Young,Girl,Doing,High,Five,With,Her,French,Classes,Teacher
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Φροντιστήριο Γαλλικών: 10+1 λόγοι για να το προτιμήσετε

Γιατί υπερτερεί έναντι των ιδιαίτερων μαθημάτων

Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα μαθήματα για τα Γαλλικά; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί τη δεύτερη ξένη γλώσσα; Είναι μια απορία που έχει προβληματίσει γενιές! Από τότε που αρχίσαμε να κάνουμε μαθήματα Γαλλικών, όταν τα Γαλλικά έγιναν η δεύτερη γλώσσα που μαθαίναμε ως παιδιά στην Ελλάδα.

Η γαλλική γλώσσα είναι γεμάτη μουσικότητα και ρυθμό που παραμένει εξαιρετικά σημαντική στην Ευρώπη. Μια γλώσσα με  απαιτήσεις, που θέλει προσπάθεια στην προφορά, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά που αν την μάθει κανείς από παιδί, θα έχει πρόσβαση σε ποιοτικές σπουδές στη Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες χώρες, θα αποκτήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς εργασίας και μετά θα μπορεί να συνεχίσει ως ενήλικος πολύ πιο εύκολα στην εκμάθηση άλλων γλωσσών, όπως είναι τα Ισπανικά και τα Ιταλικά.

Φροντιστήριο Γαλλικών Siountri School
Φροντιστήριο Γαλλικών Siountri School

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να μάθει ένα παιδί Γαλλικά;

Να κάνει το παιδί μου μαθήματα Γαλλικών σε φροντιστήριο ή ίσως να κάνει περιορισμένες ώρες σε ιδιαίτερα μαθήματα; Να δώσει έμφαση το παιδί στη δεύτερη ξένη γλώσσα ή όχι «επειδή είναι δεύτερη ξένη γλώσσα και δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε και πολύ»; Εμείς, καταρχάς πιστεύουμε ότι η εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας είναι ανεκτίμητη για την εκπαίδευση του παιδιού, σε οποιονδήποτε τομέα και αν ασχοληθεί για σπουδές και εργασία. Εξηγήσαμε παραπάνω τους λόγους για τη σημασία των Γαλλικών. Παράλληλα, θεωρούμε ότι το παιδί μαθαίνει καλύτερα σε μικρές ομάδες, ειδικά τη δεύτερη γλώσσα με την οποία δεν έρχεται σε επαφή τόσο συχνά όσο τα Αγγλικά. Παρακάτω, παραθέτουμε 11 λόγους γιατί το φροντιστήριο Γαλλικών υπερτερεί σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα (τουλάχιστον στο Siountri School):

1.
Ο καθηγητής αλληλοεπιδρά με το κάθε παιδί ξεχωριστά και με όλη την ομάδα μαζί που σημαίνει πως κάθε φορά το μάθημα είναι μοναδικό και δυναμικό γιατί δεν επικεντρώνεται μόνο στη δυαδική σχέση.

2.
Τα λάθη των συμμαθητών του παιδιού, είναι και προς δικό του όφελος, όπως ασφαλώς και τα δικά του λάθη για τους υπολοίπους. Που σημαίνει ότι το παιδί μαθαίνει πιο γρήγορα, αφού ακούει περισσότερα λάθη κι έχει περισσότερα ερεθίσματα στον προφορικό και γραπτό λόγο, επομένως μοιάζει σαν να ήταν εκείνο επί δέκα!

3.
Στο φροντιστήριο μας τουλάχιστον, υπάρχει πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, που έχει μελετηθεί για χρόνια και υλοποιείται βήμα-βήμα υπό την επίβλεψη δε του Υπεύθυνου Συντονιστή της γλώσσας. Δηλαδή πρόκειται για μια απολύτως ελεγχόμενη διαδικασία.

4.
Ομοίως το πρόγραμμα και η βιβλιογραφία έχει συνταχθεί με συνοχή και προοπτική με γνώμονα το ηλικιακό προφίλ των μαθητών σε κάθε επίπεδο.

5.
Στο φροντιστήριο υλοποιούνται συχνά τεστ σε προγραμματισμένες περιόδους ώστε να γίνονται διορθωτικές κινήσεις, αν χρειαστεί, αφού στόχος όλων είναι να δώσουν για το ανάλογο πτυχίο πιστοποίησης γνώσεων της γλώσσας στο τέλος της χρονιάς.

Φροντιστήρια Γαλλικών Χολαργός & Νέα Σμύρνη Siountri School
Φροντιστήρια Γαλλικών Χολαργός & Νέα Σμύρνη Siountri School

6.
Ενημέρωση των γονέων σε τακτά και έκτακτα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την προσωπική πρόοδο του παιδιού.

7.
Διοργάνωση και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του μαθήματος (τουλάχιστον σε εμάς, στο Siountri School) προκειμένου να μπούμε πραγματικά στο γαλλικό πνεύμα (βλ. κοπή γαλλικής βασιλόπιτας -γνωστής και ως galette des rois, γιορτή κρέπας, φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου κ.ά). Η μάθηση πρέπει να εμπεριέχει διασκέδαση και κοινωνικοποίηση, ειδικά για ένα παιδί, έτσι δεν είναι;

8.
Παροχή υλικοτεχνικής δομής (οπτικοακουστικά υλικά, ψηφιακά βιβλία κ.ά) από το φροντιστήριο.

9.
Στο Siountri School οι καθηγητές μας είναι native speakers, τα Γαλλικά δηλαδή είναι μία από τις μητρικές τους γλώσσες.

10.
Επιπλέον στο φροντιστήριο έχει προηγηθεί έρευνα σχετικά με την επάρκεια των καθηγητών, την προσωπικότητα και το στιλ διδασκαλίας τους, κάτι που σπάνια μπορεί να κάνει ένας γονιός για έναν καθηγητή ιδιαίτερων μαθημάτων.

10 + 1.
Δυνατότητα εκπτώσεων στα δίδακτρα για τις early bird εγγραφές ή ειδικές προσφορές για δεύτερη ξένη γλώσσα και οικογένειες με περισσότερα παιδιά.