«Προσπαθώ να είμαι ο καθηγητής που θα ήθελα να είχα εγώ ως μαθητής»

Ο Διονύσης (Dion εξαιτίας των international μαθητών του που δυσκολεύονται να προφέρουν το πλήρες ελληνικό του όνομα) σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος στο ΕΜΠ αλλά σύντομα κατάλαβε ότι η διδασκαλία των αγαπημένων του Αγγλικών ήταν αυτό που πάντοτε ήθελε να κάνει. Όταν ήταν έφηβος παρατηρούσε όχι μόνο αυτά που δίδασκαν οι καθηγητές του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα δίδασκαν. Κάθε φορά, του άρεσε να δίνει ένα άτυπο feedback στο μυαλό του με το τι θα κρατούσε εκείνος ή τι θα έκανε διαφορετικά.

Μερικά χρόνια αργότερα και μετά από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και τα σεμινάρια από το Πανεπιστήμιο του Cambridge για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας καθώς και 9 χρόνια διδακτικής εμπειρίας, ο Διονύσης έχει την ευκαιρία να γίνεται καθημερινά αυτός ο καθηγητής που ήθελε να είχε ως παιδί για να κερδίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή των απαιτητικών μαθητών του.

Αγαπημένο του γκρουπ είναι οι έφηβοι καθώς μαζί τους έχει την ευκαιρία να χτίζει μια καλύτερη και πιο ουσιαστική σχέση. «Αυτή είναι άλλωστε η συνταγή της επιτυχίας. Για να κερδίσεις ένα παιδί χρειάζεται να υπάρχει ένας καθηγητής που θα το κάνει να νιώθει ότι το καταλαβαίνει. Τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά έχουν συνήθως ένα εξωτερικό κίνητρο για να μάθουν Αγγλικά: Τους γονείς τους. Στην εφηβεία όμως τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά το κίνητρο αρχίζει να γίνεται εσωτερικό, όταν οι έφηβοι συνειδητοποιούν ότι τα Αγγλικά εξυπηρετούν τα άμεσα ενδιαφέροντά τους. Πόσο μάλλον όταν τα διδάσκονται και από έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθουν να ταυτίζονται σε κάποια σημεία. Τότε το κίνητρο γίνεται ακόμα πιο ισχυρό», αναφέρει ο Διονύσης, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία με έφηβους μαθητές από πολλές και διαφορετικές χώρες, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλο εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελβετία για την παροχή διαδικτυακών κυρίως μαθημάτων.

Τι είναι αυτό που του προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στη διδασκαλία; «Νιώθω πολύ υπερήφανος όταν ένα μάθημα που έχω σχεδιάσει πηγαίνει ανέλπιστα θετικά, ως προς το διδακτικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει όταν οι μαθητές παίρνουν τη γνώση και τη διαχειρίζονται δημιουργικά και είναι σε θέση να πάνε ένα βήμα παρακάτω και να φτιάξουν κάτι δικό τους. Πάντοτε με εκπλήσσει θετικά και με συγκινεί να το βλέπω να συμβαίνει και το μοιράζομαι με κάθε ευκαιρία με τους δικούς μου ανθρώπους», σημειώνει ο Διονύσης.

Βρετανία ή Αμερική; «Αν και η Βρετανία αποτελεί το πρότυπο για εμένα καθώς όλη μου η παιδεία, η προφορά και οι πιστοποιήσεις είναι από την Αγγλία, αν και ο αδερφός μου ζει στο Λονδίνο και τον επισκέπτομαι συχνά, η πρόσφατη επαφή δια ζώσης με την Αμερική και τη Νέα Υόρκη με κέρδισε. Ίσως είναι πιο κοντά τελικά στη δική μου ιδιοσυγκρασία».

Ο Διονύσης ως νέο μέλος της ομάδας του Siountri School ανυπομονεί να ξεκινήσει. «Πραγματικά ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα του Siountri School. Καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκω κυρίως online, μου έλειψε η επαφή με άλλους συναδέλφους με διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις, όπως επίσης το γεγονός να είμαι μέλος ενός μεγάλου και οργανωμένου εκπαιδευτικού οργανισμού, που η προσέγγιση, τα υποστηρικτικά μέσα και οι διαδικασίες μόνο με την εμπειρία μου από την Ελβετία μπορούν να συγκριθούν».

Place of birth icon
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Αθήνα
Years at siountri school icon
ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SIOUNTRI SCHOOL
1
Mother tongue icon
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ελληνικά
Studies icon
ΣΠΟΥΔΕΣ
DELTA (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) | University of Cambridge, Cambridge Train The Trainer | Cambridge University Press & Assessment English
Experience in teaching icon
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
9
ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
Class B, Class C, Class D, Class E, Lower Class, Proficiency Kids C1, Proficiency Kids C2

Διαθέσιμα Τμήματα

Δείτε τα διαθέσιμα τμήματα Αγγλικών με τον Διονύση

Αγγλικά Class B

Dion
πρόγραμμα
18/9/2023 έως 31/05/2024
ωράριο
ΔΕΥ 16:00-18:00 & TET 16:00-18:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 10-11 ετών
κόστος
από €90/μήνα

Αγγλικά Class E

Dion
πρόγραμμα
18/9/2023 έως 31/05/2024
ωράριο
ΔΕΥ 20:00-22:00 & TET 20:00-22:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 13-14 ετών
κόστος
από €120/μήνα

Αγγλικά Proficiency Kids 1

Dion
πρόγραμμα
18/9/2023 έως 31/05/2024
ωράριο
ΤΡΙ 20:00-22:00 & ΠΕΜ 20:00-22:00 & ΠΑΡ 20:00-22:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
μέχρι 8 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 14-16 ετών
κόστος
από €135/μήνα
Βρες το τμήμα σου

Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
    Βρες το τμήμα σου
    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
    Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
    Βρείτε μας στα social