ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ρωσικά για αρχάριους ενήλικες: Όλα όσα θα μάθεις στο πρώτο έτος

Τμήματα Ενηλίκων

Τα Ρωσικά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες Ευρωπαϊκές γλώσσες και η έκτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, με περίπου 154 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές.  Η Ρωσική είναι μία από εκείνες τις γλώσσες που είναι άρρητα συνυφασμένες με την πολιτιστική ιστορία της Ευρώπης. Γνωρίζοντας Ρωσικά αισθάνεσαι να πλησιάζεις πιο κοντά τα μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας, τα κλασικά έργα του θεάτρου και της όπερας, αλλά και τα σημαντικά κοινωνικά  ρεύματα του 20ου αιώνα. Επιπλέον, είναι μία πολύτιμη γλώσσα για τον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα λόγω της εγγύτητας με τη Ρωσία.

Τι θα μάθω μέσα στον πρώτο χρόνο;

Παρότι η ρωσική φαντάζει πιο εξωτική από άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες, στην πορεία της εκμάθησης πάντα φαίνεται «οικεία» και πολύ» «λογική» στους Έλληνες μαθητές. Είναι ενδιαφέρον ότι η ίδια η ελληνική γλώσσα και η καλή της γνώση βοηθούν τους μαθητές να μάθουν πιο γρήγορα τα Ρωσικά. Η εύπλαστη σύνταξη της ρωσικής μοιάζει πάρα πολύ με την Ελληνική και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους μαθητές. Υπάρχει δε και έξτρα μπόνους: γιατί το κυριλλικό αλφάβητο (φτιαγμένο από λόγιους Βυζαντινούς!) είναι ιδιαίτερο εύκολο για τους  Έλληνες, οι περισσότεροι μαθητές ξεκινούν να γράφουν και να διαβάζουν μες τις πρώτες δύο  εβδομάδες των μαθημάτων!

Στο τέλος λοιπόν του πρώτου έτους οι μαθητές κατακτούν το επίπεδο Α1 – το  πρώτο σκαλοπάτι στην εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας, στο οποίο διαμορφώνονται όμως τα θεμέλια για όλη τη μετέπειτα εκμάθηση. Η ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απλές περιστάσεις καθημερινής επικοινωνίας, όπως σε μια γνωριμία. Θα μπορούν να ζητήσουν τουριστικές οδηγίες, να πραγματοποιήσουν αγορές σε καταστήματα, αλλά και να κάνουν μια φιλική συζήτηση για απλά θέματα, όπως τα ενδιαφέροντά τους, την οικογένεια τους, τα χόμπι και όσα κάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Με ποιες άλλες γλώσσες είναι σύμμαχοι τα Ρωσικά;

Η ρωσική γλώσσα ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Σλαβικών γλωσσών μαζί με την Σερβική και Βουλγάρικη, την Πολωνική, την Τσεχική, την Ουκρανική και άλλες. Μαθαίνοντας τη μία, ανοίγετε τον δρόμο προς όλο τον ποικιλόμορφο σλαβικό κόσμο, με τον οποίον η Ελλάδα έχει στενές και μακροχρόνιες σχέσεις όσο οικονομικές, τόσο και πολιτιστικές!

Ποιο πτυχίο θα πάρω στον πρώτο χρόνο;

Η επίσημη πιστοποίηση της γνώσης των Ρωσικών (TORFL) γίνεται από τις εξεταστικές επιτροπές των Ρωσικών πανεπιστημίων (το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης), οι οποίες διοργανώνουν εξετάσεις στην Ελλάδα δυο φορές τον χρόνο. Μετά το πρώτο έτος οι μαθητές θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις για το επίπεδο Α1.

Νέο Τμήμα Αμιγώς Online | Έναρξη: Ιανουάριος 2024

💬 Πληροφορίες Τμήματος

🗓️ 08/01/2024 – 27/9/2024 [πλην Αυγούστου]
🕣 Κάθε Τετάρτη: 19:00-22:00
🎄 Χριστουγεννιάτικη Προσφορά: €80/μήνα & Δώρο τα βιβλία της χρονιάς αξίας 60 ευρώ*
📌 Τρόπος: Αμιγώς Online
✍️ Προετοιμασία Πιστοποίησης: A1 [Εξέταση: Δεκέμβριος 2024]
⚠️ Προαπαιτούμενα: Αγγλικά Β2

Νέο Τμήμα Αμιγώς Online | Έναρξη: Ιανουάριος 2024

💬 Πληροφορίες Τμήματος

🗓️ 08/01/2024 – 27/9/2024 [πλην Αυγούστου]
🕣 Κάθε Τετάρτη: 19:00-22:00
🎄 Χριστουγεννιάτικη Προσφορά: €80/μήνα & Δώρο τα βιβλία της χρονιάς αξίας 60 ευρώ*
📌 Τρόπος: Αμιγώς Online
✍️ Προετοιμασία Πιστοποίησης: A1 [Εξέταση: Δεκέμβριος 2024]
⚠️ Προαπαιτούμενα: Αγγλικά Β2