ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ

Γερμανικά για αρχάριους: Όλα όσα θα μάθεις στο πρώτο έτος

Τμήματα Ενηλίκων

Τα Γερμανικά είναι ένα σημαντικό εφόδιο για όσους ασχολούνται με τις επιστήμες, ιδίως την Ιατρική, τη Νομική, αλλά και τις επιχειρήσεις. Η ισχυρή οικονομία και τα εκσυγχρονισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας εξακολουθούν να προσελκύουν νέους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας τους σημαντικές ευκαιρίες εργασίας και εκτεταμένα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και υποτροφίες. Παράλληλα, η Γερμανία έχει να επιδείξει έναν σπουδαίο πολιτισμό σε όλους τους τομείς, που αποκαλύπτεται ακόμα πιο απολαυστικά σε όποιον γνωρίζει τη γλώσσα.

Τι θα μάθω μέσα στον πρώτο χρόνο;

Αρκετά για να κατανοείς και να συνεννοείσαι για θέματα της καθημερινότητας! Θα μπορείς για παράδειγμα να προφέρεις τις λέξεις Schlafzimmer (υπνοδωμάτιο) ή Schmetterling (πεταλούδα) μετά από προσπάθεια ενός έτους. Εντάξει, αστειευόμαστε! Αλλά ναι, θα έχεις συνηθίσει την προφορά των Γερμανικών και τη μικρή δυσκολία των συνεχόμενων συμφώνων στις λέξεις. Θα μπορείς να καταλαβαίνεις βασικές πληροφορίες, να συμμετέχεις σε διαλόγους, να μιλάς για θέματα καθημερινότητας, να ζητάς οδηγίες, να κατανοείς το νόημα σε ραδιοφωνικές εκπομπές και άρθρα. Με δυο λόγια να συμμετέχεις κανονικά στη ζωή.

 

Θα μπορώ να συνεννοηθώ αν πάω ταξίδι σε μια γερμανόφωνη χώρα;

Ναι, βέβαια. Για παράδειγμα αν έχεις βγάλει εισιτήρια για τον Οκτώβριο, ώστε να απολαύσεις το πρώτο σου Oktoberfest με τις μπύρες και τα λαχταριστά λουκάνικα, το Siountri School θα είναι στο πλευρό σου όταν θα παραγγείλεις κάποιο από τα 1.500 είδη λουκάνικων της χώρας (μπορείς να κάνεις πρόβες από τώρα: Bratwurst, Frankfurter Würstchen -το γνωστό Φρανκφούρτης-, Weißwurst -το άσπρο- κ.ά). Αν και εδώ που τα λέμε, τα Χριστούγεννα είναι όνειρο στη Γερμανία, και οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της είναι λόγος να την επισκεφθεί κανείς. Στα Weihnachtsmarkte (τις χριστουγεννιάτικες αγορές) θα βρεις υπέροχα παιχνίδια, γλυκά και θα δοκιμάσετε το διαβόητο Glühwein, το ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά. Εκτός κι αν πας για σκι στην Ελβετία και στην Αυστρία, που κι εκεί θα τα χρειαστείς τα Γερμανικά σου.

Είναι τελικά τόσο δύσκολα τα Γερμανικά;

Εύκολα δεν τα λες. Όμως, τα Γερμανικά έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες και είναι μια εξαιρετικά δομημένη γλώσσα. Άπαξ και μάθει κανείς τους κανόνες, γνωρίζει πολύ καλά πώς να «πλοηγηθεί» στη γλώσσα. Τα Γερμανικά είναι σαφή και «ευθεία», όπως σαφείς και ευθείς είναι και οι Γερμανοί. Είναι μια γλώσσα με μαθηματική σκέψη, όπως ακριβώς τα αρχαία Ελληνικά. Επομένως όποιος τυχόν έχει ασχοληθεί με τα αρχαία, σίγουρα θα βοηθηθεί πολύ στην εκμάθηση των Γερμανικών. Άλλωστε, δεν είναι και τόσο, μα τόσο δύσκολα όσα φαντάζουν εξ αρχής. Γι’ αυτό άλλωστε είμαστε κι εμείς εδώ! Και για να μην νομίζετε ότι οι Γερμανοί είναι αυστηροί και δίχως χιούμορ, σας παραθέτουμε και ένα αγαπημένο τους ρητό: “Das Leben ist zu kurz, um Deutsch zu lernen“ που θα πει «η ζωή είναι πολύ μικρή για να μάθετε Γερμανικά!».

Ποια πτυχία θα μπορώ να έχω κατακτήσει τον πρώτο χρόνο;

Με μάθημα 4 ώρες την εβδομάδα σε τμήμα Γερμανικών για Ενήλικες μπορείς να κατακτήσεις το επίπεδο Α2, δίνοντας εξετάσεις σε έναν από τους παρακάτω επίσημους και αναγνωρισμένους φορείς για την αντίστοιχη πιστοποίηση γνώσεων γερμανικής γλώσσας: Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe (Zertifikat Α2),  Αυστριακό δίπλωμα γλωσσομάθειας (ÖSD Α2) ή Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2.

Νέο Τμήμα Αμιγώς Online | Έναρξη: Ιανουάριος 2024

💬 Πληροφορίες Τμήματος

🗓️ 08/01/2024 – 27/9/2024 [πλην Αυγούστου]
🕣 Κάθε Τετάρτη: 19:00-22:00
🎄 Χριστουγεννιάτικη Προσφορά: €90/μήνα & Δώρο τα βιβλία της χρονιάς αξίας 90 ευρώ*
📌 Τρόπος: Αμιγώς Online
✍️ Προετοιμασία Πιστοποίησης:  Zertifikat A2 [Εξέταση: Νοέμβριος 2024]

Νέο Τμήμα Αμιγώς Online | Έναρξη: Ιανουάριος 2024

💬 Πληροφορίες Τμήματος

🗓️ 08/01/2024 – 27/9/2024 [πλην Αυγούστου]
🕣 Κάθε Τετάρτη: 19:00-22:00
🎄 Χριστουγεννιάτικη Προσφορά: €90/μήνα & Δώρο τα βιβλία της χρονιάς αξίας 90 ευρώ*
📌 Τρόπος: Αμιγώς Online
✍️ Προετοιμασία Πιστοποίησης:  Zertifikat A2 [Εξέταση: Νοέμβριος 2024]