. Καλό αυτό αφού τη βοηθάει προς το παρόν να κάνει και keep up με τα δύο μικρότερα, δίδυμα αδερφάκια της, τον Χρήστο και τον Πάρη- και αυτά δαιμόνια Siountrάκια.

Επόμενος στόχος της; Το εντατικό Sandwich course class μέσα στο καλοκαίρι για να καλύψει άλλες δύο τάξεις, E και Lower μέχρι τον επόμενο Μάιο! Κι έπειτα τα πανιά θα ανοίξουν με προορισμό την Κέρκυρα, την Καλαμάτα και στη Ρόδο, πριν ξεκινήσει η νέα της χρονιά, στο νέο της σχολείο, που κέρδισε με το σπαθί της. Hats off, Elli!