Μαθήματα Κινεζικών | Φροντιστήριο Siountri School Μαθήματα Κινεζικών | Φροντιστήριο Siountri School
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ

Κινέζικα για αρχάριους ενήλικες: Όλα όσα θα μάθεις στο πρώτο έτος

Τμήματα Ενηλίκων

Τα Κινέζικα δεν είναι η γλώσσα του μέλλοντος, είναι η γλώσσα του παρόντος. Κι αυτό γιατί αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως 1 στους 6 ανθρώπους μιλά κινέζικα (1.3 δις άνθρωποι), ενώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας από ανθρώπους που δεν έχουν καταγωγή από την Κίνα. Υπολογίζεται πως 20 εκ. άνθρωποι έχουν μάθει κινέζικα. Ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου και των ναυτιλιακών γνωρίζουν πόσο σημαντικό πλεονέκτημα είναι για τη δουλειά τους η γνώση της κινέζικης γλώσσας.

 

Τι θα μάθω μέσα στον πρώτο χρόνο στα μαθήματα Κινεζικών;

Τον πρώτο χρόνο στα μαθήματα Κινεζικών κανείς 100-150 ιδεογράμματα, ενώ στο Siountri School κατακτάμε γύρω στα 300. Με το πέρας της πρώτης χρονιάς μαθημάτων, ο σπουδαστής είναι σε θέση να μοιραστεί βασικές πληροφορίες για τον εαυτό του- την ηλικία, την καταγωγή του, την οικογενειακή του κατάσταση, το επάγγελμά του. Επίσης, μπορεί να κινηθεί με σχετική άνεση αν ταξιδέψει στην Κίνα- να ζητήσει οδηγίες στον δρόμο, να παραγγείλει φαγητό σε ένα εστιατόριο, να ψωνίσει κάτι. Να συνεννοηθεί δηλαδή για βασικά ζητήματα της καθημερινότητας. Σε αυτό το στάδιο μπορεί επίσης να περιγράψει και ένα περιβάλλον, έναν χώρο, ένα δωμάτιο. Έτσι, επιστρέφοντας μπορεί και να περιγράψει το ταξίδι του!

Τι απαιτείται όμως; Καθημερινή ενασχόληση- «είναι καλό να γράφει μια- δυο προτάσεις την ημέρα, να κρατά δηλαδή κάτι σαν ένα μικρό ημερολόγιο, για να παραμένει διαρκώς σε επαφή με τη γλώσσα» εξηγεί η καθηγήτρια Κινέζικων στο Siountri School Katerina Yue. Έτσι 10’ την ημέρα και ένα 3ωρο μάθημα την εβδομάδα μπορούν να μας οδηγήσουν στην…. Κίνα.

Με ποιες άλλες γλώσσες είναι σύμμαχοι τα Κινέζικα;

Με τα Mandarin μπορεί κανείς να συνεννοηθεί σε όλη την Κίνα, παρότι υπάρχει πληθώρα διαλέκτων. Επιπλέον, η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας διευκολύνει πολύ και όποιον θέλει να συνεχίζει με την ιαπωνική ή την κορεάτικη γλώσσα.

Ποιο πτυχίο κινεζικών θα πάρω στον πρώτο χρόνο;

To HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) είναι το πτυχίο πιστοποίησης για την επάρκεια στην κινέζικη γλώσσα. Έτσι, οι σπουδαστές μπορούν να κατακτήσουν το πρώτο επίπεδο, το πτυχίο κινεζικών HSK 1, στο τέλος της πρώτης ακαδημαϊκής χρονιάς.