Διπλώματα Ρωσικών

Η απόκτηση ενός διπλώματος Ρωσικών, σίγουρα θα σας ανοίξει καινούριους επαγγελματικούς ορίζοντες που ίσως να μην είχατε φανταστεί!

Αναγνωρισμένα Πτυχία Ρωσικών

Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας ανοίγει νέους ορίζοντες και προσφέρει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Το Siountri School φροντίζει να προετοιμάσει κατάλληλα όλους τους σπουδαστές που θέλουν να γνωρίσουν αυτή τη μοναδική γλώσσα και να λάβουν πτυχία ρωσικών. Με την κατάλληλη προετοιμασία από τους native speakers καθηγητές μας μπορούν να αποκτήσουν αναγνωρισμένα πτυχία ρωσικών που χορηγούνται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας – Λομονόσοφ. Το πρώτο πτυχίο στα Ρωσικά Α1 είναι το δίπλωμα που μπορεί να αποκτήσει ο σπουδαστής παρακολουθώντας ένα έτος σπουδών και έχοντας ένα λεξιλόγιο περίπου 700 λέξεων. Συνεχίζοντας στο επόμενο επίπεδο, ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να διαβάζει πρωτότυπα κείμενα του Τσέχωφ και να δώσει εξετάσεις για το πτυχίο στα Ρωσικά Α2. Εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του αργότερα, ο σπουδαστής θα μπορεί να εκφράζεται πάνω σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να αποκτήσει το δίπλωμα στα Ρωσικά πτυχίο Β1 που του δίνει την πιστοποίηση ικανοποιητικής γνώσης. Η πιστοποίηση Β2 (είναι το Lower στα Ρωσικά) ισοδυναμεί με την πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας και ο σπουδαστής θα μπορεί να δώσει εξετάσεις για να λάβει το πτυχίο Ρωσικών B2. Με τη γνώση 12.000 λέξεων, ο σπουδαστής πια θα μπορεί να χειρίζεται με μεγάλη ευκολία τη ρωσική γλώσσα, να εργαστεί ως μεταφραστής και να λάβει ένα από τα ανώτερα πτυχία στα Ρωσικά C1 ενώ με την απόκτηση του πτυχίου Ρωσικών C2 θα είναι σε θέση να διδάξει αυτή τη γλώσσα!

Πτυχίο Ρωσικών Α1 – Αρχικό Επίπεδο

Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού διαθέτει ένα επίπεδο γνώσεων, το οποίο του επιτρέπει  να εκφραστεί και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες απλών διαλόγων και σε ένα περιορισμένο αριθμό καταστάσεων στην καθημερινή του ζωή. Για την απόκτηση του πτυχίου στα Ρωσικά Α1 απαιτείται η γνώση περίπου 700-800 λέξεων και ο σπουδαστής είναι σε θέση να αποκτήσει το αρχικό δίπλωμα σε ένα μόλις ακαδημαϊκό έτος. Ο σπουδαστής που θα ενταχθεί στο τμήμα Α1 εκμάθησης Ρωσικών θα παρακολουθήσει μια εμπλουτισμένη ύλη από τους native speakers καθηγητές είτε στο φροντιστήριο είτε online!


Πτυχίο Ρωσικών Α2 – Βασικό Επίπεδο

Αυτό το επίπεδο αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει αρκετές γνώσεις ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας. Επίσης, είναι σε θέση να διαβάζει πρωτότυπα κείμενα του Τσέχωφ. Για την απόκτηση του πτυχίου Ρωσικών Α2 απαιτείται η γνώση περίπου 1200-1300 λέξεων. Το τμήμα εκμάθησης Ρωσικών Α2 του Siountri School διαθέτει έμπειρους native speakers καθηγητές με κύριο στόχο να σταθεροποιηθούν οι πρώτες γραμματικές γνώσεις.


Πτυχίο Ρωσικών Β1 – Πρώτο Επίπεδο

Αυτό το επίπεδο κατοχυρώνει ότι ο σπουδαστής διαθέτει καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Παράλληλα κατανοεί κείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος, παραμύθια του Πούσκιν, μυθιστορήματα του Τολστόι. Η φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας προϋποθέτει την απόκτηση του πτυχίου Ρωσικών Β1 ενώ είναι χρήσιμο και για εύρεση εργασίας. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 2300-2500 λέξεων. Στο τμήμα εκμάθησης ρωσικών B1 του Siountri School ο σπουδαστής θα αποκτήσει επικοινωνιακές δεξιότητες και θα μπορεί να συναναστραφεί με ρωσόφωνους διαθέτοντας άνεση.


Πτυχίο Ρωσικών Β2 – Δεύτερο Επίπεδο

Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πολύπλοκα κείμενα και να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Για την απόκτηση του πτυχίου Ρωσικών Β2 απαιτείται η γνώση περίπου 10.000 λέξεων. Το Siountri School διαθέτει δύο τμήματα εκμάθησης ρωσικών για ενήλικες σε αυτό το επίπεδο, το τμήμα ρωσικών  Β2.1 και το τμήμα ρωσικών Β2.2 όπου ολοκληρώνονται σε δύο ακαδημαϊκά έτη.


Πτυχίο Ρωσικών C1 – Τρίτο Επίπεδο

Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα, να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια, να εκπονεί επιστημονική έρευνα. Για την απόκτηση του πτυχίου ρωσικών C1 απαιτείται η γνώση περίπου 12.000 λέξεων. Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού μπορεί να εργαστεί επίσημα ως μεταφραστής, συντάκτης και διπλωμάτης σε οποιαδήποτε ρωσική εταιρεία. Στα μαθήματα Ρωσικών C1 o σπουδαστής θα φτάσει σε ένα επίπεδο όπου θα μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε συζητήσεις με ρωσόφωνους.


Πτυχίο Ρωσικών C2 – Τέταρτο Επίπεδο

Ο σπουδαστής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα τετάρτου επιπέδου είναι σε θέση  να χειρίζεται ελεύθερα τη γλώσσα, σε επίπεδο που προσεγγίζει τη μητρική του. Επιπλέον, ο κάτοχος του πτυχίου Ρωσικών C2 είναι σε θέση να διδάξει τη ρωσική γλώσσα και μπορεί να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους κλάδους στα Ρωσικά.

Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social