Ο Δημήτρης νιώθει ότι οι δασκάλες προσέχουν τον γιο του και αναγνωρίζουν τη δημιουργικότητά του

«Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Siountri School είναι οι άνθρωποί του»

Γέννημα-θρέμμα Νεοσμυρνιώτης, ο Δημήτρης ξέρει την περιοχή όσο λίγοι. Εδώ μεγάλωσε και ο ίδιος, εδώ πήγε σχολείο, αλλά και φροντιστήριο Αγγλικών! Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα της επιλογής φροντιστηρίου Αγγλικών για τον μοναχογιό του, Κωνσταντίνο, που σήμερα είναι πια 15 ετών, ο Δημήτρης και η σύζυγός του έκαναν έρευνα. Επισκέφθηκαν αρκετά φροντιστήρια της περιοχής, ανάμεσά τους και το Siountri School, λόγω των καλών συστάσεων.

«Tο πρώτο που μας έκανε εντύπωση είναι βέβαια οι εγκαταστάσεις κι έπειτα η ενημέρωση για τις μεθόδους και το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιούν οι καθηγητές για τον εμπλουτισμό του μαθήματος. Στην πορεία όμως, αφού ξεκίνησε το παιδί, διαπιστώσαμε πως εκείνο που κάνει τη μεγάλη διαφορά, είναι το ανθρώπινο δυναμικό του σχολείου, οι καθηγητές: η Στέλλα, η Αλεξάνδρα, η Έβελυν τώρα. Και θα πρέπει να συγχαρούμε τον Δημήτρη Σιούντρη για την επιλογή των καθηγητών του σχολείου».

Βρισκόμαστε στο εστιατόριο του Δημήτρη, στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, στην πλατεία, απέναντι από τη στάση του τραμ. Λόγω της φύσης της δουλειάς του, ο ίδιος γνωρίζει και μιλάει με πολύ κόσμο και γονείς. «Κάποιες φορές ακούω πως το φροντιστήριο είναι λίγο πιο ακριβό από τα υπόλοιπα, και βέβαια είναι και αυτό ένα κριτήριο σημαντικό. Όμως, συχνά ακούω πως σε άλλα φροντιστήρια, πιο οικονομικά, τα παιδιά ξεκινάνε καλά, όμως στη συνέχεια κάτι γίνεται και δεν προχωράνε όπως θα έπρεπε. Αυτό δεν το έχουμε αντιμετωπίσει με τον Κωσταντίνο.

Μάλιστα, οι καθηγήτριές του στα Αγγλικά τον έχουν βοηθήσει, πιστεύουμε, να διαχειρίζεται καλύτερα και την ανάγκη που νιώθει να είναι τέλειος στα μαθήματα, νομίζουμε ότι νιώθει λίγο πιο χαλαρός. Επιπλέον, του δίνουν χώρο και αναγνωρίζουν τη δημιουργικότητά του. Και όταν μας ενημερώνουν για την πρόοδό του στα Αγγλικά σε όσα μας λένε για τον ίδιο, αναγνωρίζουμε το παιδί μας. Και έτσι, ξέρουμε ότι πράγματι τον προσέχουν».