«Σκοπός μου είναι να κάνω τους μαθητές μου να αγαπήσουν τη γλώσσα όσο την αγαπώ κι εγώ!»

Το βιογραφικό της εντυπωσιάζει. Η Βίλλυ είναι Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης πάνω στις Πολιτισμικές Σπουδές (Phd & MA in Critical Studies) αλλά και καθηγήτρια μουσικής σε πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Μουσική Ακαδημία της Γλασκώβης σε συνεργασία με το University of West London. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Η Βίλλυ πέρασε στη Νομική Αθηνών αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι η πραγματική της αγάπη ήταν η ενασχόλησή της με την αγγλική γλώσσα. Αφορμή στάθηκε ένας καταπληκτικός καθηγητής από τη Σκωτία που την ενέπνευσε να το τολμήσει. Έτσι, αποφάσισε να ξανακάνει το μηχανογραφικό της για να μπει την αμέσως επόμενη χρονιά στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Πραγματικά απολάμβανα πολύ τα Αγγλικά και θυμάμαι εκείνη την περίοδο των σπουδών παράλληλα με τη δουλειά μου ως δασκάλα Αγγλικών ως μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου. Όλα έδεναν μεταξύ τους. Όταν η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας μου είπε προς το τέλος των σπουδών μου και με επιτακτικό ύφος ότι “εσύ πρέπει να φύγεις έξω, να σπουδάσεις και να λάβεις άλλες παραστάσεις”, προχώρησα στο επόμενο βήμα και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης έγινε το σπίτι μου για 15 χρόνια. Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό και εργασία ως λέκτορας και διοικητικό προσωπικό…», σημειώνει η Βίλλυ.

Στη Γλασκώβη, η Βίλλυ παράλληλα με το Διδακτορικό της ξεκίνησε τη διδασκαλία σε φοιτητές. Η διδασκαλία για εκείνη ήταν μια φυσική συνέπεια της αγάπης της για την ακαδημία και το αντικείμενο των Πολιτισμικών Σπουδών σε συνδυασμό με τη Φιλολογία, ενώ παράλληλα ασχολούνταν με τη δεύτερη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική.

Με σπουδές κλασικού πιάνου στο Ωδείο Αθηνών για περισσότερα από 8 χρόνια, η Βίλλυ μπήκε σύντομα στη μουσική κοινότητα της Σκωτίας και συμμετείχε επαγγελματικά σε διάφορες μπάντες ως πιανίστρια συμμετέχοντας σε συναυλίες και ραδιοφωνικές εμφανίσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα, βρέθηκε να διδάσκει και Μουσική σε φοιτητές της Μουσικής Ακαδημίας της Γλασκώβης.

Αυτή την περίοδο, η Βίλλυ μεταφράζει το τρίτο της βιβλίο από τα Αγγλικά, του αγαπημένου της πιανίστα Daniel Barenboim για τη «Δύναμη της Μουσικής», ενώ ετοιμάζει της βαλίτσες της για την επιστροφή της στην Ελλάδα. «Νιώθω έναν αέρα ανανέωσης με την προοπτική της επιστροφής, ωστόσο, ποτέ δεν ένιωσα αποκομμένη από τη χώρα. Πάντοτε ερχόμουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και διατήρησα όλες τις φιλίες μου στην Αθήνα». Όσο για τη συνεργασία με το Siountri School ανυπομονεί να μπει στις τάξεις της Νέας Σμύρνης, να μάθει και να εξελιχθεί μαζί με τους μαθητές της. «Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την προοπτική να εργαστώ με τα παιδιά. Έχοντας διδάξει κυρίως σε ενήλικες φοιτητές, θεωρώ ότι θα έχω μια φρέσκια ματιά απέναντι στα μικρά παιδιά και τον τρόπο που θα ανταποκρίνονται στη διδασκαλία. Σκοπός αλλά και μεγάλη πρόκληση για εμένα είναι να τα κάνω να αγαπήσουν τη γλώσσα όσο την αγαπώ κι εγώ!»

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Αθήνα
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
1
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ελληνικά
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
Phd & MA in Critical Studies| University of Glasgow, Αγγλική Φιλολογία | ΕΚΠΑ
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
12
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Pre Junior, Junior A, Junior B, Class A

Διαθέσιμα Τμήματα

Δείτε τα τμήματα που διδάσκει η Βίλλυ

Αγγλικά Pre Junior

Villy
πρόγραμμα
01/11/2023 έως 31/05/2024
ωράριο
ΤΕΤ 17:30-19:00
τοποθεσία
Νέα Σμύρνη
αριθμός ατόμων
μέχρι 7 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 5-6 ετών
κόστος
€30/μήνα

Αγγλικά Junior A

Villy
πρόγραμμα
16/09/2024 έως 30/05/2025
ωράριο
ΔΕΥ 18:00-19:30 & TET 18:00-19:30
τοποθεσία
Νέα Σμύρνη
αριθμός ατόμων
μέχρι 6 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 7-8 ετών
κόστος
από €60/μήνα

Αγγλικά Junior A

Villy
πρόγραμμα
16/09/2024 έως 30/05/2025
ωράριο
ΤΡΙ 18:00-19:30 & ΠΕΜ 18:00-19:30
τοποθεσία
Νέα Σμύρνη
αριθμός ατόμων
μέχρι 6 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 7-8 ετών
κόστος
από €60/μήνα

Αγγλικά Class A

Villy
πρόγραμμα
16/09/2024 έως 30/05/2025
ωράριο
ΔΕΥ 16:00-18:00 & ΠΑΡ 16:00-18:00
τοποθεσία
Νέα Σμύρνη
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 9-10 ετών
κόστος
από €80/μήνα

Αγγλικά Class A

Villy
πρόγραμμα
18/9/2023 έως 31/05/2024
ωράριο
ΤΡΙ 16:00-18:00 & ΠΕΜ 16:00-18:00
τοποθεσία
Νέα Σμύρνη
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 9-10 ετών
κόστος
από €80/μήνα
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social