Διπλώματα Κινέζικων

Τα επίπεδα πιστοποίησης της κινέζικης γλώσσας είναι πολλά. Το ίδιο και τα στάδια ετοιμασίας του Siountri School, που έχουν σκοπό να σας εφοδιάσουν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις τόσο για τις προφορικές, όσο και για τις γραπτές εξετάσεις.

HSK Πτυχία Κινέζικων

Οι γραπτές εξετάσεις HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi), αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή. Απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, με στόχο να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας αλλά και για ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Δεν υπάρχει επίσημη αντιστοιχία των κινέζικων πτυχίων με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες. Παρόλα αυτά, εκτιμάται, ότι το επίπεδο HSK4 βρίσκεται μεταξύ των επιπέδων B1 προς Β2 (Lower). Το συγκεκριμένο δίπλωμα στην κινέζικη γλώσσα (HSK4) κατακτάται μετά από 5 έτη διδασκαλίας

Στο πρώτο έτος σπουδών μπορείτε να αποκτήσετε το πτυχίο κινέζικων HSK1 και στο δεύτερο το πτυχίο HSK2. Ο τρίτος χρόνος καταλήγει στην πιστοποίηση κινεζικών HSK3, ενώ για την κατάκτηση του επιπέδου HSK4 θα χρειαστούν δύο ακαδημαϊκές χρονιές.

HSK1 Πτυχίο Κινέζικων

Στο πρώτο επίπεδο, οι σπουδαστές κάνουν τη βασική εισαγωγή τους στην κινέζικη γλώσσα και κουλτούρα, μαθαίνοντας τις κυριότερες γραμματικές και συντακτικές δομές, το σύστημα γραφής pinyin, τους τόνους, κάποιους βασικούς χαρακτήρες  καθώς και τις γραμμές με τις οποίες γράφονται όλοι οι κινέζικοι χαρακτήρες. Σε προφορικό επίπεδο, μαθαίνουν πώς να συμμετέχουν σε απλές, καθημερινές συζητήσεις, σε μία τηλεφωνική συνομιλία, να κάνουν μία γνωριμία, να δίνουν ευχές, να κάνουν ερωτήσεις και να δίνουν οδηγίες. Για την απόκτηση του πρώτου επιπέδου πιστοποίησης HSK1, οι σπουδαστές πρέπει να γνωρίζουν εκατόν πενήντα (150) χαρακτήρες (ιδεογράμματα), ενώ για την απόκτηση του δεύτερου πτυχίου στα κινέζικα HSK2 οι σπουδαστές θα πρέπει να μάθουν τουλάχιστον 300 χαρακτήρες.


HSK2 Πτυχίο Κινέζικων

Στο δεύτερο επίπεδο, οι σπουδαστές χειρίζονται με άνεση τα βασικά Κινέζικα και επικοινωνούν σε επίπεδο καθημερινών αναγκών όπου απαιτούνται απλές και ευθείς συναλλαγές και ανταλλαγές πληροφοριών σε κοινά και καθημερινά ζητήματα. Με την απόκτηση του HSK2 πτυχίου κινεζικών, οι σπουδαστές έχουν ένα λεξιλόγιο που φτάνει τους τριακόσιους (300) χαρακτήρες (ιδεογράμματα). Συνεχίζοντας τις σπουδές τους, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και θα μπορούν να αποκτήσουν το πτυχίο κινεζικών HSK3 που θα τους δώσει πολλά εφόδια τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο!

 

 


HSK3 Πτυχίο Κινέζικων

Αποκτώντας το πτυχίο κινεζικών HSK3, οι σπουδαστές είναι σε θέση να επικοινωνούν στα Κινέζικα σε βασικό επίπεδο στην καθημερινότητα, αλλά και στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο. Επιπλέον, μπορούν να επικοινωνήσουν άνετα σε περίπτωση που ταξιδέψουν στην Κίνα. Σε αυτό το επίπεδο οι χαρακτήρες (ιδεογράμματα) που γνωρίζουν οι σπουδαστές ανέρχονται στους εξακόσιους (600). Η απόκτηση του πτυχίου κινεζικών HSK4 έρχεται στη συνέχεια να ολοκληρώσει και να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις των σπουδαστών!


HSK4 Πτυχίο Κινέζικων

Στο επίπεδο αυτό και για την κατάκτηση του πτυχίου HSK4, οι σπουδαστές θα αποκτήσουν την ικανότητα να κατανοούν ένα πλήθος θεματικών ενοτήτων στα Κινέζικα και να επικοινωνούν με άνεση με συνομιλητές που κατάγονται από την Κίνα. Ο αριθμός των χαρακτήρων (ιδεογραμμάτων) που μπορεί κάποιος να κατανοεί και να χρησιμοποιεί ανέρχεται στους χίλιους διακόσιους (1200) καθώς έχουν μπει γερές βάσεις. Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να συνεχίσουν και να αποκτήσουν το πτυχίο κινεζικών HSK5 θα είναι σε θέση να συμμετέχουν σε εμπορικές συζητήσεις.


HSK5 Πτυχίο Κινέζικων

Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν το επίπεδο αυτό μπορούν με άνεση να διαχειριστούν τη γλώσσα και να αποκτήσουν το πτυχίο HSK5. Για παράδειγμα, μπορούν εύκολα να διαβάζουν κινέζικα περιοδικά και εφημερίδες, να βλέπουν κινέζικες ταινίες και άλλα έργα, και να πραγματοποιούν εκτενείς ομιλίες στα Κινέζικα, καθώς οι χαρακτήρες (ιδεογράμματα) που γνωρίζουν είναι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι (2500). Έχοντας κατακτήσει αυτό το επίπεδο, οι σπουδαστές μπορούν να προχωρήσουν στο τελευταίο πτυχίο HSK6, λαμβάνοντας την τελευταία πιστοποίηση που μπορεί να πάρει κανείς στην εκμάθηση των Κινέζικων.


HSK6 Πτυχίο Κινέζικων

Οι σπουδαστές που κατακτούν το πτυχίο κινέζικων HSK6 μπορούν με άνεση να κατανοήσουν γραπτές και προφορικές πληροφορίες στα Κινέζικα και να εκφράζονται με άνεση τόσο προφορικά, όσο και γραπτά. Γνωρίζουν πάνω από πέντε χιλιάδες (5000) χαρακτήρες, περισσότερους δηλαδή από ένα μέσο Κινέζο. Το πτυχίο αυτό αποτελεί την τελευταία πιστοποίηση της κινέζικης γλώσσας ως ξένη γλώσσα.

Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social